Cowgirl (песна)

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Cowgirl“
Underworld cowgirlGER.jpg
Сингл од Underworld
Страна Б Rez“, „(Winjer Mix)“, „(Irish Pub Kyoto Mix)
Издаден 1994
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Wax Trax! Records
Intercord
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
Dark & Long
(1994)
Cowgirl
(1994)
Dirty Epic“ / „Cowgirl
(1994)

Cowgirl“ е песна снимена од Underworld, првично издадена како сингл во 1994. Песната е од албумот dubnobasswithmyheadman од 1993 и се појавува во саундтракот за филмот Хакери од 1995.

Песни[уреди | уреди извор]

CD: Intercord / INT 825.421 (Германија)[уреди | уреди извор]

 1. „Cowgirl“ (Album Version) – 8:55
 2. „Cowgirl“ (Irish Pub in Kyoto Mix) – 11:45
 3. „Cowgirl“ (Winjer Mix) – 6:25
 4. „Rez“ – 9:55

12": Intercord / INT 193.016 (Германија)[уреди | уреди извор]

 1. „Cowgirl“ (Album Version)
 2. „Cowgirl“ (Irish Pub in Kyoto Mix)

12": Junior Boy's Own / JBO 1001 (Британија)[уреди | уреди извор]

Titled Cowgirl / Rez

 1. „Rez“
 2. „Cowgirl“

12": WaxTrax! TVT / TVT 8724-0 (САД)[уреди | уреди извор]

 1. „Cowgirl“ (Irish Pub in Kyoto Mix) – 11:45
 2. „Cowgirl“ (Album Version) – 8:55
 3. „Cowgirl“ (Winjer Mix) – 6:25

Cowgirl (Live)[уреди | уреди извор]

„Cowgirl (Live)“
Underworld cowgirlReUK.jpg
Сингл од Underworld
Страна Б Rez
Издаден 2000
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
8 Ball
(2000)
Cowgirl (Live)
(2000)
Two Months Off
(2002)

Cowgirl (Live)“ е снимка од „Cowgirl“ издадена од Underworld во 2000 година, земена од нивниот албум Everything, Everything. Содржи ремикси на оригиналната песна, како и снимка во живо на „Rez“/„Cowgirl“.

Песни[уреди | уреди извор]

CD: Junior Boy's Own, JBO5012513 (Британија) Part 1/2[уреди | уреди извор]

 1. „Cowgirl (Edit) (Live)“ – 3:40
 2. „Cowgirl (Bedrock Mix)“ – 11:50
 • “Cowgirl (Edit) (Подобрена снимка во живо)“

CD: Junior Boy's Own, JBO5012618 (Британија) Part 2/2[уреди | уреди извор]

 1. „Cowgirl (Futureshock Mix)“ – 8:26
 2. „Rez/Cowgirl (Live)“ – 11:32
 • “Rez/Cowgirl“ (Подобрена снимка во живо)

CD: Junior Boy's Own, JBO5014828 (SE)[уреди | уреди извор]

 1. „Cowgirl (Edit) (Live)“ – 3:40
 2. „Cowgirl (Bedrock Mix)“ – 11:50

CD: Junior Boy's Own, JBO5014823 (ЕУ/Австралија); V2, V2CI 79 (JP)[уреди | уреди извор]

 1. „Cowgirl (Edit) (Live)“ – 3:40
 2. „Cowgirl (Bedrock Mix)“ – 11:50
 3. „Cowgirl (Futureshock Mix)“ – 9:30
 4. „Rez/Cowgirl (Live)“ – 11:32
 • “Cowgirl (Edit) (Подобрена снимка во живо)“

CD: Junior Boy's Own, JBO5012533P (Британија) promo[уреди | уреди извор]

 1. „Cowgirl (Edit) (Live)“ – 3:40
 2. „Cowgirl (Bedrock Mix)“ – 11:50
 3. „Cowgirl (Futureshock Mix)“ – 8:26

12": Junior Boy's Own, JBO5012516 (Британија)[уреди | уреди извор]

 1. „Cowgirl (Bedrock Mix)“ – 11:50
 2. „Cowgirl (Futureshock Mix)“ – 9:30

Белешки[уреди | уреди извор]

 • Кога Underworld настапуваат во живо, „Cowgirl“ често ја пуштаат заедно со „Rez“, бидејќи делат клучен гитарски семпл. Вообичаено почнуваат со „Rez“, којашто преминува во „Cowgirl“, а на крајот повторно се враќа мелодијата од „Rez“. Песната најчесто е именувана „Rez“ / „Cowgirl“ во нелегалните верзии на обожавателите. Оваа комбинација исто така се појавува на албумот во живо Everything, Everything.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]