Прва македонска кошаркарска лига 2017/18 - Прва лига

Од Википедија — слободната енциклопедија

Првата македонска кошаркарска лига 2017/18 - Прва лига започнала на 7 октомври 2017 година, а завршила на 30 март 2018 година. Вкупно дванаесет екипи се натпреварувале во првиот дел за да ги одлучат шесте места кои воделе во Супер лигата на Првата македонска кошаркарска лига 2017/18.

Табела[уреди | уреди извор]

     Екипи кои продолжиле во Супер лигата
     Екипи кои продолжиле во Плеј-аутот
# Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош
Разлика
Бодови Забелешка
1. Работнички 22 0 1996 1453 + 543 44
2. Блокотехна НБ 17 5 1909 1529 + 380 39
3. МЗТ Аеродром 16 6 1904 1547 + 357 38
4. Куманово 2009 15 7 2013 1819 + 204 37
5. Гостивар 14 8 1850 1654 + 196 36
6. АВ Охрид 10 12 1816 1807 + 9 32 1-1; + 6
7. Фени Индустри 10 12 1759 1840 - 81 32 1-1; - 6
8. Кожув 9 13 1650 1863 - 213 31
9. Пелистер 7 15 1569 1865 - 296 29
10. Шкупи 5 17 1797 2047 - 250 27 2-0; + 25
11. Карпош Соколи 2000 5 17 1735 2076 - 341 27 0-2; - 25
12. Струмица 2 20 1478 1986 - 508 24

Извор: Македонска Кошаркарска Федерација[мртва врска]

Резултати[уреди | уреди извор]

1. коло[уреди | уреди извор]

7 октомври 2017
19:00
Извештај Куманово 2009 88, Работнички 91 Пдж  Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 2,500
Четвртини: 24-16, 27-21, 15-24, 15-20Пдж: 7-10
Пое: Д. Караџовски 29
Ско: М. Јанески 8
Дод: Д. Караџовски 5
Пое: Ч. Костов 30
Ско: Д. Чохадаревиќ, Ч. Костов 8
Дод: М. Гинјард 6
8 октомври 2017
19:00
Извештај Струмица 76, АВ Охрид 90    Спортска сала Парк, Струмица
Гледачи: 10
Четвртини: 18-28, 26-21, 15-24, 17-17
Пое: К. Тајус 18
Ско: Г. Тарнер 7
Дод: П. Цветков 2
Пое: Р. Бери 35
Ско: Р. Бери 5
Дод: Р. Бери 3
8 октомври 2017
19:00
Извештај Кожув 56, Блокотехна НБ 99    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 20
Четвртини: 20-24, 14-35, 12-17, 10-23
Пое: М. Пековиќ 22
Ско: А. Апостолов 11
Дод: А. Апостолов 5
Пое: Д. Бенџамин 28
Ско: Д. Бенџамин 13
Дод: Д. Лазаревски 7
10 октомври 2017
16:30
Извештај Пелистер 80, Шкупи 73    Спортска сала Младост, Битола
Четвртини: 21-22, 16-15, 19-16, 24-20
Пое: Ѓ. Анакиевски 39
Ско: повеќемина-4 1
Пое: С. Булатовиќ 20
Ско: А. Мемети 1
11 октомври 2017
18:00
Извештај[1] Фени Индустри 92, Гостивар 96    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 200
Четвртини: 21-25, 24-25, 24-17, 23-29
Пое: Ш. Дејвис 24
Ско: Ш. Дејвис 9
Дод: А. Магдевски 8
Пое: А. Тодоровиќ 19
Ско: А. Тодоровиќ 5
Дод: Ј. Сегариќ 10
12 октомври 2017
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 83, Карпош Соколи 2000 85    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 200
МРТ собраниски канал
Четвртини: 16-22, 17-25, 26-23, 24-15
Пое: Б. Трајковски 34
Ско: Б. Трајковски 8
Дод: Д. Стојановски 4
Пое: Д. Соколов 19
Ско: Д. Лабовиќ 7
Дод: Д. Соколов 4

2. коло[уреди | уреди извор]

14 октомври 2017
15:00
Извештај Карпош Соколи 2000 94, Струмица 77    Вип арена (мала сала),[2] Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 15-20, 34-15, 18-21, 27-21
Пое: Д. Лабовиќ, Џ. Браун 14
Ско: Н. Делиќ 7
Дод: Д. Лабовиќ 7
Пое: К. Тајус 28
Ско: К. Тајус 9
Дод: П. Цветков, Т. Дејл 5
14 октомври 2017
18:00
Извештај Гостивар 101, Кожув 75    Спортска сала Младост, Гостивар
Четвртини: 25-11, 17-21, 26-27, 33-16
Пое: Ј. Зекири 23
Ско: Д. Тасовски, Ј. Зекири 7
Дод: Ј. Сегариќ 7
Пое: И. Мишковиќ 16
Ско: И. Мишковиќ 13
Дод: М. Пековиќ 9
14 октомври 2017
18:00
Извештај АВ Охрид 73, Куманово 2009 91    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Гледачи: 200
Четвртини: 12-31, 26-19, 13-16, 22-15
Пое: К. Рос 20
Ско: Р. Бери 9
Дод: С. Цонков 4
Пое: Д. Караџовски 21
Ско: М. Јанески 8
Дод: Д. Караџовски 7
14 октомври 2017
18:30
Извештај[3][4] Блокотехна НБ 95, Пелистер 51    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Четвртини: 33-10, 17-14, 24-10, 21-17
Пое: Д. Мијатовиќ 19
Ско: З. Гоцевски 7
Дод: Г. Главчев 6
Пое: Д. Илиевски, Л. Џон 13
Ско: Ѓ. Анакиевски 7
Дод: Х. Радически 4
14 октомври 2017
19:00
Извештај Работнички 80, Фени Индустри 63    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 0[2]
МРТ собраниски канал
Четвртини: 21-21, 25-18, 15-14, 19-10
Пое: Ѓ. Чековски 22
Ско: Ѓ. Чековски 8
Дод: П. Николиќ, Ч. Костов 6
Пое: Ш. Дејвис 28
Ско: Ш. Дејвис 12
Дод: А. Магдевски 8
18 октомври 2017
18:00
Извештај Шкупи 71, МЗТ Аеродром 97    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Четвртини: 12-20, 24-30, 17-26, 18-21
Пое: Т. Харис 28
Ско: Џ. Тејлор 13
Дод: Т. Харис 7
Пое: Д. Џенсен 21
Ско: А. Маслинко 12
Дод: Б. Стајиќ 6

3. коло[уреди | уреди извор]

21 октомври 2017
13:00
Извештај Шкупи 83, Блокотехна НБ 115    Спортскa сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 100
Четвртини: 13-37, 29-16, 19-33, 22-29
Пое: Т. Харис 27
Ско: Т. Харис 7
Дод: Т. Харис 4
Пое: Д. Бенџамин 28
Ско: М. Малори 9
Дод: М. Малори 11
21 октомври 2017
18:00
Извештај Фени Индустри 92, АВ Охрид 82 Пдж  Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 450
Четвртини: 22-18, 24-9, 14-20, 18-23Пдж: 18-8
Пое: Ш. Дејвис 29
Ско: Ш. Дејвис 12
Дод: Ј. Петровски, А. Магдевски 5
Пое: Р. Бери 31
Ско: Р. Бери 13
Дод: А. Донески, С. Цонков 4
21 октомври 2017
19:00
Извештај[5] Куманово 2009 83, Карпош Соколи 2000 94    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 1,000
Четвртини: 27-22, 19-18, 25-22, 12-32
Пое: Н. Миљковиќ 19
Ско: Г. Раме 8
Дод: Г. Раме 4
Пое: Д. Соколов 22
Ско: Т. МекФаден 9
Дод: Д. Соколов 7
22 октомври 2017
18:00
Извештај Пелистер 79, Гостивар 91    Спортска сала Младост, Битола
Гледачи: 400
Четвртини: 13-16, 25-23, 20-28, 21-24
Пое: Р. Луис 40
Ско: Л. Фандербурк 8
Дод: Р. Луис 8
Пое: Ј. Сегариќ 20
Ско: А. Тодоровиќ 10
Дод: Ј. Сегариќ 8
24 октомври 2017
18:00
Извештај Кожув 53, Работнички 94    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 270
Четвртини: 16-24, 14-16, 13-27, 10-27
Пое: И. Мишковиќ 25
Ско: И. Мишковиќ 13
Дод: М. Пековиќ 5
Пое: М. Гинјард 27
Ско: М. Гинјард 8
Дод: Д. Мираковски 5
25 октомври 2017
18:30
Извештај Струмица 77, МЗТ Аеродром 95    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 16-31, 19-30, 18-15, 24-19
Пое: Д. Тајлер 17
Ско: П. Цветков 7
Дод: П. Цветков 4
Пое: А. Маслинко 16
Ско: Ј. Лалиќ 6
Дод: Ј. Минчев 4

4. коло[уреди | уреди извор]

27 октомври 2017
18:00
Извештај Работнички 105, Пелистер 49    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 32-8, 13-12, 36-15, 24-15
Пое: М. Гинјард 28
Ско: Ѓ. Чековски 8
Дод: П. Николиќ, Ѓ. Чековски 5
Пое: Р. Луис 16
Ско: повеќемина-6 4
Дод: Ѓ. Анакиевски 4
28 октомври 2017
18:00
Извештај Гостивар 94, Шкупи 78    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 100
Четвртини: 18-19, 23-16, 20-23, 30-23
Пое: Ј. Сегариќ 24
Ско: А. Тодоровиќ 12
Дод: Ј. Сегариќ 3
Пое: Т. Харис 22
Ско: Џ. Тејлор 9
Дод: Т. Харис 6
28 октомври 2017
18:00
Извештај АВ Охрид 86, Кожув 74    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Гледачи: 250
Четвртини: 16-18, 19-22, 23-16, 28-18
Пое: К. Рос 24
Ско: Р. Бери 12
Дод: К. Рос 9
Пое: М. Пековиќ 23
Ско: И. Мишковиќ 9
Дод: М. Пековиќ 7
29 октомври 2017
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 103, Фени Индустри 109 Пдж  Вип арена (мала сала),[6] Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 23-20, 18-13, 19-28, 19-18, Пдж: 15-15, 5-11
Пое: Т. Мекфаден 40
Ско: Н. Делиќ 7
Дод: Т. Мекфаден 7
Пое: Ш. Дејвис 30
Ско: Ш. Дејвис 16
Дод: Ј. Петровски, А. Магдевски 8
29 октомври 2017
18:30
Извештај Струмица 66, Куманово 2009 90    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 9-22, 15-20, 16-25, 26-23
Пое: К. Тајус 18
Ско: повеќемина-3 9
Дод: К. Тајус 3
Пое: М. Јанески, А. Штерјов 16
Ско: Н. Караколев 8
Дод: Г. Раме 5
2 ноември
2017
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 77, Блокотехна НБ 85    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 350
МРТ собраниски канал
Четвртини: 13-23, 20-23, 24-21, 20-18
Пое: М. Симоновски 19
Ско: Б. Трајковски 11
Дод: Б. Трајковски, Е. Гарсија 3
Пое: Д. Мијатовиќ 21
Ско: А. Казарновски 11
Дод: А. Казарновски, Д. Бенџамин 4

5. коло[уреди | уреди извор]

4 ноември
2017
16:00[7]
Извештај Пелистер 77, АВ Охрид 78    Спортска сала Младост, Битола
Гледачи: 100
Четвртини: 20-19, 14-27, 19-17, 24-15
Пое: Р. Луис 29
Ско: Л. Фандербурк 7
Дод: Р. Луис 6
Пое: Р. Бери 31
Ско: Р. Бери 12
Дод: С. Михајловски, Е. Зимиќ 3
4 ноември
2017
17:00
Извештај Кожув 78, Карпош Соколи 2000 109    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 50
Четвртини: 22-30, 25-28, 14-28, 17-23
Пое: И. Мишковиќ 23
Ско: И. Мишковиќ 11
Дод: А. Апостолов 7
Пое: Д. Лабовиќ 20
Ско: К. Николовски 8
Дод: Т. Мекфаден, Д. Соколов 7
4 ноември
2017
18:00
Извештај Фени Индустри 81, Струмица 63    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 200
Четвртини: 21-20, 19-11, 15-13, 26-19
Пое: Г. Марковски 19
Ско: М. Милков, А. Мирковиќ 6
Дод: Ј. Петровски 8
Пое: К. Тајус 19
Ско: Т. Гилберт 7
Дод: П. Цветков 4
5 ноември
2017
13:00
Извештај Блокотехна НБ 85, Гостивар 59    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 350
Четвртини: 22-17, 19-16, 27-8, 17-18
Пое: Д. Мијатовиќ 25
Ско: А. Казарновски, Д. Бенџамин 6
Дод: М. Младеновиќ 8
Пое: Ј. Сегариќ 19
Ско: И. Димчевски 8
Дод: Ј. Сегариќ 3
5 ноември
2017
19:00
Извештај Шкупи 85, Работнички 103    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 20-31, 17-26, 19-28, 29-18
Пое: Џ. Тејлор 29
Ско: Џ. Тејлор 9
Дод: Т. Харис 8
Пое: М. Гинјард 37
Ско: Ѓ. Чековски 13
Дод: Р. Робинсон 6
10 ноември
2017
17:30
Извештај Куманово 2009 90, МЗТ Аеродром 106    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 2,000
МРТ собраниски канал
Четвртини: 16-23, 32-30, 24-28, 18-25
Пое: Д. Караџовски 24
Ско: М. Јанески, А. Штерјов 6
Дод: Г. Раме 5
Пое: Б. Трајковски 27
Ско: Б. Трајковски, Ј. Лалиќ 7
Дод: Н. Павличевиќ, Д. Мавра 5

6. коло[уреди | уреди извор]

11 ноември
2017
18:00
Извештај АВ Охрид 105, Шкупи 92    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 28-24, 30-24, 34-21, 13-23
Пое: Р. Бери 32
Ско: Е. Зимиќ 12
Дод: К. Рос 6
Пое: А. Муојеке 32
Ско: Џ. Тејлор 7
Дод: Т. Харис 3
11 ноември
2017
18:00
Извештај Работнички 71, Блокотехна НБ 55    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 400
Четвртини: 14-9, 23-16, 21-12, 13-18
Пое: Ч. Костов 15
Ско: Ч. Костов 14
Дод: Д. Мираковски 6
Пое: А. Казарновски 14
Ско: А. Казарновски 10
Дод: М. Младеновиќ 7
12 ноември
2017
18:00
Извештај Струмица 85, Кожув 92    Спортска сала Парк, Струмица
Гледачи: 150
Четвртини: 22-28, 28-19, 19-22, 16-23
Пое: К. Тајус 22
Ско: К. Тајус 8
Дод: М. Митев 5
Пое: М. Хил 45
Ско: И. Мишковиќ 11
Дод: И. Мишковиќ 5
12 ноември
2017
19:00
Извештај Куманово 2009 115, Фени Индустри 116 Пдж  Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 1,500
Четвртини: 26-21, 23-16, 23-28, 20-27Пдж: 11-11, 12-13
Пое: Г. Раме 29
Ско: Н. Караколев 9
Дод: Д. Караџовски 7
Пое: Ј. Петровски 29
Ско: Г. Марковски 11
Дод: Ј. Петровски, А. Магдевски 7
12 ноември
2017
20:00
Извештај Карпош Соколи 2000 102, Пелистер 73    Вип арена (мала сала), Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 32-24, 26-9, 28-17, 16-23
Пое: С. Ѓуроски 21
Ско: Ж. Чомагиќ 11
Дод: А. Колинс 9
Пое: Џ. Лео 12
Ско: Л. Фандербурк 11
Дод: Р. Луис 3
14 ноември
2017
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 75, Гостивар 67    Спортски центар Јане Сандански (мала сала),[8] Скопје
Гледачи: 400
Четвртини: 17-18, 16-11, 24-20, 18-18
Пое: М. Симоновски 22
Ско: Б. Трајковски 11
Дод: Д. Мавра 5
Пое: А. Тодоровиќ, Ј. Сегариќ 18
Ско: Ј. Зекири 8
Дод: Ј. Сегариќ 8

7. коло[уреди | уреди извор]

18 ноември
2017
13:00
Извештај Пелистер 76, Струмица 86    Спортска сала Младост, Битола
Гледачи: 100
Четвртини: 16-32, 26-21, 23-15, 11-18
Пое: Р. Луис 28
Ско: М. Голубовиќ 12
Дод: Р. Луис 4
Пое: Т. Дејл 35
Ско: К. Тајус 10
Дод: К. Тајус 4
18 ноември
2017
13:00
Извештај Блокотехна НБ 92, АВ Охрид 78    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 58
Четвртини: 29-18, 16-18, 23-19, 24-23
Пое: Д. Бенџамин 20
Ско: А. Казарновски 10
Дод: М. Младеновиќ 6
Пое: Р. Бери 34
Ско: Е. Зимиќ 14
Дод: С. Цонков 4
18 ноември
2017
16:00
Извештај Кожув 67, Куманово 2009 82    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 150
Четвртини: 18-30, 18-17, 9-16, 22-19
Пое: И. Мишковиќ 21
Ско: И. Мишковиќ 12
Дод: А. Апостолов 5
Пое: М. Ковач 20
Ско: Д. Караџовски, Н. Миљковиќ 5
Дод: Д. Караџовски 7
18 ноември
2017
18:00
Извештај Шкупи 86, Карпош Соколи 2000 77    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 400
Четвртини: 25-20, 24-22, 21-15, 16-20
Пое: А. Муојеке 31
Ско: Џ. Тејлор 16
Дод: Т. Харис 4
Пое: Д. Соколов 27
Ско: Д. Лабовиќ 14
Дод: Е. Колинс 4
19 ноември 2017
17:00
Извештај Гостивар 76, Работнички 78    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,400
МРТ собраниски канал
Четвртини: 11-20, 15-21, 30-13, 20-24
Пое: И. Димчевски 23
Ско: А. Тодоровиќ 10
Дод: Ј. Сегариќ 9
Пое: М. Гинјард 18
Ско: Б. Крстевски 8
Дод: М. Гинјард 7
30 ноември
2017
17:00
Извештај Фени Индустри 56, МЗТ Аеродром 82    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 100
Четвртини: 14-12, 11-22, 15-26, 16-22
Пое: Ј. Петровски 19
Ско: М. Милков, Ј. Биберовиќ 7
Дод: Н. Кицев 5
Пое: Ј. Лалиќ 20
Ско: Д. Стојановски 7
Дод: Ѓ. Мајсторовиќ 5

8. коло[уреди | уреди извор]

2 декември
2017
14:00
Извештај Струмица 64, Шкупи 69    Спортска сала Парк, Струмица
Гледачи: 100
Четвртини: 26-11, 14-18, 11-15, 13-25
Пое: К. Тајус 16
Ско: К. Тајус 11
Дод: П. Цветков 5
Пое: А. Муојеке 27
Ско: А. Муојеке, Џ. Тејлор 17
Дод: Т. Харис 4
2 декември
2017
18:00
Извештај АВ Охрид 77, Гостивар 81    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 21-27, 15-17, 24-13, 17-24
Пое: К. Рос 27
Ско: Р. Бери 9
Дод: К. Рос 6
Пое: А. Тодоровиќ 22
Ско: А. Тодоровиќ 8
Дод: Ј. Сегариќ, И. Димчевски 3
2 декември
2017
19:00
Извештај Куманово 2009 93, Пелистер 73    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 600
Четвртини: 25-17, 26-18, 20-10, 22-28
Пое: Б. Стајиќ, А. Мекиќ 19
Ско: А. Мекиќ 6
Дод: Б. Стајиќ, Д. Караџовски 5
Пое: Р. Луис 16
Ско: Р. Луис 6
Дод: Р. Луис 9
3 декември
2017
17:00
Извештај Фени Индустри 93, Кожув 77    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 200
Четвртини: 20-18, 18-19, 27-19, 18-11
Пое: Г. Марковски 28
Ско: М. Милков 10
Дод: Ј. Петровски 8
Пое: И. Мишковиќ 18
Ско: И. Мишковиќ 9
Дод: М. Пековиќ 5
5 декември
2017
18:30
Извештај Карпош Соколи 2000 50, Блокотехна НБ 84    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 150
Четвртини: 11-30, 9-25, 10-15, 20-14
Пое: З. Богдановски 17
Ско: И. Сапунџиев 7
Дод: З. Богдановски 3
Пое: И. Колев 22
Ско: М. Дујковиќ 13
Дод: Д. Лазаревски 8
6 декември
2017
17:45
Извештај МЗТ Аеродром 71, Работнички 76    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 3,000
МРТ собраниски канал
Четвртини: 17-15, 21-20, 20-19, 13-22
Пое: Д. Стојановски 19
Ско: Р. Спасојевиќ 9
Дод: Н. Павличевиќ 4
Пое: М. Гинјард 20
Ско: К. Николовски 13
Дод: повеќемина-3 4

9. коло[уреди | уреди извор]

8 декември
2017
16:00
Извештај Блокотехна НБ 112, Струмица 58    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 230
Четвртини: 29-18, 25-13, 24-15, 34-11
Пое: Д. Мијатовиќ 23
Ско: М. Дујковиќ 11
Дод: Г. Главчев 9
Пое: Т. Дејл 14
Ско: Д. Делипетров, К. Тајус 5
Дод: Д. Мекенаџиев, Д. Стојменов 2
9 декември
2017
18:00
Извештај Пелистер 76, Фени Индустри 62    Спортска сала Младост, Битола
Гледачи: 200
Четвртини: 7-12, 21-24, 27-9, 21-17
Пое: Р. Луис 29
Ско: Л. Фандербурк 11
Дод: Р. Луис 6
Пое: А. Магдевски 23
Ско: повеќемина-4 6
Дод: Ј. Петровски 8
9 декември
2017
18:00
Извештај Шкупи 69, Куманово 2009 95    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 300
Четвртини: 17-18, 12-25, 14-23, 26-29
Пое: Џ. Тејлор 23
Ско: Џ. Тејлор 17
Дод: Т. Харис 3
Пое: М. Јанески 16
Ско: Д. Караџовски 8
Дод: Б. Стајиќ 9
9 декември
2017
18:00
Извештај Гостивар 111, Карпош Соколи 2000 83    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,900
Четвртини: 22-26, 26-11, 34-24, 29-22
Пое: Д. Тасовски 27
Ско: Ј. Зекири 10
Дод: Ј. Сегариќ 9
Пое: А. Атанасов 28
Ско: З. Богдановски 8
Дод: Д. Најдовски 5
9 декември
2017
18:00
Извештај Работнички 95, АВ Охрид 75    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 33-18, 24-16, 19-26, 19-15
Пое: Б. Крстевски 19
Ско: Ч. Костов 9
Дод: Д. Мираковски 8
Пое: Е. Зимиќ 23
Ско: Р. Бери, Е. Зимиќ 11
Дод: К. Рос
12 декември
2017
17:30
Извештај Кожув 52, МЗТ Аеродром 80    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 320
Четвртини: 9-22, 11-18, 16-26, 16-14
Пое: И. Мишковиќ 12
Ско: И. Мишковиќ 8
Дод: А. Апостолов 10
Пое: Ј. Лалиќ 14
Ско: Ј. Лалиќ 8
Дод: Д. Мавра 5

10. коло[уреди | уреди извор]

16 декември
2017
17:00
Извештај Фени Индустри 83, Шкупи 79    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 100
Четвртини: 22-20, 26-14, 28-22, 7-23
Пое: А. Магдевски 30
Ско: повеќемина-3 6
Дод: Ј. Петровски 10
Пое: А. Муојеке 24
Ско: Џ. Тејлор 10
Дод: Т. Харис 5
16 декември
2017
17:00
Извештај Карпош Соколи 2000 61, Работнички 99    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 21-36, 5-30, 27-13, 8-20
Пое: А. Атанасов 22
Ско: О. Тасков 5
Дод: Д. Најдовски 10
Пое: В. Ефремовски 23
Ско: С. Темелковски 15
Дод: П. Николиќ 6
16 декември
2017
19:00
Извештај Куманово 2009 92, Блокотехна НБ 79    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 1,200
Четвртини: 20-22, 30-12, 29-21, 13-24
Пое: Д. Караџовски 28
Ско: А. Штерјов, Д. Караџовски 6
Дод: Д. Караџовски 8
Пое: А. Казарновски 28
Ско: А. Казарновски 11
Дод: М. Младеновиќ 7
17 декември
2017
17:00
Извештај Струмица 60, Гостивар 92    Спортска сала Парк, Струмица
Четвртини: 18-24, 8-22, 15-26, 19-20
Пое: Д. Делипетров 20
Ско: М. Арсоски 8
Дод: Д. Стојменов 4
Пое: И. Димчевски 23
Ско: Ј. Зекири 9
Дод: И. Димчевски 6
17 декември
2017
17:00
Извештај Кожув 95, Пелистер 73    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 230
Четвртини: 21-26, 19-12, 28-18, 27-17
Пое: М. Пековиќ 30
Ско: М. Пековиќ 12
Дод: А. Апостолов 8
Пое: Џ. Лео 32
Ско: Л. Фандербурк 9
Дод: Ѓ. Анакиевски, Р. Луис 2

11. коло[уреди | уреди извор]

22 декември
2017
19:30
Извештај Работнички 108, Струмица 57    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 1,000
Четвртини: 27-9, 35-13, 19-17, 27-18
Пое: К. Николовски 26
Ско: Ѓ. Чековски 10
Дод: Д. Мираковски 7
Пое: П. Цветков 15
Ско: П. Цветков 8
Дод: Д. Мекенаџиев 5
23 декември
2017
18:00
Извештај Гостивар 84, Куманово 2009 89    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,500
МРТ собраниски канал
Четвртини: 19-13, 24-20, 25-25, 16-31
Пое: И. Димчевски 24
Ско: А. Тодоровиќ 8
Дод: Ј. Сегариќ 5
Пое: Д. Караџовски 21
Ско: Д. Караџовски 9
Дод: Д. Караџовски 9
23 декември
2017
18:00
Извештај АВ Охрид 113, Карпош Соколи 2000 58    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 30-16, 26-18, 27-7, 30-17
Пое: С. Глигоријевиќ 20
Ско: С. Глигоријевиќ 18
Дод: С. Донакоски 3
Пое: А. Атанасов 23
Ско: Д. Најдовски 7
Дод: Д. Најдовски 3
23 декември
2017
18:30
Извештај Блокотехна НБ 83, Фени Индустри 58    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 270
Четвртини: 20-18, 21-12, 23-13, 19-15
Пое: А. Казарновски 20
Ско: Д. Мијатовиќ 9
Дод: М. Младеновиќ 7
Пое: Ј. Петровски, А. Магдевски 12
Ско: Ј. Петровски 8
Дод: Ј. Петровски 5
24 декември
2017
18:00
Извештај Шкупи 65, Кожув 69    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 800
Четвртини: 19-13, 12-20, 13-15, 21-21
Пое: Џ. Тејлор 23
Ско: Џ. Тејлор 19
Дод: Т. Харис 6
Пое: М. Пековиќ 39
Ско: Б. Шутаров, П. Воркапиќ 11
Дод: Д. Нацевски 4

10. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

25 декември
2017
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 77, АВ Охрид 62    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 300
Четвртини: 21-18, 19-17, 18-15, 19-12
Пое: Д. Стојановски 19
Ско: Д. Стојановски 9
Дод: Д. Мавра 5
Пое: К. Рос 25
Ско: Е. Зимиќ 9
Дод: Б. Јанески, К. Рос 3

11. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

10 јануари
2018
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 84, Пелистер 54    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 400
Четвртини: 25-13, 26-20, 13-7, 20-14
Пое: Б. Трајковски 23
Ско: Ѓ. Мајсторовиќ 7
Дод: Д. Стојановски 9
Пое: Р. Луис 19
Ско: Л. Фандербурк 10
Дод: Р. Луис 4

12. коло[уреди | уреди извор]

13 јануари
2018
13:00
Извештај Блокотехна НБ 91, Кожув 54    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 310
Четвртини: 33-11, 23-16, 23-12, 12-15
Пое: С. Бовен 14
Ско: С. Бовен 8
Дод: М. Младеновиќ 5
Пое: М. Шалев 14
Ско: А. Апостолов, Б. Шутаров 5
Дод: А. Апостолов 4
13 јануари
2018
17:00
Извештај Шкупи 81, Пелистер 86    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 400
Четвртини: 12-22, 23-23, 27-20, 19-21
Пое: Ж. Догбо 22
Ско: И. Ристовски, Ж. Догбо 8
Дод: Ж. Догбо 5
Пое: Ѓ. Анакиевски 30
Ско: Л. Фандербурк 7
Дод: Р. Луис 10
13 јануари
2018
17:00
Извештај Гостивар 92, Фени Индустри 59    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,000
Четвртини: 29-13, 14-18, 26-22, 23-6
Пое: Ј. Сегариќ 26
Ско: К. Павловски 8
Дод: Ј. Сегариќ 5
Пое: Ј. Петровски 18
Ско: П. Коцев 6
Дод: Ј. Петровски, И. Сапунџиев 3
13 јануари
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 103, Струмица 61    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 23-17, 22-14, 27-9, 31-21
Пое: М. Јунаковиќ 18
Ско: С. Глигоријевиќ 15
Дод: А. Донески 9
Пое: Д. Делипетров 24
Ско: Д. Делипетров 9
Дод: повеќемина-3 2
13 јануари
2018
18:00
Извештај Работнички 81, Куманово 2009 77    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 300
МРТ собраниски канал
Четвртини: 26-22, 17-15, 27-21, 11-19
Пое: М. Гинјард 19
Ско: Б. Крстевски 9
Дод: Ч. Костов 7
Пое: М. Јанески 23
Ско: М. Јанески 7
Дод: Д. Караџовски 7
17 јануари
2018
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 60, МЗТ Аеродром 101    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 14-25, 21-31, 13-20, 12-25
Пое: Л. Петровски 16
Ско: Д. Најдовски, М. Бешлиоски 5
Дод: Д. Најдовски 7
Пое: А. Маслинко 34
Ско: А. Маслинко 12
Дод: Д. Мавра 8

13. коло[уреди | уреди извор]

17 јануари
2018
17:00
Извештај Фени Индустри 55, Работнички 74    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 80
Четвртини: 8-18, 14-10, 15-26, 18-20
Пое: Д. Вокер 21
Ско: Д. Вокер 7
Дод: Ј. Петровски 4
Пое: Д. Мираковски 14
Ско: Ѓ. Чековски 9
Дод: Д. Мираковски 6
20 јануари
2018
17:00
Извештај Кожув 77, Гостивар 76    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 110
Четвртини: 21-15, 19-15, 21-22, 16-24
Пое: И. Мишковиќ 29
Ско: И. Мишковиќ 13
Дод: А. Апостолов 7
Пое: Д. Тасовски 17
Ско: А. Магдевски 8
Дод: Ј. Сегариќ 6
20 јануари
2018
17:00
Извештај Куманово 2009 105, АВ Охрид 97    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 500
Четвртини: 14-29, 33-22, 29-26, 29-20
Пое: Д. Караџовски 22
Ско: М. Јанески 9
Дод: Б. Стајиќ 8
Пое: М. Јунаковиќ 36
Ско: Е. Зимиќ 8
Дод: М. Јунаковиќ 8
21 јануари
2018
17:00
Извештај Струмица vs. Карпош Соколи 2000    Спортска сала Парк, Струмица
Гледачи: 50
Четвртини: 24-13, 17-14, 27-18, 18-26
Пое: Д. Делипетров 25
Ско: П. Цветков 9
Дод: П. Цветков 7
Пое: Д. Најдовски 15
Ско: З. Богдановски 8
Дод: Д. Најдовски 5
21 јануари
2018
18:00
Извештај Пелистер 67, Блокотехна НБ 74    Спортска сала Младост, Битола
Гледачи: 100
Четвртини: 11-20, 17-23, 18-17, 21-14
Пое: Р. Луис 27
Ско: Л. Фандербурк 8
Дод: Р. Луис 7
Пое: Д. Бенџамин 19
Ско: С. Ѓуроски 8
Дод: М. Младеновиќ 6
24 јануари
2018
13:00
Извештај МЗТ Аеродром 99, Шкупи 62    Спортски центар Јане Сандански (мала сала),[9] Скопје
Гледачи: 0[9]
Четвртини: 33-12, 19-15, 26-20, 21-15
Пое: Б. Трајковски 17
Ско: А. Маслинко 8
Дод: А. Настовски 9
Пое: И. Ристовски 13
Ско: Х. Ристов 5
Дод: повеќемина-3 3

14. коло[уреди | уреди извор]

26 јануари
2018
17:00
Извештај МЗТ Аеродром 96, Струмица 54    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 500
Четвртини: 23-18, 29-9, 24-16, 20-11
Пое: Б. Трајковски 17
Ско: А. Маслинко 8
Дод: Д. Мавра, Р. Спасојевиќ 5
Пое: М. Арсоски 13
Ско: Д. Делипетров 6
Дод: Д. Делипетров 2
26 јануари
2018
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 67, Куманово 2009 94    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 18-26, 18-22, 15-21, 16-25
Пое: З. Богдановски, Л. Петровски 13
Ско: М. Бешлиоски 8
Дод: З. Богдановски, Д. Најдовски 5
Пое: Н. Стојановски, А. Мекиќ 16
Ско: М. Јанески 8
Дод: А. Мекиќ, Д. Караџовски 6
27 јануари
2018
13:00
Извештај Блокотехна НБ 103, Шкупи 88    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 90
Четвртини: 33-17, 16-26, 32-25, 22-20
Пое: С. Бовен 22
Ско: С. Бовен 11
Дод: Г. Главчев, Д. Бенџамин 6
Пое: Д. Рендолф 25
Ско: И. Ристовски 9
Дод: повеќемина-3 2
27 јануари
2018
18:00
Извештај Гостивар 98, Пелистер 62    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,000
Четвртини: 24-18, 24-13, 29-22, 21-9
Пое: Ј. Сегариќ 19
Ско: Ј. Зекири 8
Дод: Ј. Сегариќ 11
Пое: Р. Луис 18
Ско: Л. Фандербурк 8
Дод: Р. Луис 5
27 јануари
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 79, Фени Индустри 63    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 28-25, 14-18, 24-9, 13-11
Пое: М. Јунаковиќ 20
Ско: Е. Зимиќ 14
Дод: М. Јунаковиќ, К. Рос 4
Пое: Д. Вокер 20
Ско: Д. Вокер 18
Дод: Ј. Петровски, П. Коцев 4
27 јануари
2018
18:00
Извештај Работнички 76, Кожув 64    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 400
Четвртини: 16-12, 20-24, 27-12, 13-16
Пое: Р. Робинсон 17
Ско: К. Николовски 11
Дод: Ѓ. Чековски 3
Пое: И. Мишковиќ 18
Ско: Р. Мамузиќ 7
Дод: Д. Нацевски 4

15. коло[уреди | уреди извор]

2 февруари
2018
17:00
Извештај Куманово 2009 93, Струмица 76    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 50
Четвртини: 28-14, 25-23, 19-16, 21-23
Пое: М. Јанески 21
Ско: М. Јанески 7
Дод: повеќемина-4 4
Пое: Д. Делипетров 24
Ско: Д. Делипетров 11
Дод: П. Цветков 4
3 февруари
2018
17:00
Извештај Кожув 80, АВ Охрид 65    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 400
Четвртини: 15-9, 23-13, 20-21, 22-22
Пое: М. Пековиќ 20
Ско: повеќемина-3 6
Дод: А. Апостолов 9
Пое: К. Рос 23
Ско: Е. Зимиќ 9
Дод: К. Рос 4
3 февруари
2018
18:00
Извештај 1
Извештај 2
Фени Индустри 106, Карпош Соколи 2000 79    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 32-12, 26-23, 26-25, 22-19
3 февруари
2018
18:00
Извештај Пелистер 57, Работнички 106    Спортска сала Младост, Битола
Четвртини: 6-26, 15-26, 13-34, 23-20
Пое: Д. Илиевски 13
Ско: Ѓ. Анакиевски 6
Дод: Р. Луис 4
Пое: Гинјард 23
Ско: М. Гинјард, Б. Крстевски 6
Дод: Р. Робинсон 4
3 февруари
2018
19:00
Извештај Шкупи 78, Гостивар 89    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 250
Четвртини: 18-28, 29-13, 16-22, 15-26
Пое: Д. Рендолф 16
Ско: Ж. Догбо 9
Дод: Ж. Догбо 3
Пое: Ј. Сегариќ 17
Ско: Н. Мишковиќ 9
Дод: А. Магдевски 8
5 февруари
2018
18:30
Извештај Блокотехна НБ 96, МЗТ Аеродром 88    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 410
МРТ собраниски канал
Четвртини: 18-24, 25-17, 22-24, 31-23
Пое: Д. Бенџамин 24
Ско: А. Казарновски 10
Дод: Д. Бенџамин 8
Пое: Џ. Крафорд 27
Ско: Д. Стојановски 6
Дод: А. Нешовиќ 6

16. коло[уреди | уреди извор]

7 февруари
2018
18:00
Извештај Работнички 113, Шкупи 62    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 25-17, 34-11, 29-13, 25-21
Пое: Ч. Костов, М. Гинјард 18
Ско: Ѓ. Чековски 10
Дод: Д. Мираковски 9
Пое: Ж. Догбо 16
Ско: И. Ристовски, Ж. Догбо 7
Дод: повеќемина-4 2
9 февруари
2018
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 87, Куманово 2009 74    Спортски центар Јане Сандански (мала сала),[10] Скопје
Гледачи: 450
Четвртини: 25-23, 26-18, 25-17, 11-16
Пое: Џ. Крафорд 21
Ско: Б. Трајковски, Ј. Лалиќ 9
Дод: Џ. Крафорд 9
Пое: Б. Стајиќ 18
Ско: повеќемина-3 5
Дод: Д. Караџовски 4
10 февруари
2015
13:00
Извештај Карпош Соколи 2000 77, Кожув 90    СРЦ Кале (мала сала),[11] Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 19-24, 19-19, 15-21, 24-26
Пое: Л. Петровски 22
Ско: О. Тасков 10
Дод: Д. Најдовски 9
Пое: И. Мишковиќ 23
Ско: М. Пековиќ 11
Дод: П. Воркапиќ 7
10 февруари
2018
17:30
Извештај АВ Охрид 87, Пелистер 77 Пдж  Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 22-21, 17-18, 17-20, 17-14, Пдж: 14-4
Пое: М. Јунаковиќ 17
Ско: Е. Зимиќ 16
Дод: А. Донески, М. Јунаковиќ 3
Пое: Р. Луис 32
Ско: Ѓ. Анакиевски 10
Дод: Р. Луис 8
10 февруари
2018
18:00
Извештај Гостивар 68, Блокотехна НБ 86    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,000
Четвртини: 26-25, 4-16, 17-26, 21-19
Пое: И. Димчевски 22
Ско: Н. Мишковиќ, А. Магдевски 5
Дод: Ј. Сегариќ 6
Пое: С. Ѓуроски, Д. Мијатовиќ 6
Ско: Д. Бенџамин 8
Дод: М. Младеновиќ, Д. Мијатовиќ 6
11 февруари
2018
18:00
Извештај Струмица 58, Фени Индустри 71    Спортска сала Парк, Струмица
Гледачи: 53
Четвртини: 23-22, 8-16, 14-15, 13-18
Пое: А. Шајкаров 14
Ско: Д. Делипетров 12
Дод: П. Цветков 7
Пое: Д. Вокер 26
Ско: Д. Вокер 15
Дод: Д. Лохорн 5

17. коло[уреди | уреди извор]

3 март
2018
13:00
Извештај Блокотехна НБ 67, Работнички 73    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 350
МРТ собраниски канал
Четвртини: 18-19, 14-21, 20-19, 15-14
Пое: Г. Главчев, Д. Бенџамин 12
Ско: Д. Бенџамин 11
Дод: М. Младеновиќ 5
Пое: К. Николовски 16
Ско: К. Николовски 10
Дод: К. Николовски, Р. Робинсон 3
3 март
2018
17:00
Извештај Кожув 90, Струмица 72    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 350
Четвртини: 18-14, 31-23, 13-12, 28-23
Пое: М. Пековиќ 18
Ско: М. Пековиќ 8
Дод: А. Апостолов 7
Пое: Д. Делипетров 26
Ско: Д. Делипетров 9
Дод: Д. Делипетров, Д. Абрашев 3
3 март
2018
18:00
Извештај Пелистер 9566, Карпош Соколи 2000    Спортска сала Младост, Битола
Гледачи: 300
Четвртини: 25-21, 27-20, 15-19, 28-6
Пое: Р. Луис 24
Ско: Р. Луис 10
Дод: Р. Луис 6
Пое: К. Спенс 28
Ско: Д. Најдовски 8
Дод: Д. Најдовски 5
3 март
2018
18:00
Извештај Фени Индустри 80, Куманово 2009 108    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 200
Четвртини: 15-24, 18-26, 28-33, 19-25
Пое: Д. Вокер 24
Ско: Д. Вокер 7
Дод: Д. Лохорн 6
Пое: Б. Стајиќ 20
Ско: Б. Ѓекиќ 10
Дод: Д. Караџовски 9
5 март
2018
19:00
Извештај Шкупи 80, АВ Охрид 101    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 21-27, 21-24, 17-22, 21-28
Пое: Џ. Рид 19
Ско: И. Ристовски, Џ. Рид 8
Дод: повеќемина-3 3
Пое: Е. Зимиќ 22
Ско: С. Глигоријевиќ, Е. Зимиќ 11
Дод: К. Рос 7
6 март
2018
18:00
Извештај Гостивар 67, МЗТ Аеродром 64    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 8-16, 15-22, 18-18, 26-8
Пое: Д. Тасовски 23
Ско: И. Димчевски 10
Дод: Ј. Сегариќ 6
Пое: Џ. Крафорд 13
Ско: Д. Стојановски 10
Дод: Џ. Крафорд 7

18. коло[уреди | уреди извор]

10 март
2018
13:00
Извештај Струмица 53, Пелистер 60    Спортска сала Парк, Струмица
Гледачи: 60
Четвртини: 10-15, 21-18, 14-10, 8-17
Пое: М. Арсоски 15
Ско: М. Арсоски 11
Дод: повеќемина-3 3
Пое: Р. Луис 23
Ско: М. Голубовиќ 10
Дод: Ѓ. Анакиевски, Р. Луис 3
10 март
2015
13:00
Извештај Карпош Соколи 2000 91, Шкупи 107    СРЦ Кале (мала сала),[12] Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 29-38, 17-19, 19-29, 26-21
Пое: К. Спенс 23
Ско: Л. Петровски 6
Дод: К. Спенс 7
Пое: А. Адегоке 23
Ско: Џ. Рид, А. Адегоке 13
Дод: В. Серафимовски 9
10 март
2018
18:00
Извештај Работнички 74, Гостивар 49    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 1,000
МРТ собраниски канал
Четвртини: 20-7, 18-12, 23-18, 13-12
Пое: Ч. Костов 20
Ско: М. Гинјард 10
Дод: Р. Робинсон 8
Пое: Д. Тасовски 17
Ско: И. Димчевски 5
Дод: А. Магдевски 7
10 март
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 63, Блокотехна НБ 72    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 10-19, 20-17, 16-18, 17-18
Пое: С. Глигоријевиќ 16
Ско: Ф. Хенри 11
Дод: К. Рос 3
Пое: Д. Мијатовиќ 26
Ско: Г. Главчев, С. Ѓуроски 7
Дод: Г. Главчев 5
10 март
2018
19:00
Извештај Куманово 2009 87, Кожув 74    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 30-13, 30-19, 15-18, 12-24
Пое: Б. Стајиќ 20
Ско: Б. Ѓекиќ 7
Дод: Д. Караџовски 5
Пое: И. Мишковиќ 14
Ско: И. Мишковиќ 9
Дод: повеќемина-3 4
13 март
2018
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 82, Фени Индустри 75    Спортски центар Јане Сандански (мала сала),[12] Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 24-21, 25-25, 14-14, 19-15
Пое: Д. Стојановски 19
Ско: Ј. Лалиќ 10
Дод: Џ. Крафорд 9
Пое: Д. Вокер 23
Ско: Д. Вокер 13
Дод: Ј. Петровски 13

19. коло[уреди | уреди извор]

14 март
2018
13:00
Извештај Блокотехна НБ 94, Карпош Соколи 2000 81    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 150
Четвртини: 30-10, 19-29, 22-17, 23-25
Пое: С. Ѓуроски, С. Бовен 15
Ско: С. Бовен 13
Дод: М. Младеновиќ 7
Пое: К. Спенс 30
Ско: Д. Најдовски, О. Тасков 9
Дод: Д. Најдовски 6
17 март
2018
17:00
Извештај Кожув 97, Фени Индустри 93 Пдж  Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 500
Четвртини: 22-14, 22-20, 30-24, 12-28Пдж: 11-7
Пое: М. Пековиќ 30
Ско: И. Мишковиќ 17
Дод: М. Пековиќ 8
Пое: Ј. Петровски 23
Ско: Д. Вокер 15
Дод: Ј. Петровски 14
17 март
2018
18:00
Извештај Гостивар 83, АВ Охрид 71    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,000
Четвртини: 25-11, 23-18, 15-23, 20-19
Пое: А. Магдевски 15
Ско: Ј. Зекири 6
Дод: Ј. Сегариќ 11
Пое: К. Рос 26
Ско: С. Глигоријевиќ 11
Дод: К. Рос 7
17 март
2018
18:00
Извештај Пелистер 83, Куманово 2009 82    Спортска сала Младост, Битола
Гледачи: 200
Четвртини: 26-19, 14-27, 18-21, 25-15
Пое: Р. Луис 34
Ско: Ѓ. Анакиевски 6
Дод: Р. Луис 7
Пое: Н. Караколев 27
Ско: Б. Ѓекиќ 9
Дод: Б. Стајиќ 5
17 март
2018
19:00
Извештај Шкупи 109, Струмица 67    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 30-24, 22-19, 32-9, 25-15
Пое: Џ. Рид 22
Ско: Џ. Рид 28
Дод: повеќемина-3 4
Пое: М. Макенаџиев 16
Ско: Б. Стојановски 8
Дод: М. Митев 5
17 / 18 март[13]
2018
18:00
Извештај Работнички 100, МЗТ Аеродром 84    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 1,500 / 0[13]
МРТ 1
Четвртини: 22-24, 23-11, 31-25, 24-24
Пое: Ч. Костов 31
Ско: Ч. Костов 9
Дод: Д. Мираковски 9
Пое: Џ. Крафорд 24
Ско: Ѓ. Мајсторовиќ 7
Дод: Д. Соколов 7

20. коло[уреди | уреди извор]

21 март
2018
18:00
Извештај Фени Индустри 79, Пелистер 68    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 200
Четвртини: 26-12, 15-17, 18-16, 20-23
Пое: Ј. Петровски 24
Ско: Д. Вокер 12
Дод: Ј. Петровски 8
Пое: Р. Луис 29
Ско: Р. Луис 8
Дод: повеќемина-3 3
21 март
2018
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 88, Кожув 57    Спортски центар Јане Сандански (мала сала),[14] Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 22-7, 20-26, 16-9, 30-15
Пое: Џ. Крафорд 19
Ско: А. Маслинко 12
Дод: Џ. Крафорд 6
Пое: М. Шалев, М. Пековиќ 12
Ско: повеќемина-3 5
Дод: М. Пековиќ 7
21 март
2018
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 78, Гостивар 112    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 23-30, 16-26, 15-30, 24-26
Пое: К. Спенс 20
Ско: Н. Заревски 6
Дод: К. Спенс 6
Пое: Д. Тасовски 26
Ско: Ј. Зекири 9
Дод: Ј. Сегариќ 9
21 март
2018
18:30
Извештај Струмица 57, Блокотехна НБ 97    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 150
Четвртини: 10-23, 15-21, 15-27, 17-26
Пое: Д. Абрашев 19
Ско: С. Цариќ 7
Дод: Д. Макенаџиев 3
Пое: Г. Главчев 16
Ско: Г. Главчев 10
Дод: Г. Главчев 10
21 март
2018
19:00
Извештај Куманово 2009 117, Шкупи 99    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 200
Четвртини: 29-25, 32-15, 31-29, 25-30
Пое: Д. Караџовски 20
Ско: А. Штерјов 7
Дод: Б. Стајиќ 8
Пое: В. Серафимовски, Џ. Рид 19
Ско: Д. Хил 10
Дод: В. Серафимовски 3
23 март
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 69, Работнички 100    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 18-27, 21-26, 17-24, 13-23
Пое: К. Рос 22
Ско: Е. Зимиќ, С. Глигоријевиќ 6
Дод: К. Рос 5
Пое: Ч. Костов 22
Ско: М. Гинјард 6
Дод: Д. Мираковски 5

21. коло[уреди | уреди извор]

24 март
2018
13:00
Извештај Блокотехна НБ 77, Куманово 2009 83    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 200
Четвртини: 21-14, 11-13, 21-19, 24-37
Пое: М. Младеновиќ 15
Ско: А. Казарновски 10
Дод: М. Младеновиќ 7
Пое: М. Ковач 18
Ско: Д. Караџовски 8
Дод: Д. Караџовски 5
24 март
2018
17:00
Извештај Шкупи 99, Фени Индустри 98    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 34-24, 21-23, 16-19, 28-31
Пое: Џ. Рид 25
Ско: Џ. Рид, А. Адегоке 14
Дод: Џ. Рид 6
Пое: П. Пајиќ 33
Ско: И. Сапунџиев, Д. Вокер 9
Дод: Ј. Петровски 10
24 март
2018
17:00
Извештај Работнички 96, Карпош Соколи 2000 59    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 26-23, 29-13, 26-15, 15-8
Пое: К. Николовски 24
Ско: К. Николовски 7
Дод: Р. Робинсон 6
Пое: К. Спенс 17
Ско: Л. Петровски, М. Бешлиоски 7
Дод: А. Атанасов 5
24 март
2018
18:00
Извештај Гостивар 94, Струмица 49    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,000
Четвртини: 30-18, 20-9, 31-7, 13-15
Пое: Д. Робев 17
Ско: Т. Никс 8
Дод: Ј. Сегариќ 14
Пое: К. Тајус 31
Ско: К. Тајус 7
Дод: Д. Макенаџиев 7
25 март
2018
17:00
Извештај АВ Охрид 63, МЗТ Аеродром 91    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 12-25, 25-18, 11-23, 15-25
Пое: К. Рос, Е. Зимиќ 21
Ско: повеќемина-3 8
Дод: К. Рос 4
Пое: Д. Стојановски, А. Маслинко 17
Ско: Ј. Лалиќ 9
Дод: Џ. Крафорд 4
25 март
2018
18:00
Извештај Пелистер 89, Кожув 78    Спортска сала Младост, Битола
Гледачи: 200
Четвртини: 16-17, 23-14, 27-28, 23-19
Пое: М. Голубовиќ 21
Ско: М. Голубовиќ 8
Дод: Ѓ. Анакиевски, Р. Луис 4
Пое: И. Мишковиќ 27
Ско: И. Мишковиќ 8
Дод: П. Воркапиќ 4

22. коло[уреди | уреди извор]

28 март
2018
16:00
Извештај Струмица 77, Работнички 103    Спортска сала Парк, Струмица
Гледачи: 60
Четвртини: 23-25, 13-30, 23-22, 18-26
Пое: К. Тајус 31
Ско: К. Тајус, Х. Демонд 8
Дод: М. Митев 5
Пое: К. Николовски 24
Ско: К. Николовски 11
Дод: Д. Мираковски 7
28 март
2018
17:00
Извештај Кожув 101, Шкупи 82    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Гледачи: 450
Четвртини: 30-19, 26-21, 21-16, 24-26
Пое: Д. Нацевски 22
Ско: И. Мишковиќ 9
Дод: М. Пековиќ 11
Пое: Џ. Рид 23
Ско: А. Адегоке 9
Дод: Ф. Мифтари 4
28 март
2018
18:00
Извештај Фени Индустри 75, Блокотехна НБ 68    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 200
Четвртини: 11-18, 18-15, 16-17, 30-18
Пое: П. Пајиќ 18
Ско: Ј. Биберовиќ 12
Дод: Ј. Петровски 5
Пое: Г. Главчев, Д. Мијатовиќ 16
Ско: Д. Мијатовиќ 10
Дод: М. Младеновиќ 7
28 март
2018
18:30
Извештај Пелистер 64, МЗТ Аеродром 97    Спортска сала Младост, Битола
Гледачи: 300
Четвртини: 13-28, 11-32, 24-16, 16-21
Пое: М. Голубовиќ 18
Ско: М. Голубовиќ, Н. Талевски 5
Дод: Л. Фандербурк 4
Пое: Д. Соколов 18
Ско: А. Маслинко, Р. Спасојевиќ 7
Дод: Џ. Крафорд 6
28 март
2018
19:00
Извештај Куманово 2009 85, Гостивар 70    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 1,000
Четвртини: 24-22, 25-18, 19-15, 17-15
Пое: М. Јанески 18
Ско: М. Јанески, М. Ковач 5
Дод: Б. Стајиќ 13
Пое: И. Димчевски 17
Ско: Ј. Зекири, Т. Никс 5
Дод: А. Магдевски 5
30 март
2018
13:00
Извештај Карпош Соколи 2000 90, АВ Охрид 99    СРЦ Кале (мала сала),[15] Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 25-28, 19-28, 24-24, 22-19
Пое: К. Спенс 35
Ско: повеќемина-3 5
Дод: Д. Најдовски 4
Пое: Е. Зимиќ 30
Ско: Ф. Хенри 11
Дод: К. Рос 9

Наводи[уреди | уреди извор]

 1. „Билтен на сениорските кошаркарски лиги на Македонија - број 1“ (PDF). Македонска Кошаркарска Федерација. 13 октомври 2017. Архивирано од изворникот (PDF) на 2017-10-25. Посетено на 16 октомври 2017.
 2. 2,0 2,1 „НЕОБИЧЕН АМБИЕНТ ЗА ИГРАЊЕ: Стинг ги сели „соколите" во мала сала, Работнички без публика!“. sportmedia.mk. 14 октомври 2017. Посетено на 16 октомври 2017.
 3. „Blokotehna - Pelister Bitola 95-51“. eurobasket.com. 14 октомври 2017. Посетено на 2 декември 2017.
 4. „Билтен на сениорските кошаркарски лиги на Македонија - број 2“ (PDF). Македонска Кошаркарска Федерација. 20 октомври 2017. Посетено на 22 октомври 2017.[мртва врска]
 5. „Билтен на сениорските кошаркарски лиги на Македонија - број 3“ (PDF). Македонска Кошаркарска Федерација. 27 октомври 2017. Архивирано од изворникот (PDF) на 2017-11-18. Посетено на 27 октомври 2017.
 6. „Прва лига мажи - Термини и делегирање - Коло 4“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација. 28 октомври 2017. Архивирано од изворникот (PDF) на 2017-11-18. Посетено на 29 октомври 2017.
 7. „Прва лига мажи - Термини и делегирање - Коло 5“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација. 4 ноември 2017. Посетено на 4 ноември 2017.[мртва врска]
 8. „Симоновски за „мир" во МЗТ“. sportmedia.mk. 14 ноември 2017. Посетено на 14 ноември 2017.
 9. 9,0 9,1 „„Струја" го вклучи и Миса“. sportmedia.mk. 24 јануари 2018. Посетено на 25 јануари 2018.
 10. „Шампионот не дозволи кикс против Куманово“. sportmedia.mk. 9 февруари 2018. Посетено на 9 февруари 2018.
 11. „ПРВА ЛИГА МАЖИ Термини и делегирање - Коло 16“ (PDF). Македонска Кошакарска Федерација. 8 февруари 2018. Посетено на 10 февруари 2018.[мртва врска]
 12. 12,0 12,1 „ПРВА ЛИГА МАЖИ Термини и делегирање - Коло 18“ (PDF). Македонска Кошакарска Федерација. 9 март 2018. Посетено на 10 март 2018.[мртва врска]
 13. 13,0 13,1 „Толку од дербито – ќе се доигра утре пред празни трибини“. ekipa.mk. 17 март 2018. Посетено на 18 март 2018.
 14. „ПРВА ЛИГА МАЖИ Термини и делегирање - Коло 20“ (PDF). Македонска Кошакарска Федерација. 21 март 2018. Посетено на 21 март 2018.[мртва врска]
 15. „ПРВА ЛИГА МАЖИ Термини и делегирање - Коло 22“ (PDF). Македонска Кошакарска Федерација. 26 март 2018. Посетено на 31 март 2018.[мртва врска]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]