Прејди на содржината

Википедија:Уредувачки маратони - Жените во уметноста

Од Википедија — слободната енциклопедија
ВикиПроект
„Уредувачки маратон“

На 14 март 2022 година се одржува уредувачки маратон на тема Жените во уметноста. Активноста е дел од глобалниот повик Celebrate Women којшто се одвива во текот на месец март. Сите уредници на Википедија на македонски јазик се добредојдени да дадат свој придонес. Пожелно е статиите да се биографии на жени сликарки, вајарки, балерини, оперски пејачки или фотографки.

Категорија:Жени во уметноста , Списоци на жени во уметноста, Жените во уметноста (категорија на српски јазик)

Резултати[уреди извор]

Список на учесници
Корисничко име Статии
Виолетова
Lili Arsova
 1. Керстин Братш
 2. Чајка Днипрова
 3. Тамар Абакелија
 4. Аманда Бродерик
 5. Стефани Брукс
 6. Лидија Соколова
 7. Елена Корналба
 8. Хелана Олендорф
 9. Јованка Бјегојевиќ
 10. Мира Сањина
 11. Светлана Јуриевна Захарова
 12. Лидија Василиевна Лопухова
 13. Соња Вектомов (вајарка)
 14. Барбара Остин Тејлор
 15. Џилма Мадера
 16. Дороти Венинг
 17. Сесилија Веб
 18. Џејн Акројд
 19. Ејми Тоскани
 20. Хелен Мекеј (вајарка)
 21. Елизабет Тубро
 22. Сидра Вокс
 23. Халина Севрук
 24. Елизабет Рајт (вајар)
 25. Клара Вестхоф
 26. Дајан Борсато
 27. Барбара Реџина Дич
 28. Јелена Тинска
 29. Керол Бов
 30. Бојана Машковиќ
 31. Миа Чорак Славенска
 32. Сандра Брустер
 33. Соња Кастл
 34. Шенон Бул
 35. Хана Чубач
 36. Алисија Маркова
Petar Barsa
Kostovska
MacaMarija
Zoricasa
Natasa Stardelova
EliT13
MB
B. J. Nastovski
Корисник:Viktorija Panzova
Jasna Kliment
Lara Kliment
VesnaJankovska
Stefan Kliment
AnaKliment1
Матеја Kliment
Filip Kliment
Petar Kliment
Mila Kliment
Iva 5etrovska
Корисник:Frosina.D
Marija Panovska
Мarija Boshevska11
Мариче Стојанова 72
Violetagemishova
Корисник:SirGoldenBlade
Kalan Wiki2
StefiWikiMuzika
SimonaWikiOhrid
NatasaNedanoska
NPetar14
Mihaela Razmoska
Lozanoski22
ZagaKolodezni
Gorandonevski
Doni12345
Stojnaa
Banja147
Cvetanka Naceva
Baek147
gordi