Прејди на содржината

Крсто (Бигла)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Крсто, старохристијанска црква која се наоѓа на десната страна од стариот пат Делчево - Кочани. На висок рид со зарамнета површина се зачувани темели од црква околу која има градежен материјал: камења, варов малтер, делови од покривни ќерамиди. - Гарашинин М. и Д. 1959, 91. (А.К.)[1]

  1. Коцо, Димче (1996). Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 9789989101069