Прејди на содржината

Ѓорева Ливада (Црвени Брегови)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ѓорева Ливада — населба од неолитско време време. На 2,5 км западно од селото, на простор од 350 Х 200 мсе среќаваат фрагменти од керамички садови, претежно монохромно црни, со мазнета површина..[1]

  1. Коцо, Димче (1996). Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 9789989101069