Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2009 - скок од 10м во женска конкуренција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати[уреди | уреди извор]

Зеленото ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Полуфинале Финале
Бодови Место Бодови Место Бодови Место
 Златен Паола Еспиноза  Мексико 292.85 18 359.75 3 428.25 1
 Сребрен Чен Руолин Народна Република Кина НР Кина 388.65 1 351.45 5 417.60 2
 Бронзен Канг Ли Народна Република Кина НР Кина 342.40 3 390.95 1 410.35 3
4 Меган Бенфито  Канада 298.95 16 350.95 6 396.50 4
5 Панделела Ринонг Памг Малезија Малезија 314.10 9 306.05 11 354.45 5
6 Кристин Стуер  Германија 336.60 4 341.85 7 353.75 6
7 Алекс Крок Австралија Австралија 323.85 5 353.80 4 351.85 7
8 Тониа Куч Обединето Кралство Обединето Кралство 321.85 7 293.05 12 351.00 8
9 Аудреј Лабу  Франција 318.90 8 313.85 10 348.90 9
10 Роселин Филион  Канада 322.35 6 333.65 8 340.20 10
11 Мелиса Ву Австралија Австралија 359.80 2 364.45 2 329.75 11
12 Јулија Култунова  Русија 302.35 12 329.70 9 321.70 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Нора Субчински  Германија 301.75 14 276.10 13
14 Маи Накагава Јапонија 309.50 11 274.40 14
15 Ким Јин Ок Северна Кореја ДНР Кореја 302.00 13 265.05 15
16 Лаура Санчес  Мексико 299.95 15 262.95 16
17 Хали Ишиматцу  САД 312.90 10 259.90 17
18 Британи Виола  САД 298.80 17 254.90 18
16.5 H09.5 00:55.635 O
19 Клар Вебвал  Франција 292.00 19
20 Јаима Росарио Мена Пена  Куба 286.05 20
21 Бренда Спациани  Италија 281.55 21
22 Виљо Гјонгвер Кормос  Унгарија 274.75 22
23 Мелинда Бетрикс Матјас  Унгарија 274.65 23
24 Јулиа Прокупчук  Украина 272.80 24
25 Ноеми Батки  Италија 268.35 25
26 Елина Егерс  Шведска 264.80 26
27 Брук Градон Обединето Кралство Обединето Кралство 251.05 27
28 Милица Стјепанович  Србија 235.70 28
29 Корина Поповици  Романија 228.45 29
30 Траису Вивиен Тукиет Малезија Малезија 219.80 30
31 Аниа Ривера Робира  Куба 191.60 31

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

Финални резултати Архивирано на 6 август 2009 г.