Прејди на содржината

Топчин Могила (Очипала)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Топчин Могила, могила од римското време. Во непосредната близина на Бумбарско маaло има голема могила со пречник од 25 м во основата и зачувана височина од 2 м. Врвот на могилата е оштетен од диво копање.[1]

  1. Коцо, Димче (1996). Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 9789989101069.