Сицилиско-арапски јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија


Сицилиско-арапски јазик
Зборуван во:
Вкупно говорници:
Јазично семејство: Семитски јазици
 Сицилиско-арапски јазик
 
Писмо: Арапска азбука
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3:

Сицилиско-арапски јазикјазик кој спаѓа во групата на семитски јазици и во подгрупата на арапски јазици. Овој јазик е мртов јазик кој се зборувал во Сицилија.

Модерната копија на Tabula Rogeriana, завртена наопаку