Грб на Нигер

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грб на Нигер
Подробно
Мото"Republique du Niger" (Република Нигер)

Грбот на Нигер се состои од штит на кој се наоѓа сонце, копје, два меча, три дршки просо и глава на зебра. Околу штитот се наоѓаат четири знамиња заедно со националните бои на Нигера. Под штитот има трака со натписот "Republique du Niger" (Република Нигер).

Поврзано[уреди | уреди извор]