Грб на Камерун

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грб на Камерун
Coat of arms of Cameroon.svg
Подробно
Мото"Paix, Travail, Patrie" (Мир, Работа, Татковина) "Republique du Cameroun" (Република Камерун)

Грбот на Камерун се состои од штит кој ги поседува истите бои како и знамето на Камерун на кои се наоѓаат контура на змија и вагата на правдата. Над штитот се наоѓа натписот "Paix, Travail, Patrie" (Мир, Работа, Татковина) а подолу и натписот "Republique du Cameroun" (Република Камерун)

Поврзано[уреди | уреди извор]