Википедија:Уредувачки натпревари/СИЕ Пролет 2020/евиденција

Од Википедија — слободната енциклопедија

На оваа страница се наоѓа деталната евиденција на напишаните статии, заедно со оцените на жирито.

Вклучување во натпреварот[уреди извор]

Ако сакате да учествувате во натпреварот, најпрвин создадете страница, така што ќе го внесете вашето корисничко име во полето за внес на текстот и ќе стиснете на копчето. Откако ќе ја направите страницата, додајте се на дното на списокот на учесници.


При создавање на Вашата страница, додадете ги следниве предлошки:

  • {{:ВП:УНЗ|}} — по „|“ внесете го Вашето корисничко име
  • {{:ВП:УНС|}} — по „|“ внесувајте ги статиите кои сте ги направиле за натпреварот, една по друга
  • {{:ВП:УНК}} — предлошка за крај

Учесници[уреди извор]

Новите учесници одат на дното.

Додајте се себеси како

   {{/Корисничко име}}

каде „корисничко име“ е вашето корисничко име со кое сте пријавени на Википедија на македонски јазик.

Пријавени[уреди извор]

Тиверополник]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Туризам во Босна и Херцеговина 6 6 10 22  Босна и Херцеговина (нова статија)
Економија на Босна и Херцеговина 7 8 8 23  Босна и Херцеговина (нова статија)
КК Црвена Ѕвезда 9 10 10 29  Србија (нова статија)
Народна Социјалистичка Република Албанија 9 10 10 29  Албанија (нова статија)
Образование во Албанија 6 6 8 20  Албанија (нова статија)
Земјоделство во Албанија 5 5 5 15  Албанија (нова статија)
Национална библиотека на Албанија 2 3 2 7  Албанија (нова статија)
Универзитет Сараево 4 4 4 12  Босна и Херцеговина (нова статија)
Небојша Глоговац 8 10 10 28  Србија (нова статија)
Саат-кула Сегешвар 4 4 4 12  Романија (нова статија)
Кула Каменец 2 2 2 6  Белорусија (нова статија)
Кула ОТЕ 2 2 2 6  Грција (нова статија)
Кула Јештед 2 2 2 6  Чешка (нова статија)
Антибирократска револуција 7 6 8 21  Србија (нова статија)
Образование во Србија 6 6 8 20  Србија (нова статија)
Влада за национален спас 7 8 10 25  Србија (нова статија)
Српска академија на науките и уметностите 6 6 8 20  Србија (нова статија)
Република Босна и Херцеговина 5 4 5 14  Босна и Херцеговина (нова статија)
Големиот пожар во Смирна 8 7 10 25  Турција (нова статија)
Еднопартиски период на Република Турција 6 5 6 17  Турција (нова статија)
Архитектура на Турција 7 6 7 20  Турција (нова статија)
Спортска сала Улкер 1 2 2 5  Турција (нова статија)
Железничка станица (Анкара) 1 1 2 4  Турција (нова статија)
Споменик Барбароса (Истанбул) 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Науката и технологијата во Отоманското Царство 7 7 8 22  Турција (нова статија)
Деветоаприлска трагедија 5 4 5 14  Грузија (нова статија)
Таверна 3 3 2 8  Грција (нова статија)
Ислам во Казахстан 4 4 3 11  Казахстан (нова статија)
Економија на Република Српска 5 5 5 15  Република Српска (нова статија)
Демографија на Република Српска 5 5 5 15  Република Српска (нова статија)
Љупко Петровиќ 4 4 3 11  Република Српска (нова статија)
Дејтонски мировен договор 7 7 7 21  Република Српска (нова статија)
Босанска војна 9 10 10 29  Босна и Херцеговина (нова статија)
Географија на Република Српска 4 4 3 11  Република Српска (нова статија)
Фудбалски сојуз на Србија 3 3 2 8  Србија (нова статија)
Туризам во Русија 9 10 10 29  Русија (нова статија)
Религија во Република Српска 4 4 3 11  Република Српска (нова статија)
Деврим 3 3 2 8  Турција (нова статија)
Земјоделска Банка (Турција) 2 3 2 7  Турција (нова статија)
Турска Бизнис Банка 3 3 2 8  Турција (нова статија)
Економска историја на Турција 5 5 5 15  Турција (нова статија)
Економија на Украина 9 10 10 29  Украина (нова статија)
Генерален директорат за минерално истражување и експлоатација 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Нуклеарна централа „Акују“ 4 4 3 11  Турција (нова статија)
Царинска унија на ЕУ-Турција 3 3 2 8  Турција (нова статија)
Турско стреличарство 1 1 1 3  Турција (нова статија)
Уставен референдум во Турција (2017) 10 10 10 30  Турција (нова статија)
Окупација на Цариград 7 7 8 22  Турција (подобрена статија)
Турско национално движење 4 4 3 11  Турција (нова статија)
Конгрес од Ерзурум 4 4 3 11  Турција (нова статија)
Конгрес од Сивас 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Влада на Големото национално собрание 3 3 2 8  Турција (нова статија)
Грчки десант во Смирна 5 5 6 16  Турција (нова статија)
Окупација на Смирна 7 7 8 22  Турција (нова статија)
Вкупно
Chnitke]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Иван Грохар 3 3 2 8 Словенија Словенија нова статија
Рихард Јакопич 3 3 2 8 Словенија Словенија нова статија
Нова словенечка уметност 2 3 2 7 Словенија Словенија нова статија
ИРВИН 3 3 2 8 Словенија Словенија нова статија
Антон Подбевшек 3 3 2 8 Словенија Словенија нова статија
Мирослав Краљевиќ 3 3 2 8 Хрватска Хрватска нова статија
Фран Лотка 2 2 2 6 Хрватска Хрватска нова статија
Драго Јанчар 2 2 2 6 Словенија Словенија нова статија
Едвард Коцбек 2 2 2 6 Словенија Словенија нова статија
Витомил Зупан 2 3 2 7 Словенија Словенија нова статија
Жале 2 3 2 7 Словенија Словенија нова статија
Латерна магика - театар 2 3 2 7 Чешка Чешка нова статија
Крсто Хегедушиќ 2 2 2 6 Хрватска Хрватска нова статија
Мато Целестин Медовиќ 2 2 2 6 Хрватска Хрватска нова статија
Глава (скулптура) на Франц Кафка 2 2 2 6 Чешка Чешка нова статија
Полската школа за плакати 2 3 2 7 Полска Полска нова статија
Калевала 1 2 2 5  Мордовија Мордовија нова статија
Полската филмска школа 2 2 2 6 Полска Полска нова статија
Музеј на невиноста 3 3 2 8 Турција Турција нова статија
Ерменските гробишта во Џулфа 2 2 2 6 Ерменија Ерменија нова статија
Јерерујк 2 2 2 6 Ерменија Ерменија нова статија
Белоруска Готика 2 3 2 7 Белгија Белорусија нова статија
Споменик на Чехов 2 2 2 6 Украина Донечка област нова статија
Општински дом 2 2 2 6 Чешка Чешка нова статија
Родната куќа на Антон Чехов 2 2 2 6 Украина Донечка област нова статија
Чача 2 1 2 5 Грузија Грузија нова статија
Железен волк 2 2 2 6 Литванија Литванија нова статија
Ѓаволот од Лоудин 2 2 2 6 Полска Полска нова статија
Успение Богородичино (Владимир) 2 3 2 7 Русија Русија нова статија
Мартин Крпан 2 2 2 6 Словенија Словенија нова статија
Национална и универзитетска библиотека на Словенија 1 2 2 5 Словенија Словенија нова статија
Лајбах 4 4 4 12 Словенија Словенија нова статија
Назар 2 2 2 6 Турција Турција нова статија
Беше еднаш во Анадолија 2 2 2 6 Турција Турција нова статија
Се викам црвено 2 3 2 7 Турција Турција нова статија
Киевски меѓународен филмски фестивал „Молодист“ 1 2 2 5 Украина Украина нова статија
Украински барок 2 2 2 6 Украина Украина нова статија
Александар Архипенко 3 3 3 9 Украина Украина нова статија
Мрика 1 1 2 4 Албанија Албанија нова статија
Мајка Албанија (статуа) 1 2 2 5 Албанија Албанија нова статија
"Ние сме нашите планини"- споменик 2 2 2 6 Ерменија Ерменија нова статија
Јегхише Тадевосјан 2 2 2 6 Ерменија Ерменија нова статија
Фикрет Амиров 2 2 2 6 Азербејџан Азербејџан нова статија
Хајдар Алијев Центар 2 2 2 6 Азербејџан Азербејџан нова статија
Девојчинската кула 1 1 2 4 Азербејџан Азербејџан нова статија
Сетар Бехлулзаде 3 3 2 8 Азербејџан Азербејџан нова статија
Црквата Света Катерина од Италија, Валета 2 2 2 6 Малезија Малта нова статија
Катедралата на Александар Невски, Новосибирск 1 1 2 4 Русија Русија нова статија
Стојаковиќ Јадранка 2 3 2 7  Република Српска (нова статија)
Свети Венцеслас Корал 2 2 2 6 Чешка Чешка нова статија
Прстенот на Ајфланд 2 2 2 6 Австралија Австрија нова статија
Куќата Хундертвасер 3 3 2 8 Австралија Австрија нова статија
Архитектурцентрум - Виенa 2 2 2 6 Австралија Австрија нова статија
Карлсплац 2 2 2 6 Австралија Австрија нова статија
Халил Паша (сликар) 2 2 2 6 Турција Турција нова статија
„Дресер на желки“ 2 2 2 6 Турција Турција нова статија
Бедри Рахми Ејубоглу 3 3 2 8 Турција Турција нова статија
Нежип Гајаз ули Жиханов 1 1 2 4  Татарстан Татарстан нова статија
Татарски Академски театар Галиаскар Камал 2 2 2 6  Татарстан Татарстан нова статија
Алишев Габдуллазјан Габдулбариевич 1 2 2 5  Татарстан Татарстан нова статија
Мартин Кукучин 2 2 2 6  Словачка Словачка нова статија
Октав Банцила 2 3 2 7  Романија Романија нова статија
Шумата на обесениот (роман) 1 1 2 4  Романија Романија нова статија
Дното на небото (филм) 1 1 2 4  Романија Романија нова статија
Институт за регулирање на времето (роман) 2 2 2 6 Турција Турција нова статија
Симфонискиот оркестар на РТВ Словенија 1 1 2 4 Словенија Словенија нова статија
Даворин Савник 2 2 2 6 Словенија Словенија нова статија
Едвард Равникар 1 1 2 4 Словенија Словенија нова статија
Флоријан Липуш 2 2 2 6 Словенија Словенија нова статија
Иван Аралица 2 3 2 7 Хрватска Хрватска нова статија
Иво Тијардовиќ 2 2 2 6 Хрватска Хрватска нова статија
Миклoш Изсo 2 2 2 6 Унгарија Унгарија нова статија
Стеќак 6 6 7 19  Црна Гора нова статија
Загир Исмагилов 2 3 2 7  Башкортостан нова статија
Вкупно


P.Nedelkovski]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Пазинска Јама 3 3 2 8 Хрватска Хрватска (нова статија)
Парк на природата Блидиње 2 3 2 7 Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина (нова статија)
Хидроелектрана Ѓердап I 4 4 4 12 Србија Србија (нова статија)
Поточка Пештера 3 3 2 8 Словенија Словенија (нова статија)
Брижински споменици 2 2 2 6 Словенија Словенија (нова статија)
Вршич 2 2 2 6 Словенија Словенија (нова статија)
Идрија 4 4 4 12 Словенија Словенија (нова статија)
Сиќевачка Клисура 2 2 2 6 Србија Србија (нова статија)
Арборетум Трстено 5 4 4 13 Хрватска Хрватска (нова статија)
Пустина Рин 1 2 2 5 Русија Русија (нова статија)
Соботско Езеро 2 2 2 6 Австрија Австрија (нова статија)
Инфиртел 3 3 2 8 Австрија Австрија (нова статија)
Балабан (инструмент) 3 3 3 9 Азербејџан Азербејџан (нова статија)
Месхари 1 2 2 5 Албанија Албанија (нова статија)
Беса (завет) 2 2 2 6 Албанија Албанија (нова статија)
Навагрудски замок 2 3 2 7 Белорусија Белорусија (нова статија)
Лидски замок (Белорусија) 3 3 2 8 Белорусија Белорусија (нова статија)
Стара Река (резерват) 3 3 2 8 Бугарија Бугарија (нова статија)
Узунбоџак 3 3 2 8 Бугарија Бугарија (нова статија)
Чурчхела 3 4 3 10 Грузија Грузија (нова статија)
Хинкали 2 2 2 6 Грузија Грузија (нова статија)
Тимфи 2 3 2 7 Грција Грција (нова статија)
Хиоска овца 2 2 2 6 Грција Грција (нова статија)
Бартек (даб) 2 2 2 6 Полска Полска (нова статија)
Васа Пелагиќ 4 4 4 12 Република Српска Република Српска (нова статија)
Стојанка мајка Кнежополка 1 1 2 4 Република Српска Република Српска (нова статија)
Гласинац 3 3 2 8 Република Српска Република Српска (нова статија)
Кемери (национален парк) 3 3 2 8 Латвија Латвија (нова статија)
Размена на население меѓу Грција и Турција 8 8 10 26 Турција Турција (нова статија)
Палацо Ферерија 3 3 2 8 Малта Малта (нова статија)
Вила Паризио 2 2 2 6 Малта Малта (нова статија)
Вкупно


Bjankuloski06]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Парк на водопадите 3 3 2 8  Грција (нова статија)
Вкупно