Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2009 - синхронизирани скокови од 10м во женска конкуренција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати[уреди | уреди извор]

Зеленото ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
 Златен Чен Руолин
Ванг Ксин
Народна Република Кина НР Кина 341.82 1 369.18 1
 Сребрен Мари Бет Дуникај
Хали Ишиматцу
 САД 313.02 4 324.66 2
 Бронзен Линг Мун Ји
Панделела Ринонг Памг
Малезија Малезија 316.50 3 321.66 3
4 Меган Бенефито
Розелин Филион
 Канада 317.10 2 321.39 4
5 Бриони Кол
Мелиса Ву
Австралија Австралија 308.52 5 320.58 5
6 Монике Гладинг
Меган Силвестер
Обединето Кралство Обединето Кралство 299.16 7 306.90 6
7 Клер Фебвај
Аудреј Лабу
 Франција 297.42 8 299.28 7
8 Јозефин Милер]
Нора Субчински
 Германија 307.98 6 299.22 8
9 Паола Еспиноза
Лаура Санчес
 Мексико 283.08 12 297.00 9
10 Валентина Марочи
Бренда Спациани
 Италија 292.11 9 293.88 10
11 Наталија Гончарова
Јулија Култунова
 Русија 287.16 11 292.56 11
12 Јаима Росарио Мена Пења
Аниа Ривера Робира
 Куба 291.00 10 281.34 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Мара Елена Аикобае
Корина Поповици
 Романија 245.46 13
14 Виљо Гконгвер Кормос
Ѕофи Реисингер
 Унгарија 241.11 14

Надворешни врски[уреди | уреди извор]