Грб на Коморите

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грбот на Коморите
Подробно
Мото"Unité, Justice, Progres" (Единство, Правда, Напредок).

Грбот на Коморите се состои од полумесечина и четири ѕвезди кои и се наоѓаат на знамето на Коморите. Околу него е напишан официјалниот назив на државата на француски јазик, а од околу се наоѓаат две маслинови гранки. Под грбот се наоѓа мотото на земјата "Unité, Justice, Progres" (Единство, Правда, Напредок).

Поврзано[уреди | уреди извор]