Грб на Гвинеја

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грб на Гвинеја
Подробно
Грбоносец Гвинеја
Усвоен1984
Мото"Travail, Justice, Solidarité" (Работа, Правда, Еднаквост)

Грбот на Гвинеја е усвоен во 1984 и се состои од птици над вкрстените мечеви и пушки. Под грбот има трака со натписот "Travail, Justice, Solidarité" (Работа, Правда, Еднаквост).

Поврзано[уреди | уреди извор]