Грб на Маврициус

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грб на Маврициус
Подробно
Мото"Stella Clavisque Maris Indici" (Ѕвезда и клучот на Индискиот Океан)

Грбот на Мадагаскар се состои од штит поделен на четвртини околу кој се наоѓа птицата додо и елен. Под штитот има трака со натписот "Stella Clavisque Maris Indici" (Ѕвезда и клучот на Индискиот Океан).

Поврзано[уреди | уреди извор]