Прејди на содржината

Грб на Лаос

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грб на Лаос
Подробно
Мото"Мир, Независност, Демократија", "Единство и Просперитет"

Грбто на Лаос го пикажува националното светиште Па Тат Луанг. Покрај тоа е прикажана брана, асфалтиран пат, запченик и стилизирана водна водни полиња. Под грбот се наоѓаат траки со натписите "Мир, Независност, Демократија" и "Единство и Просперитет".

Историски грбови

[уреди | уреди извор]

Поврзано

[уреди | уреди извор]