Прејди на содржината

Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2009

Од Википедија — слободната енциклопедија
Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварите во Синхронизирано пливање на 2009 Светско Акватичко Првенство ќе се одржат од 18 јули до 25 јули.

Табела на медали[уреди | уреди извор]

Место Земја Злато Сребро Бронза Вкупно
1  Русија 6 0 0 6
2  Шпанија 1 6 0 7
3 Народна Република Кина НР Кина 0 1 4 5
4  Канада 0 0 2 2
5  Италија 0 0 1 1
Вкупно 5 5 5 15

Резиме на медалите[уреди | уреди извор]

Натпревање Злато Сребро Бронза
Соло технички
подробно
Наталија Ишченко
 Русија
98.667 Гема Мангуал
 Шпанија
97.833 Мари-Пјер Бодре Гањон
 Канада
96.000
Соло Слободно
подробно
Наталија Ишченко
 Русија
98.833 Гема Мангуал
 Шпанија
98.333 Беатрис Аделизи
 Италија
95.500
Дует технички
подробно
Анастасија Давидова
Светлана Ромашина
 Русија
98.667 Андреа Фуентес
Гема Мангуал
 Шпанија
97.333 Јинг Тингтинг
Јинг Венвен
Народна Република Кина НР Кина
95.667
Дует слободно
подробно
Наталија Ишченко
Светлана Ромашина
 Русија
98.833 Андреа Фуентес
Гема Мангуал
 Шпанија
98.333 Јинг Тингтинг
Јинг Венвен
Народна Република Кина НР Кина
97.000
Тим технички
подробно
 Русија 449.00  Шпанија 97.833 Народна Република Кина НР Кина 96.667
Тим слободно
подробно
 Русија 99.167  Шпанија 98.167 Народна Република Кина НР Кина 97.167
Тим комбинирано
подробно
 Шпанија 98.333 Народна Република Кина НР Кина 97.667  Канада 96.167