Прва македонска кошаркарска лига 2017/18 - Супер лига

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Првата македонска кошаркарска лига 2017/18 - Супер лига започнала на 31 март, а завршила на 5 мај 2018 година. Вкупно шест екипи се натпреварувале во Супер лигата за да ги одлучат четирите места кои воделе во разигрувањето на Првата македонска кошаркарска лига 2017/18.

Табела[уреди | уреди извор]

     Екипи кои продолжиле во разигрувањето
# Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош
Разлика
Поени Забелешка
1. Работнички 30 2 2856 2162 + 694 62
2. МЗТ Аеродром 24 8 2762 2336 + 426 56
3. Блокотехна НБ 22 10 2740 2310 + 4310 54
4. Куманово 2009 20 12 2815 2677 + 138 52
5. Гостивар 17 15 2568 2413 + 155 49
6. АВ Охрид 11 21 2554 2708 - 154 43

Извор: Македонска Кошаркарска Федерација

Резултати[уреди | уреди извор]

1. коло[уреди | уреди извор]

31 март
2018
17:45
Извештај МЗТ Аеродром 81, Куманово 2009 79    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 300
МРТ 1
Четвртини: 29-27, 10-16, 15-22, 27-14
Пое: Ј. Лалиќ 17
Ско: Ј. Лалиќ 10
Аси: Џ. Крафорд, А. Нешовиќ 3
Пое: М. Ковач 23
Ско: Б. Стајиќ 7
Аси: Б. Стајиќ 14
31 март
2018
18:00
Извештај Гостивар 70, Блокотехна НБ 80    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 17-25, 15-15, 19-21, 19-19
Пое: А. Магдевски 20
Ско: Ј. Зекири 7
Аси: Д. Тасовски 8
Пое: Д. Бенџамин 25
Ско: А. Казарновски 11
Аси: М. Младеновиќ 11
1 април
2018
17:00
Извештај АВ Охрид 55, Работнички 85    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 13-21, 17-22, 19-20, 6-22
Пое: К. Рос 21
Ско: С. Глигоријевиќ 6
Аси: М. Ахметбашиќ 5
Пое: М. Гинјард 21
Ско: Ч. Костов 11
Аси: Д. Мираковски, Р. Робинсон 4

2. коло[уреди | уреди извор]

4 април
2018
18:30
Извештај Блокотехна НБ 66, МЗТ Аеродром 75    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 360
МРТ собраниски канал
Четвртини: 21-27, 18-16, 13-19, 14-13
Пое: Г. Главчев 11
Ско: Д. Мијатовиќ 14
Аси: М. Младеновиќ 7
Пое: Ј. Лалиќ 12
Ско: Д. Соколов, А. Бојиќ 9
Аси: Џ. Крафорд 9
4 април
2018
19:00
Извештај Куманово 2009 66, АВ Охрид 79    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 200
Четвртини: 25-27, 14-22, 14-17, 13-13
Пое: повеќемина-3 15
Ско: М. Јанески 5
Аси: Б. Стајиќ 7
Пое: М. Ахметбашиќ 28
Ско: Е. Зимиќ 10
Аси: повеќемина-4 2
5 април
2018
19:00
Извештај Работнички 71, Гостивар 57    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 1,000
Четвртини: 21-21, 20-7, 12-14, 18-15
Пое: Ч. Костов 16
Ско: Д. Мираковски, М. Гинјард 7
Аси: Д. Мираковски 8
Пое: Ј. Сегариќ 14
Ско: И. Димчевски 8
Аси: Ј. Сегариќ 7

3. коло[уреди | уреди извор]

11 април
2018
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 95, Гостивар 74    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 400
Четвртини: 26-19, 27-26, 32-20, 10-9
Пое: Џ. Крафорд 24
Ско: А. Бојиќ 11
Аси: Б. Трајковски 5
Пое: Т. Никс 16
Ско: И. Димчевски 7
Аси: А. Магдевски 6
11 април
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 80, Блокотехна НБ 105    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 28-30, 9-30, 24-23, 19-22
Пое: К. Рос 23
Ско: Е. Зимиќ 10
Аси: С. Глигоријевиќ 4
Пое: Г. Главчев 24
Ско: С. Бовен 6
Аси: М. Младеновиќ 6
11 април
2018
19:00
Извештај Куманово 2009 83, Работнички 82    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 10
Четвртини: 12-24, 26-20, 20-18, 25-20
Пое: М. Јанески 27
Ско: Н. Караколев 6
Аси: Б. Стајиќ 7
Пое: Д. Мираковски 20
Ско: Б. Крстевски 7
Аси: Р. Робинсон 5

4. коло[уреди | уреди извор]

14 април
2018
18:00
Извештај Гостивар 83, АВ Охрид 66    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 21-23, 20-13, 22-10, 20-20
Пое: И. Димчевски 23
Ско: Ј. Зекири 7
Аси: Ј. Сегариќ 12
Пое: М. Ахметбашиќ 16
Ско: В. Лефкоски 5
Аси: К. Рос 6
16 април
2018
19:00
Извештај Работнички 92, МЗТ Аеродром 74    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 10
Четвртини: 23-22, 21-23, 15-19, 33-10
Пое: Ш. Еванс 19
Ско: Ш. Еванс 12
Аси: Р. Робинсон 8
Пое: М. Симоновски 24
Ско: Б. Трајковски 9
Аси: Д. Соколов, С. Синовец 4
17 април
2018
18:30
Извештај Блокотехна НБ 103, Куманово 2009 77    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 280
Четвртини: 27-21, 19-23, 30-22, 27-11
Пое: Д. Бенџамин 22
Ско: С. Бовен 11
Аси: М. Младеновиќ 11
Пое: Б. Стајиќ 17
Ско: А. Мекиќ, Б. Ѓекиќ 6
Аси: Б. Стајиќ 8

5. коло[уреди | уреди извор]

18 април
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 80, МЗТ Аеродром 89    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 21-20, 20-23, 15-28, 24-18
Пое: М. Ахметбашиќ 24
Ско: Ф. Хенри 7
Аси: К. Рос 6
Пое: Б. Трајковски 24
Ско: Б. Трајковски 9
Аси: С. Синовец 5
19 април
2018
17:45
Извештај Блокотехна НБ 86, Работнички 93    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 360
МРТ 1
Четвртини: 25-30, 20-20, 22-16, 19-27
Пое: Д. Мијатовиќ 19
Ско: А. Казарновски 6
Аси: М. Младеновиќ, Ш. Смит 7
Пое: Д. Мираковски 17
Ско: Ш. Еванс 11
Аси: Д. Караџовски 6
19 април
2018
19:00
Извештај Куманово 2009 77, Гостивар 71    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 100
Четвртини: 23-14, 18-18, 11-18, 25-21
Пое: Б. Стајиќ 21
Ско: Б. Ѓекиќ 8
Аси: Б. Стајиќ 7
Пое: Д. Тасовски 24
Ско: Д. Тасовски 9
Аси: А. Магдевски 6

6. коло[уреди | уреди извор]

21 април
2018
18:30
Извештај Блокотехна НБ 72, Гостивар 53    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 320
Четвртини: 24-11, 20-7, 15-18, 13-17
Пое: Д. Бенџамин 21
Ско: А. Казарновски 9
Аси: М. Младеновиќ 9
Пое: А. Магдевски 15
Ско: Р. Димитриевски
Аси: Д. Тасовски, Ј. Сегариќ 3
21 април
2018
18:30
Извештај Работнички 100, АВ Охрид 64    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 23-13, 28-8, 32-28, 17-15
Пое: Б. Крстевски 15
Ско: Ѓ. Чековски 6
Аси: Д. Мираковски 5
Пое: М. Ахметбашиќ 21
Ско: М. Ахметбашиќ 8
Аси: М. Ахметбашиќ 7
22 април
2018
19:00
Извештај Куманово 2009 101, МЗТ Аеродром 95    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 1,000
МРТ собраниски канал
Четвртини: 27-28, 17-26, 28-18, 29-23
Пое: Б. Стајиќ 22
Ско: М. Јанески 9
Аси: Б. Стајиќ 10
Пое: С. Синовец 23
Ско: С. Синовец 9
Аси: С. Синовец 4

7. коло[уреди | уреди извор]

25 април
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 90, Куманово 2009 96    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 25-11, 15-24, 14-32, 36-29
Пое: К. Рос 29
Ско: М. Ахметбашиќ, Е. Зимиќ 6
Аси: повеќемина-3 3
Пое: М. Јанески 24
Ско: А. Мекиќ 7
Аси: Б. Стајиќ 12
25 април
2018
19:00
Извештај Гостивар 69, Работнички 74    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 16-24, 14-17, 16-21, 23-12
Пое: А. Магдевски 24
Ско: А. Магдевски, Т. Никс 7
Аси: А. Магдевски 8
Пое: Ч. Костов 13
Ско: Ш. Еванс 6
Аси: Д. Мираковски, Р. Робинсон 5
26 април
2018
17:45
Извештај МЗТ Аеродром 87, Блокотехна НБ 73    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 450
МРТ 1
Четвртини: 11-27, 29-9, 21-25, 26-12
Пое: С. Синовец 22
Ско: А. Бојиќ 11
Аси: Џ. Крафорд 4
Пое: Д. Бенџамин 26
Ско: А. Казарновски 9
Аси: М. Младеновиќ 13

8. коло[уреди | уреди извор]

28 април
2018
18:30
Извештај Работнички 109, Куманово 2009 76    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 300
Четвртини: 19-26, 26-14, 42-16, 22-20
Пое: Ч. Костов 24
Ско: К. Николовски 8
Аси: Р. Робинсон 8
Пое: М. Ковач 22
Ско: М. Јанески 7
Аси: Б. Стајиќ 7
28 април
2018
19:00
Извештај Гостивар 81, МЗТ Аеродром 88    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 18-20, 15-21, 22-24, 26-23
Пое: И. Димчевски 25
Ско: Ј. Зекири 7
Аси: Ј. Сегариќ 11
Пое: М. Симоновски 26
Ско: С. Синовец 7
Аси: С. Синовец 7
29 април
2018
18:00
Извештај Блокотехна НБ 98, АВ Охрид 79    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 200
Четвртини: 29-23, 24-20, 26-12, 19-24
Пое: Д. Мијатовиќ, Д. Бенџамин 19
Ско: С. Бовен 7
Аси: Г. Главчев 9
Пое: М. Ахметбашиќ 16
Ско: Е. Зимиќ 10
Аси: М. Ахметбашиќ 5

9. коло[уреди | уреди извор]

2 мај
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 78, Гостивар 85    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 23-22, 20-17, 14-32, 21-14
Пое: К. Рос 28
Ско: С. Глигоријевиќ 12
Аси: М. Ахметбашиќ 6
Пое: Ј. Сегариќ 19
Ско: Р. Димитриевски 8
Аси: И. Димчевски 5
2 мај
2018
19:00
Извештај Куманово 2009 89, Блокотехна НБ 83    Спортска сала Куманово, Куманово
Гледачи: 200
Четвртини: 31-20, 20-22, 25-20, 13-21
Пое: М. Јанески 24
Ско: Б. Ѓекиќ 8
Аси: Б. Стајиќ 8
Пое: С. Бовен 16
Ско: Д. Бенџамин 4
Аси: М. Младеновиќ 7
3 мај
2018
17:45
Извештај МЗТ Аеродром 80, Работнички 76    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 3,000
МРТ 1
Четвртини: 24-22, 23-21, 13-14, 20-19
Пое: Џ. Крафорд 16
Ско: Б. Трајковски 7
Аси: Џ. Крафорд 10
Пое: Ч. Костов 29
Ско: Ш. Еванс 9
Аси: Д. Мираковски 5

10. коло[уреди | уреди извор]

5 мај
2018
17:00
Извештај Гостивар 75, Куманово 2009 58    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 23-9, 16-21, 16-16, 20-12
Пое: Т. Никс 19
Ско: Т. Никс 8
Аси: Ј. Сегариќ 9
Пое: Б. Ѓекиќ 18
Ско: Б. Стајиќ 8
Аси: Б. Стајиќ 8
5 мај
2018
18:00
Извештај Работнички 78, Блокотехна НБ 65    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 200
МРТ собраниски канал
Четвртини: 25-22, 12-16, 18-12, 23-15
Пое: К. Николовски 16
Ско: М. Гинјард 7
Аси: Д. Караџовски 5
Пое: Д. Мијатовиќ 21
Ско: С. Бовен 6
Аси: Г. Главчев 6
5 мај
2018
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 94, АВ Охрид 67    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 300
Четвртини: 18-18, 21-17, 25-16, 30-16
Пое: Р. Спасојевиќ 19
Ско: С. Синовец 12
Аси: С. Синовец 8
Пое: М. Ахметбашиќ 17
Ско: С. Глигоријевиќ 9
Аси: К. Рос, М. Ахметбашиќ 3

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]