Грб на Американска Самоа

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грбот на Американска Самоа

Грбот на Американска Самоа се заснова на традиционалниот местен дизајн. Поголемиот дел од мотивите се од полинезиската митологија и култура. Во горниот дел на грбот се наоѓа натписот "Seal of American Samoa - 17 април 1900" (Грб на Американска Самоа - 17 април 1900), а во долниот дел го има мотото "Samoa Ia Muamua Le Atua" (Самоа, нека Бог биде прв).

Поврзано[уреди | уреди извор]