Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - слободно поединечно

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати[уреди | уреди извор]

Зелената ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
 Златен Наталија Ишченко  Русија 98.500 1 98.833 1
 Сребрен Гема Мангуал  Шпанија 98.000 2 98.333 2
 Бронзен Беатрис Аделизи  Италија 94.667 3 95.500 3
4 Клое Исак  Канада 94.334 4 95.000 4
5 Јуми Адаши Јапонија 92.667 5 93.167 5
6 Лолита Ананасова  Украина 91.167 6 92.500 6
7 Клое Вилхем  Франција 90.166 8 91.500 7
8 Наталија Антопопулу  Грција 90.666 7 90.834 8
9 Џена Рандал Обединето Кралство Обединето Кралство 88.833 10 89.167 9
10 Ванг Ок-Гјонг Северна Кореја ДНР Кореја 89.000 9 88.666 10
11 Соња Бернандова  Чешка 88.166 11 87.833 11
12 Парк Хјун Сун Јужна Кореја Република Кореја 87.500 12 87.666 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Надине Брандл  Австрија 86.500 13
14 Памела Фишер  Швајцарија 85.500 14
15 Џована Стефан  Бразил 84.833 15
16 Мелани Жилич  Германија 80.000 16
16 Калина Јорданова  Бугарија 80.000 16
18 Гризел Тендеро Лјада  Куба 79.167 18
19 Анастасија Рузметова  Узбекистан 78.334 19
20 Маргарета Јакович  Хрватска 77.667 20
21 Џулиета Андреа Диаз  Аргентина 77.500 21
22 Грејси Гомес  Венецуела 76.167 22
23 Девах Линхир Аруба} 76.166 23
24 Ли Ренји Галје Ечер Сингапур Сингапур 75.834 24
24 Тарен От Австралија Австралија 75.834 24
26 Виолета Матиниан Костарика Костарика 75.500 26
27 Кирстин Андерсон Нов Зеланд Нов Зеланд 73.167 27
28 Шелви Мелова Индонезија Индонезија 70.166 28
29 Лок Ка Ман  Макао 69.666 29
30 Маргарита Газарјан  Ерменија 58.666 30

Надворешни врски[уреди | уреди извор]