Прејди на содржината

Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2009 - скок од 3м во женска конкуренција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати[уреди | уреди извор]

Зелената ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиинарна Полуфинале Финале
Бодови Место Бодови Место Бодови Место
 Златен Гуо Јингјинг Народна Република Кина НР Кина 377.55 1 368.10 1 388.20 1
 Сребрен Емили Хејманс  Канада 289.20 9 310.30 10 346.45 2
 Бронзен Тајна Кањото  Италија 321.90 3 334.65 4 341.25 3
4 Хе Зи Народна Република Кина НР Кина 341.40 2 351.45 3 336.65 4
5 Ариел Ритенхаус  САД 262.70 16 300.45 12 335.10 5
6 Шарлин Стратон Австралија Австралија 291.70 8 314.35 7 335.10 6
7 Анастасија Поздинакова  Русија 294.15 7 310.95 8 335.10 7
8 Кристина Лукас  САД 315.15 4 318.30 5 320.20 8
9 Бриони Кол Австралија Австралија 266.40 14 317.30 6 311.50 9
10 Лаура Санчес  Мексико 308.90 5 310.50 9 300.60 10
11 Џенифер Абел  Канада 288.50 10 351.65 2 265.55 11
12 Катја Диков  Германија 294.70 6 305.40 11 252.30 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Паола Еспиноза  Мексико 260.90 17 292.80 13
14 Олена Федерова  Украина 282.70 11 276.15 14
15 Ребека Галантри Обединето Кралство Обединето Кралство 274.70 12 271.80 15
16 Франческа Далапе  Италија 272.25 13 269.85 16
17 ЕнТиан Хуанг  Тајван 263.10 15 252.40 17
18 Диана Изабел Пинеда Зулета Колумбија Колумбија 258.95 18 229.20 18
16.5 H09.5 00:55.635 O
19 Раиса Гутерсен  Холандија 256.55 19
20 Ана Русменска  Украина 255.45 20
21 Сајака Шибусава Јапонија 252.40 21
22 Линг Мун Ји Малезија Малезија 249.10 22
23 Флора Пирошка Гондос  Унгарија 247.25 23
24 Виљо Гјонгвер Кормос  Унгарија 246.75 24
25 Вероника Крачовил  Австрија 246.20 25
26 Уши Фрајтаг  Германија 237.30 26
27 Лејра Еизагуере  Шпанија 218.70 27
28 Чои Сут Ијан  Макао 206.90 28
29 Леи Сло И  Макао 192.30 29
30 Сари Амбарвати Суприхатин Индонезија Индонезија 155.55 30
31 Марија Ивезич  Србија 148.35 31

Надворешни врски[уреди | уреди извор]