Џамија Алаедина

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Џамија Алаедина
Основни податоци
Место Селангор, Малезија
Припадност Ислам
Округ Јурга
Опис на градбата
Тип џамија
Поединости

Џамијата Алаедин е муслимански храм кој се наоѓа во Јурга, Селангор, Малезија. Во близина на џамијата се наоѓа мавзолеј на султан Абдул Самад.