Прејди на содржината

Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - техничко тимски

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Медалисти[уреди | уреди извор]

Злато Сребро Бронза
 Русија
Дарија Коробова
Ана Насекина
Алкесандра Пацкевич
Викторија Шестакович
Ала Шишкина
Елизавета Степанова
Анџелика Тимана<br /Софија Волкова
 Шпанија
Она Карбонел
Ракел Корал
Маргалида Креспи
Андреа Фуентес
Таис Хенрикез
Паула Кламбург
Ирина Родригес
Кристина Салвадор
Народна Република Кина НР Кина
Хуанг Хуечен
Јинг Тинтинг
Јинг Венвен
Ли Ку
Луо Кси
Ванг На
Ву Јивен
Занг Ксиохуан

Резултати[уреди | уреди извор]

Зелената ги означува финалситите

Место Нација Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
 Златен  Русија 98.000 1 98.833 1
 Сребрен  Шпанија 97.500 2 97.833 2
 Бронзен Народна Република Кина НР Кина 96.167 3 96.667 3
4  Канада 95.500 4 95.833 4
5 Јапонија 95.000 5 95.167 5
6  Италија 94.333 6 94.666 6
7  САД 93.166 7 93.333 7
8  Украина 92.333 8 92.500 8
9  Франција 91.000 9 91.167 9
10 Северна Кореја ДНР Кореја 87.667 10 88.000 10
11  Бразил 86.834 11 86.833 11
12  Холандија 85.834 12 86.167 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13  Белорусија 85.500 13
14  Мексико 85.500 14
15 Обединето Кралство Обединето Кралство 84.666 15
16  Швајцарија 84.167 16
17 Египет Египет 80.334 17

Надворешни врски[уреди | уреди извор]