Прејди на содржината

Play Pig

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Play Pig“
Сингл од Underworld
Издаден 18 септември, 2006
Формат Грамофонска плоча (12")
Издавачка куќа underworldlive.com
Композитор Рик Смит, Карл Хајд
Продуцент Рик Смит
Хронологија на синглови на Underworld
Vanilla Monkey
(2006)
Play Pig
(2006)
Play Pig (Pig & Dan Remixes)
(2006)

Play Pig“ е песна од групата Underworld. Во 2006 била издадена како сингл, со ремикси од Buick Project и Pig & Dan.

Песни[уреди | уреди извор]

12": underworldlive.com, UWR-0600010-4 (Британија/Јапонија)[уреди | уреди извор]

  1. „Play Pig“ (Buick Project Remix 1)
  2. „Play Pig“ (Buick Project Remix 2)
  3. „Play Pig“ (Underworld Riverrun Version)

Play Pig (Pig & Dan Remixes)[уреди | уреди извор]

„Play Pig (Pig & Dan Remixes)“
Сингл од Underworld
Издаден 25 септември, 2006
Формат Грамофонска плоча (12")
Издавачка куќа underworldlive.com
Композитор Рик Смит, Карл Хајд
Продуцент Рик Смит
Хронологија на синглови на Underworld
Play Pig
(2006)
Play Pig (Pig & Dan Remixes)
(2006)
Peggy Sussed
(2006)

Play Pig“ била исто така ремиксувана во неколку различни верзии од Pig & Dan, коишто исто така биле издадени како сингл на 12-инчна плоча.

Песни[уреди | уреди извор]

12": underworldlive.com, UWR-0600011-4 (Британија/Јапонија)[уреди | уреди извор]

  1. „Play Pig“ (Pig & Dan Re-Mix 1) – 7:58
  2. „Play Pig“ (Pig & Dan Re-Mix 2) – 7:58
  3. „Play Pig“ (Pig & Dan Re-Mix 3) – 3:41

Надворешни врски[уреди | уреди извор]