Underneath the Radar

Од Википедија — слободната енциклопедија
без наслов

Underneath the Radar е првиот албум на Underworld, издаден 1988 година. Албумот бил успешен и во Австралија и во САД (каде што достигнал #139 на Billboard 200). Песната со исто име како албумот е издадена како сингл што достигнал #23 на австралиските списоци и #74 на американскиот Billboard Hot 100.

Песни[уреди | уреди извор]

Сите песни се од Карл Хајд, Рик Смит и Алфи Томас.

  1. „Glory! Glory!“ – 5:42
  2. „Call Me No.1“ – 5:05
  3. „Rubber Ball“ (Space Kitchen) – 3:38
  4. „Show Some Emotion“ – 4:24
  5. Underneath the Radar“ – 6:05
  6. „Miracle Party“ – 1:26
  7. „I Need A Doctor“ – 4:51
  8. „Bright White Flame“ – 5:09
  9. „Pray“ – 5:43
  10. „The God Song“ – 6:01