Краеви во Русија

Од Википедија — слободната енциклопедија

Руската Федерација се дели на 85 субјекти, од кои 9 се краеви:

  1. Алтајски крај
  2. Камчатски крај
  3. Хабаровски крај
  4. Краснодарски крај
  5. Краснојарски крај
  6. Пермски крај
  7. Приморски крај
  8. Ставрополски крај
  9. Забајкалски крај