Церик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон центарот на Церик

Церик Cërrik — град и општина во Елбасан (област)|Елбасанската област, средна Албанија. Има население од околу 18.764 жители.

Во градот игра фудбалскиот клуб „Турбина Церик“.