Грб на Зелениот ’Рт

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грб на Зелено'ртски Острови
Подробно

Грбот на Зелен 'Рт се состои од круг во кој се наоѓа нзаивот на државата на португалски јазик и факел во триаголник, симбол на слободата и националното единство. Кругот е опкружен со десет ѕвезди кои ги претставуваат Зеленортските Острови. На вровот на грбот се наоѓа висок.

Поврзано[уреди | уреди извор]