Грб на Либерија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грб на Либерија
Податотека:Coat of arms of Liberia.png
Подробно
Мото"The love of liberty brought us here" (Љубовта кон слободата не донесе нас до овде), "Republic of Liberia" (Република Либерија)
Грб на Либерија

Грбот на Либерија се состои од штит на кој може да се вики брод од 19 век кој пристигнува во Либерија и ги враќа ослободените робови од САД. Над штитот има трака со натписот "The love of liberty brought us here" (Љубовта кон слободата не донесе нас до овде), а во долниот дел има трака со натписот "Republic of Liberia" (Република Либерија).

Поврзано[уреди | уреди извор]