Грб на Источен Тимор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грб на Источен Тимор
Подробно
Усвоен18 јануари 2007
МотоUnidade, Acção, Progresso

Грбот на Источен Тимор е официјалниот грб во државата кој бил усвоен на 18 јануари 2007 година. Грбот е заснован на грб кој бил создаден за време на едностраното прогласување на независноста на Источен Тимор на 28 ноември 1975 година. Грбот е округлест каде околу во првиот круг е напишано името на државата со кратка и долга форма, потоа во внатрешноста има штит каде се прикажани лак, пушка, книга, копје, ѕвезда и растенија на црна основа.

Поранешни грбови[уреди | уреди извор]

Извор[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]