Прејди на содржината

Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2009

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварите во скокови во вода на 2009 Светското Првенство во водни спотови се одржуваат од 17 јули до 25 јули.

Освојувачи на медали

[уреди | уреди извор]
Место Земја Злато Сребро Бронза Вкупно
1 Народна Република Кина НР Кина 7 4 3 13
2  Русија 1 0 1 2
3  Мексико 1 0 0 1
Обединето Кралство Обединето Кралство 1 0 0 1
5  САД 0 4 0 4
6  Канада 0 1 2 3
7  Италија 0 1 1 2
8 Австралија Австралија 0 0 1 1
Малезија Малезија 0 0 1 1
 Куба 0 0 1 1
Вкупно 9 9 9 27

Табела според бодови

[уреди | уреди извор]

После 8/10 натпреварувања

Место Нација Бодови
1 Народна Република Кина НР Кина 238
2  Канада 102
3  САД 101
4 Австралија Австралија 75
5  Обединето Кралство 62
6  Италија 57,5
7  Русија 53
8  Германија 46,5
9  Мексико 44,5
10 Малезија Малезија 35
11  Франција 19
12  Шпанија 10,5
13  Украина 10
13  Бразил 10
15  Куба 9
16  Романија 5
16  Полска 5
18  Австрија 2

Резиме на медалите

[уреди | уреди извор]
Натпревање Злато Сребро Бронза
1м висина
подробно
Квин Каи
Народна Република Кина НР Кина
449.00 Занг Ксинхуа
Народна Република Кина НР Кина
445.90 Метју Мичам
Австралија Австралија
440.20
3м висина
подробно
Хе Чонг
Народна Република Кина НР Кина
505.20 Трој Думаис
 САД
498.40 Александре Деспати
 Канада
490.30
10м висина
подробно
Том Дали
Обединето Кралство Обединето Кралство
539.85 Кви Бо
Народна Република Кина НР Кина
532.20 Зоу Луксин
Народна Република Кина НР Кина
530.55
Синхронизирано
3м висина
подробно
Квин Каи
Ванг Фенг
Народна Република Кина НР Кина
467.94 Трој Думаис
Кристиан Ипсен
 САД
445.59 Александре Деспати
Рубен Рос
 Канада
428.64
Синхронизирано
10м висина
подробно
Хуо Линг
Лин Јуе
Народна Република Кина НР Кина
482.58 Давид Будиа
Томас Фунчум
 САД
456.84 Хосе Гуиера
Џенклер Агуер
 Куба
456.60
Натпревање Злато Сребро Бронза
1м висина
подробно
Јулија Пакхалина
 Русија
325.05 Ву Минксиа
Народна Република Кина НР Кина
311.90 Ванг Хан
Народна Република Кина НР Кина
303.95
3м висина
подробно
Гуо Јингјинг
Народна Република Кина НР Кина
388.20 Емили Хејманс
 Канада
346.45 Тајна Кањото
 Италија
341.25
10м висина
подробно
Паола Еспиноза
 Мексико
428.25 Чен Руолин
Народна Република Кина НР Кина
417.60 Канг Ли
Народна Република Кина НР Кина
410.35
Синхронизирано
3м висина
подробно
Гуо Јингјинг
Ву Минксиа
Народна Република Кина НР Кина
348.00 Тајна Кањото
Фраческа Далапе
 Италија
329.70 Јулија Пакхалина
Анастасија Поздинакова
 Русија
310.80
Синхронизирано
10м висина
подробно
Чен Руолин
Ванг Ксин
Народна Република Кина НР Кина
369.18 Мари Бет Дуникај
Хали Ишиматцу
 САД
324.66 Линг Мун Ји
Панделела Ринонг Памг
Малезија Малезија
321.66