Прејди на содржината

Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2011

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2011

Кина Шангај, Кина
Скокови во вода
Поединечно
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Екипно екипно
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Поединечно мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Екипа техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварите од синхронизирано пливање на Светско првенство во водени спортови 2011 ќе се одржат од 16 до 23 јули.

Табела на медали[уреди | уреди извор]

      Домаќин

Место Земја Злато Сребро Бронза Вкупно
1  Русија 7 0 0 7
2 Народна Република Кина НР Кина 0 6 1 7
3  Шпанија 0 1 5 6
4  Канада 0 0 1 1
Вкупно 7 7 7 21

Освојувачи на медали[уреди | уреди извор]

Натпреварувања Злато Сребро Бронза
Технични поединечно
подробно
 Наталија Исченко (RUS) 98.300  Хуанг Сјуечен (CHN) 96.500  Андреа Фуентес (ESP) 95.300
Слободно поединечно
подробно
 Наталија Исченко (RUS) 98.550  Андреа Фуентес (ESP) 96.520  Сун Венјан (CHN) 95.840
Технични двојки
подробно
 Наталија Исченко (RUS)
 Светлана Ромашина (RUS)
 Александра Зуева (RUS) (резерва)
98.200  Хуанг Сјуечен (CHN)
 Лиу Оу (CHN)
 Луо Кси (CHN) (резерва)
96.500  Она Карбонел (ESP)
 Андреа Фуентес (ESP)
95.400
Слободно двојки
подробно
 Наталија Исченко (RUS)
 Светлана Ромашина (RUS)
 Александра Зуева (RUS) (резерва)
98.410  Јианг Тингтинг (CHN)
 Јианг Венвен (CHN)
96.810  Она Карбонел (ESP)
 Андреа Фуентес (ESP)
96.500
Технични тим
подробно
 Русија
Анастасија Давидова
Марија Громова
Елвира Кашјанова
Светлана Колесниченко
Дарија Коробова
Александра Пацкевич
Ала Шишкина
Анџелика Тиманина
Аниси Олкова (резерва)
Александра Зуева (резерва)
98.300  Кина
Чанг Си
Хуанг Сјуечен
Јианг Тингтинг
Јианг Венвен
Лиу Ои
Луи Кси
Сун Вејнан
Ву Јивен
Чен Сјаојун (резерва)
Гуо Ли (резерва)
96.800  Шпанија
Клара Басиана
Алба Марија Кабељо
Она Карбонел
Марга Креспи
Андреа Фуентес
Таис Енрикез
Паула Кламбург
Кристина Савадор
Сара Хихон (резерва)
Кристина Салвадор (резерва)
96.000
Слободно тим
подробно
 Русија
Анастасија Давидова
Наталија Исченко
Елвира Касјанова
Светлана Колешенко
Дарија Коробова
Александра Пацкевич
Ала Шишкина
Анџелика Тиманина
Марија Громова (резерва)

98.620  Кина
Чанг Си
Фан Јиачен
Хуанг Сјуечен
Јианг Тингтинг
Јианг Венвен
Лиу Оу
Луо Кси
Ву Јувен
Чен Сјаојун (резерва)
Сун Венјан (резерва)
96.580  Шпанија
Клара Басијана
Алба Марија Кабељо
Она Карбонел
Марга Креспи
Андреа Фуентес
Таис Енрикез
Паула Кламбург
Ирене Монтручио
Сара Хихон(резерва)
Кристина Салвадор (резерва)'
96.090
Комбинирано тим
подробно
 Русија
Анастасија Давидова
Марија Громова
Наталија Исченко
Елвира Кашјанова
Светлана Колесниченко
Дарија Коробова
Александра Пацкевич
Светлана Ромашина
Ала Шишкина
Анџелика Тиманина
Аниси Олкова (резерва)
98.470  Кина
Чанг Си
Чен Ксиојун
Фан Јиачен
Гуо Ли
Хуанг Сјуечен
Лиу Ои
Лиу Кси
Сун Вејнан
Ву Јивен
Ју Леле
Јуанг Тингтинг (резерва)
Јуанг Венвен (резерва)
96.390  Канада
Женевиев Беналгер
Марие-Пјер Бодреу Гакон
Стефани Дурокер
Жо-Ани Фортин
Клое Исак
Стефани Леклер
Трејси Литл
Елис Маркот
Карин Томас
Валери Велш
Габриеле Кардинал (резерва)
Ерин Вилсон (резерва)
96.150

Наводи[уреди | уреди извор]