Прејди на содржината

King of Snake

Од Википедија — слободната енциклопедија
„King of Snake“
Сингл од Underworld
Издаден 1999
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Композитор Рик Смит, Карл Хајд, Дарен Емерсон, Џорџо Мородер, Питер Белот, Дона Самер
Продуцент Рик Смит, Карл Хајд, Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
Jumbo
(1999)
King of Snake
(1999)
Bruce Lee
(1999)

King of Snake“ е песна од групата Underworld. Многупати била пуштана во живо како импровизирани верзии, па издадена како промо сингл. Песната содржи интерполација на басот од синглот „I Feel Love“ на Дона Самер.

Песни[уреди | уреди извор]

CD : Junior Boy's Own; JBO5008793 (Британија) Part 1/2[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Straight (Mate) Mix)“ – 3:51
 2. „King of Snake (Fatboy Slim Remix)“ – 6:56
 3. „King of Snake (Slam Remix)“ – 7:31

CD : Junior Boy's Own; JBO5008798 (Британија) Part 2/2[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Barking Mix) – 3:53
 2. „King of Snake (Ashley Beedle's Save Our Discos Re-Edit)“ – 8:31
 3. „King of Snake (Dave Clarke Remix) – 6:03
 • “King of Snake (Barking Mix)“ (Video)

CD : Junior Boy's Own; JBO5009623 (SE)[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Straight (Mate) Mix)“ – 3:51
 2. „King of Snake (Fatboy Slim Remix)“ – 6:56

CD : Junior Boy's Own; JBO5010853 (Италија)[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Straight (Mate) Mix)“ – 3:51
 2. „King of Snake (Barking Mix) – 3:53
 3. „King of Snake (Fatboy Slim Remix)“ – 6:56
 4. „King of Snake (Dino Lenny Remix)“ – 7:58
 5. „King of Snake (Coccoluto Remix)“ – 8:34
 6. „King of Snake (Martinez Orchestramix) – 8:04
 • “King of Snake (Barking Mix)“ (Video)

CD : Junior Boy's Own; JBO5009573 (Австралија)[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Straight (Mate) Mix)“ – 3:51
 2. „King of Snake (Barking Mix) – 3:53
 3. „King of Snake (Fatboy Slim Remix)“ – 6:56
 4. „King of Snake (Ashley Beedle's Save Our Discos Re-Edit)“ – 8:31
 5. „King of Snake (Slam Remix)“ – 7:31
 6. „King of Snake (Dave Clarke Remix) – 6:03
 • “King of Snake (Barking Mix)“ (Video)

CD : V2 Japan; V2CI 49 (Јапонија)[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Straight (Mate) Mix)“ – 3:51
 2. „King of Snake (Fatboy Slim Remix)“ – 6:56
 3. „King of Snake (Ashley Beedle's Save Our Discos Re-Edit)“ – 8:31
 4. „King of Snake (Dave Clarke Remix) – 6:03
 5. „King of Snake (Barking Mix) – 3:53
 6. „King of Snake (Slam Remix)“ – 7:31
 7. „King of Snake (Original Version)“ – 8:56
 • “King of Snake (Barking Mix)“ (Video)

CD : V2; 63881-27622-2A (САД) како дел од сетот Beaucoup Fish Singles[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Straight (Mate) Mix)“ – 3:51
 2. „King of Snake (Barking Mix) – 3:53
 3. „King of Snake (Fatboy Slim Remix)“ – 6:56
 4. „King of Snake (Slam Remix)“ – 7:31
 5. „King of Snake (Dave Clarke Remix) – 6:03
 • “King of Snake (Barking Mix)“ (Video)

CD : Junior Boy's Own; (Британија) promo[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Rick's Bungalow Mix 7“ Edit)“ – 4:07
 2. „King of Snake (Rick's Bungalow Mix)“ – 8:53

CD : Junior Boy's Own; JBO5008623P (Британија) promo[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Straight (Mate) Mix)“ – 3:51
 2. „King of Snake (Barking Mix)“ – 3:53

12" : Junior Boy's Own; JBO5008796 (Британија) Part 1/2[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Original Version)“ – 8:49
 2. „King of Snake (Ashley Beedle's Save Our Discos Re-Edit)“ – 6:03
 3. „King of Snake (Fatboy Slim Remix)“ – 6:56

12" : Junior Boy's Own; JBO5009806 (Британија) Part 2/2[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Rick's Bungalow Remix)“ – 8:49
 2. „King of Snake (Dave Clarke Remix) “ – 6:03

12" : Junior Boy's Own; JBO5010856 (Италија)[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Dino Lenny Remix)“ – 7:58
 2. „King of Snake (Fatboy Slim Remix)“ – 6:54
 3. „King of Snake (Coccolutu Mix)“ – 8:34
 4. „King of Snake (Martinez Orchestramix)“ – 8:04

12": Junior Boy's Own; JBO5005816P (Британија) promo[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Original Version)“ – 8:56
 2. „King of Snake (Dave Angel Rework)“ – 6:54

12": Junior Boy's Own; JBO5005826P (Британија) promo[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Dave Clarke Remix)“ – 6:01
 2. „Kittens“ – 7:30

2x12": Junior Boy's Own; JBO5008606P (Британија) promo[уреди | уреди извор]

 1. „King of Snake (Original Version)“ – 8:35
 2. „King of Snake (Ashley Beedle's Save Our Discos Re-Edit)“ – 8:23
 3. „King of Snake (Fatboy Slim Remix)“ – 6:56
 4. „King of Snake (Slam Remix)“ – 7:17

Појавувања[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]