98 (број)

Од Википедија — слободната енциклопедија

98

деведесет и осум
97 98 99
Редно: деведесет и осми
Делители:
Факторизација:
Римски: XCVIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

98 (деведесет и осум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 97 а претходник на бројот 99.