Прејди на содржината

Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2009 - синхронизирани скокови од 3м во женска конкуренција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати

[уреди | уреди извор]

Зелената ги означува финалситите

Место Скокач Националност Прелиниарна Финале
Бодови Место Бодови Место
 Златен Гуо Јингјинг
Ву Минксиа
Народна Република Кина НР Кина 342.90 1 348.00 1
 Сребрен Тајна Кањото
Франческа Далапе
 Италија 316.20 2 329.70 2
 Бронзен Јулија Пахалина
Анастасија Поздинакова
 Русија 305.49 3 310.80 3
4 Џенифер Абел
Мелани Риналди
 Канада 302.70 5 309.90 4
5 Бриони Кол
Шарлин Стратон
Австралија Австралија 301.74 6 309.18 5
6 Келси Брајант
Ариел Ритенхаус
 САД 293.40 7 305.10 6
7 Паола Еспиноза
Лаура Санчес
 Мексико 304.50 4 304.50 7
8 Маи Накагива
Сајаке Шибусава
Јапонија 282.96 9 291.45 8
9 Катја Диков
Нора Субчински
 Германија 285.90 8 282.30 9
10 Олена Федерова
Алвентина Королева
 Украина 281.73 10 263.67 10
11 Раиса Гуертсен
Ирис Јансен
 Холандија 257.16 11 262.44 11
12 Пирошка Флора Гондос
Ѕофи Реисингер
 Унгарија 234.96 12 245.19 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Чои Сут Ијан
Чои Сут Кан
 Макао 228.96 13

Надворешни врски

[уреди | уреди извор]