Прејди на содржината

Jumbo (песна)

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Jumbo“
Сингл од Underworld
Издаден 1999
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
Push Upstairs
(1999)
Jumbo
(1999)
King of Snake
(1999)

Jumbo“ е песна од групата Underworld, којашто се појавува како трета песна на албумот Beaucoup Fish и била издадена како сингл во 1999.

Песни[уреди | уреди извор]

CD : Junior Boy's Own; JBO5007193 (Британија) Part 1/2[уреди | уреди извор]

 1. „Jumbo (Edit)“ – 4:07
 2. „Jumbo (Rob Rives & Francois K Main Dish)“ – 8:26
 3. „Jumbo (Jedis Electro Dub Mix)“ – 6:02

CD : Junior Boy's Own; JBO5007203 (Британија) Part 2/2[уреди | уреди извор]

 1. „Jumbo“ – 6:58
 2. „Jumbo (Jedis Sugar Hit Mix)“ – 6:28
 3. „Jumbo (Future Shock Worlds Apart Mix)“ – 6:30

CD : Junior Boy's Own; JBO5008553 (SE)[уреди | уреди извор]

 1. „Jumbo (Edit)“ – 4:07
 2. „Jumbo (Jedis Sugar Hit Mix)“ – 6:28

CD : Junior Boy's Own; JBO5008313 (Австралија)[уреди | уреди извор]

 1. „Jumbo (Edit)“ – 4:07
 2. „Jumbo (Rob Rives & Francois K Main Dish)“ – 8:26
 3. „Jumbo (Jedis Electro Dub Mix)“ – 6:02
 4. „Jumbo (Future Shock Worlds Apart Mix)“ – 6:30
 5. „Jumbo (Jedis Sugar Hit Mix)“ – 6:28

CD : V2 Records; V2CI39 (Јапонија)[уреди | уреди извор]

 1. „Jumbo (Edit)“ – 4:07
 2. „Jumbo (Rob Rives & Francois K Main Dish)“ – 8:26
 3. „Jumbo (Jedis Electro Dub Mix)“ – 6:02
 4. „Jumbo (Future Shock Worlds Apart Mix)“ – 6:30
 5. „Jumbo (Jedis Sugar Hit Mix)“ – 6:28
 6. „Jumbo (Album Version) – 6:58

CD : V2 Records; 63881-27622-2C (САД) as part of the Beaucoup Fish Singles box set[уреди | уреди извор]

 1. „Jumbo (Edit)“ – 4:07
 2. „Jumbo (Rob Rives & Francois K Main Dish)“ – 8:26
 3. „Jumbo (Jedis Electro Dub Mix)“ – 6:02
 4. „Jumbo (Future Shock Worlds Apart Mix)“ – 6:30
 5. „Jumbo (Jedis Sugar Hit Mix)“ – 6:28
 6. „Cups (Salt City Orchestra's Vertical Bacon Vocal)“ – 9:23

CD : Junior Boy's Own; JBO5008173P (Британија) promo[уреди | уреди извор]

 1. „Jumbo (Radio Edit)“ – 3:57

12" : Junior Boy's Own; JBO5007196 (Британија)[уреди | уреди извор]

 1. „Jumbo (Rob Rives & Francois K. Main Dish Mix)“ – 6:51
 2. „Jumbo (Jedis Sugar Hit Mix)“ – 6:29
 3. „Jumbo (Future Shock Worlds Apart Mix)“ – 6:30

2x12" : V2; 63881-27629-1 (САД)[уреди | уреди извор]

 1. „Jumbo (Rob Rives & Francois K Main Dish)“ – 8:30
 2. „Jumbo (Future Shock Worlds Apart Mix)“ – 6:30
 1. „King of Snake (Straight (Mate) Mix)“ – 3:51
 2. „King of Snake (Fatboy Slim Remix)“ – 6:56

2x12" : Junior Boy's Own; JBO5007706P (Британија) promo[уреди | уреди извор]

 1. „Jumbo“ – 6:56
 2. „Jumbo (Rob Rives & Francois K Prelude)“ – 1:56
 3. „Jumbo (Rob Rives & Francois K Main Dish)“ – 8:30
 1. „Jumbo (Jedis Sugar Hit Mix)“ – 8:05
 2. „Jumbo (Future Shock Worlds Apart Vox)“ – 8:12

Појавувања[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]