В’чковско Маало (Драмче)

Од Википедија — слободната енциклопедија

В’чковско Маало — некропола од доцноантичкото време. Под ридот Чука, во дворот на Љ. В’чковски се откриени гробови правени од камени плочи. Видливи се контури на десетина гробови.

Наводи[уреди | уреди извор]