Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2009 - скок 1м во женска конкуренција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати[уреди | уреди извор]

Зелената ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
 Златен Јулија Пахалина  Русија 315.35 1 325.05 1
 Сребрен Ву Минксиа Народна Република Кина НР Кина 292.25 2 311.90 2
 Бронзен Ванг Хан Народна Република Кина НР Кина 282.30 4 303.95 3
4 Тајна Кањото  Италија 285.20 3 296.60 4
5 Шарлин Стратон Австралија Австралија 263.40 8 284.15 5
6 Марија Елизабета Маркони  Италија 275.40 5 268.80 6
7 Ребека Галантри Обединето Кралство Обединето Кралство 261.60 9 267.55 7
8 Кристина Лукас  САД 264.40 7 266.35 8
9 Катја Диков  Германија 247.15 12 265.40 9
10 Мелани Риналди  Канада 270.95 6 256.35 10
11 Вероника Кратчовил  Австрија 252.00 11 238.30 11
12 Џенифер Абел  Канада 260.55 10 236.80 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Каролине Бургер  Германија 244.90 13
14 Британи Виола  САД 244.80 14
15 Линг Мун Ли Малезија Малезија 242.65 15
16 Ана Русменска  Украина 239.00 16
17 Алветина Королева  Украина 235.40 17
18 Алекс Крок Австралија Австралија 234.15 18
19 Диана ИЗабел Пинета Зулета Колумбија Колумбија 228.10 19
20 Арантекса Чавес  Мексико 226.45 20
21 Анастасија Поздинакова  Русија 224.45 21
22 Раиса Гуертсен  Холандија 223.85 22
23 Сајака Шибусава Јапонија 220.35 23
24 Лејре Еизагуере  Шпанија 213.70 24
25 Хуанг ЕнТиен  Тајван 212.60 25
26 Чои Сут Ијан  Макао 201.10 26
27 Леи Сио И  Макао 187.55 27
28 Пирошка Флора Гондос  Унгарија 183.40 28
29 Марија Ивезич  Србија 182.85 29

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]