Шихиски арапски јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија


Шихиски арапски јазик
Зборуван во: Обединетите Арапски Емирати и Оман
Вкупно говорници:
Јазично семејство: Семитски јазици
 Јужносемитски јазици
  Шихиски арапски јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3:

Шихискиот арапски јазикјазик кој спаѓа во групата на семитски јазици и во подгрупата на арапски јазици. Овој јазик се зборува во Обединетите Арапски Емирати и Оман од страна на околу 27 000 луѓе.