Прејди на содржината

Two Months Off

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Two Months Off“
Сингл од Underworld
Страна Б Headset“, „Tiny Clicks
Издаден 2 септември, 2002
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Хронологија на синглови на Underworld
Cowgirl (Live)
(2000)
Two Months Off
(2002)
Dinosaur Adventure 3D
(2003)

Two Months Off“ е првиот сингл на Underworld, од албумот A Hundred Days Off, првично издаден во 2002. Оваа песна е една од првите што ја издале како дуо.

Песни[уреди | уреди извор]

CD: Junior Boy's Own, JBO5020093 (Британија) Part 1/2[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off (Radio Edit)“ – 3:58
 2. „Two Months Off (King Unique Sunspots Vocal Mix)“ – 8:17
 3. „Headset“ – 5:58

CD: Junior Boy's Own, JBO5020098 (Британија) Part 2/2[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off“ – 9:09
 2. „Two Months Off (John Ciafone Vocal Remix)“ – 7:32
 3. „Tiny Clicks“ – 2:13

CD: Junior Boy's Own, JBO5020818 (SE)[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off (Radio Edit)“ – 3:58
 2. „Two Months Off (King Unique Sunspots Vocal Mix)“ – 8:17

CD: Junior Boy's Own, JBO5020813 (ЕУ)[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off (Radio Edit)“ – 3:58
 2. „Two Months Off (King Unique Sunspots Vocal Mix)“ – 8:17
 3. „Two Months Off (John Ciafone Vocal Remix)“ – 7:32
 4. „Two Months Off“ – 9:09

CD: V2, V2A0009 (Австралија)[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off (Radio Edit)“ – 3:58
 2. „Two Months Off (King Unique Sunspots Vocal Mix)“ – 8:17
 3. „Two Months Off (John Ciafone Vocal Remix)“ – 7:32
 4. „Tiny Clicks“ – 2:13
 5. „Headset“ – 5:58

CD: V2, V2CP 141 (Јапонија)[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off (Radio Edit)“ – 3:58
 2. „Two Months Off“ – 9:09
 3. „Two Months Off (John Ciafone Vocal Remix)“ – 7:32
 4. „Tiny Clicks“ – 2:13
 5. „Two Months Off (King Unique Sunspots Vocal Mix)“ – 8:17
 6. „Headset“ – 5:58

CD: Junior Boy's Own, JBO5020093P (Британија) promo[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off (Radio Edit)“ – 3:58

12": Junior Boy's Own, JBO5020096 (Британија)[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off“ – 9:09
 2. „Two Months Off (King Unique Sunspots Vocal Mix)“ – 8:17

12": Junior Boy's Own, JBO5020090 (Британија)[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off (John Ciafone Vocal Remix)“ – 7:32
 2. „Two Months Off (John Ciafone Vocal Mix 2)“ – 7:00

12": Junior Boy's Own, JBO5020096P (Британија) promo; V2, V2AB-27753-1 (САД) promo[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off“ – 9:09

12": Junior Boy's Own, JBO5020090P (Британија) promo[уреди | уреди извор]

 1. „Two Months Off (King Unique Sunspots Vocal Mix)“ – 8:17
 2. „Two Months Off (John Ciafone Vocal Remix)“ – 7:32

Надворешни врски[уреди | уреди извор]