99 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

99

деведесет и девет
98 99 100
Редно: деведесет и деветти
Делители:
Факторизација:
Римски: XCIX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

99 (деведесет и девет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 98 а претходник на бројот 100.