A Hundred Days Off

Од Википедија — слободната енциклопедија
без наслов

A Hundred Days Off албум на Underworld од 2002 година. Од албумот изглегле два сингла што влегле на британските топ листи: „Two Months Off“, којашто достинала 12. место и „Dinosaur Adventure 3D“, којашто достигнала 34. место. Иако ова е првиот албум по заминувањето на Дарен Емерсон во 2001, албумот не е голем стилски пресврт и фокусот е сѐ уште на трансот, иако со помалку тешки битови во споредба со „Beaucoup Fish“, нивниот претходен албум.

Звук[уреди | уреди извор]

Како и на другите нивни албуми, песните се воглавно долги (преку пет минути должина) и полни со синтисајзери, драм-машини и поезија пеена или рецитирана во позадина. Овој албум е помалку агресивен од претходниот, „Beaucoup Fish“, често поотворен кон амбиентална и лаунџ музика, отколку само кон транс музика.

Песни[уреди | уреди извор]

Сите песни се од Underworld.

  1. „Mo Move“ – 6:54
  2. „Two Months Off“ – 9:08
  3. „Twist“ – 6:24
  4. „Sola Sistim“ – 6:26
  5. „Little Speaker“ – 8:38
  6. „Trim“ – 3:23
  7. „Ess Gee“ – 2:22
  8. „Dinosaur Adventure 3D“ – 7:56
  9. „Ballet Lane“ – 3:39
  10. „Luetin“ – 7:00