UTC+2

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од UTC+02)
UTC+02: сино (декември), портокалово (јуни), жолто (цела година), светлосино - морски површини

UTC+02 е назнака за часовен појас во отстапување од +02 часа од од UTC. Ова време се користи во следниве места:

Како стандардно време (цела година)[уреди | уреди извор]

Калининградско време[уреди | уреди извор]

Средноафриканско време[уреди | уреди извор]

Како стандардно време (само зима на северната полутопка)[уреди | уреди извор]

Источноевропско време - територии што се водат по летните правила на ЕУ[уреди | уреди извор]

Територии што се водат по други летни правила[уреди | уреди извор]

Како летно време (само лето на северната полутопка)[уреди | уреди извор]

Средноевропско летно време[уреди | уреди извор]