Born Slippy

Од Википедија — слободната енциклопедија
Се разликува од песната „Born Slippy .NUXX.
„Born Slippy“
Underworld bornSlippy.jpg
Сингл од Underworld
Страна Б Born Slippy .NUXX“, „Born Slippy .TEL EMATIC
Издаден јануари 1995
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Wax Trax! Records
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
Dirty Epic“ / „Cowgirl
(1994)
Born Slippy
(1995)
Rowla
(1996)

Born Slippy“ е сингл од Underworld, издаден во 1995, којшто никогаш не се појавил на албум од групата. Песната е инструментална и нема текст. И покрај тоа, често ја мешаат со попознатата вокална песна „Born Slippy .NUXX“ заради сличното име. Сепак, тие се сосема различни во композицијата и звукот.

Песни[уреди | уреди извор]

12": Junior Boy's Own / JBO 29 (UK)[уреди | уреди извор]

 1. „Born Slippy“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 9:44

CD: Junior Boy's Own / JBO 29 CDS (UK)[уреди | уреди извор]

 1. „Born Slippy“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 9:44
 3. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39

12": WaxTrax! TVT / TVT 8731-0 (USA)[уреди | уреди извор]

 1. „Born Slippy“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 9:44
 3. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39

CD: WaxTrax! TVT / TVT 8731-2 (USA)[уреди | уреди извор]

 1. „Born Slippy“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 9:44
 3. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39

12": Junior Boy's Own / JBO 29R (UK)[уреди | уреди извор]

 1. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39
 2. „Cowgirl (Winjer Mix)“ – 6:25

12": Junior Boy's Own / JBO 29R (UK) PROMO[уреди | уреди извор]

 1. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39
 2. „Cowgirl (Winjer Mix)“ – 6:25

2x12": Junior Boy's Own / JBO 29 (UK) PROMO[уреди | уреди извор]

 1. „Born Slippy“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 9:44
 1. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39
 2. „Cowgirl (Winjer Mix)“ – 6:25

Белешки[уреди | уреди извор]

 • Born Slippy“ некогаш ја има додавката (оригинална) или (инструментална) за да се разликува од попознатата песна од Б страната, „Born Slippy .NUXX“, којашто содржи вокал од Карл Хајд.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]