Прејди на содржината

Push Upstairs

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Push Upstairs“
Сингл од Underworld
Страна Б Please Help Me
Издаден 1999
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
Moaner
(1997)
"Push Upstairs
(1999)
Jumbo
(1999)

Push Upstairs“ е песна од групата Underworld што се појавува на албумот Beaucoup Fish и исто така била издадена како сингл. Во бизнисот, фразата „push upstairs“ (турка нагоре) значи нечие унапредување.


Песни[уреди | уреди извор]

CD : Junior Boy's Own; JBO5006173 (Британија), JBO554422 (Германија) Part 1/2[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs“ – 4:34
 2. „Push Upstairs (Roger S. Blue Plastic People Mix)“ – 8:13
 3. „Push Upstairs (Adam Beyer Mix 1)“ – 4:56

CD : Junior Boy's Own; JBO5005443 (Британија), JBO554424 (Германија) Part 2/2[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs (The Large Unit)“ – 5:38
 2. „Push Upstairs (Darren Price Remix)“ – 6:47
 3. „Please Help Me“ – 7:29

CD : Junior Boy's Own / V2; JBO5006663 (SE)[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs“ – 4:34
 2. „Please Help Me“ – 7:29

CD : Junior Boy's Own / V2; JBO5005440 (Австралија)[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs“ – 4:34
 2. „Push Upstairs (Adam Beyer Mix 1)“ – 4:56
 3. „Push Upstairs (Roger S. Blue Plastic People Mix)“ – 8:13
 4. „Push Upstairs (Darren Price Remix)“ – 6:47
 5. „Please Help Me“ – 7:29

CD : V2 Records; V2CI 34 (Јапонија)[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs“ – 4:34
 2. „Push Upstairs (Adam Beyer Mix 1)“ – 4:56
 3. „Push Upstairs (Roger S. Blue Plastic People Mix)“ – 8:13
 4. „Push Upstairs (Darren Price Remix)“ – 6:47
 5. „Push Upstairs (The Large Unit)“ – 5:38
 6. „Please Help Me“ – 7:29

CD : V2 Records; 63881-27622-2B (САД) како дел од сетот Beaucoup Fish Singles[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs“ - 4:34
 2. „Push Upstairs (Adam Beyer Remix 1)“ - 4:56
 3. „Push Upstairs (Roger S. Blue Plastic People Mix)“ - 8:13
 4. „Push Upstairs (Darren Price Remix)“ - 6:47
 5. „Please Help Me“ – 7:29
 6. „Bruce Lee (Short Version)“ 2:58
 7. „Bruce Lee (The Micronauts Remix)“ - 8:54
 8. „Bruce Lee (Dobropet)“ - 4:20

CD : Junior Boy's Own; JBO5006653P (Британија), V2DJ-27565-2 (САД) promo[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs (Radio Edit)“ – 4:00

12" : Junior Boy's Own; JBO5005446 (Британија), V2 Records; 63881-27571-1 (САДA), V2JI 3003 (Јапонија)[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs“ – 4:34
 2. „Push Upstairs (The Large Unit)“ – 5:38
 3. „Push Upstairs (Roger S. Blue Plastic People Mix)“ – 8:13

12" : Junior Boy's Own; JBO5006216P (Британија), V2AB-27581-1 (САД) promo 1/3[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs (The Full Length of It)“ – 6:07
 2. „Push Upstairs (Roger S. Blue Plastic People Mix)“ – 8:13

12" : Junior Boy's Own; JBO5006226P (Британија), V2AB-27573-1 (САД) promo 2/3[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs (The Large Unit)“ - 5:38
 2. „Push Upstairs (Adam Beyer mix 1)“ – 4:56
 3. „Push Upstairs (Darren Price Remix)“ – 6:47

12" : Junior Boy's Own; JBO5006376P (Британија), V2AB-27572-1 (САД) promo 3/3[уреди | уреди извор]

 1. „Push Upstairs (Roger S. Narcotic Haze Dub)“ – 6:43
 2. „Push Upstairs (Adam Beyer mix 2)“ – 4:42
 3. „Please Help Me“ – 7:29

CASS : Junior Boy's Own / V2; V2DJ-27570-4 (САД) promo[уреди | уреди извор]

 1. „Shudder / King of Snake (Dave Clarke remix)“ – 6:03
 2. „Push Upstairs (Roger S. Blue Plastic People Mix)“ – 8:13

Белешки[уреди | уреди извор]

 • Постои и друга верзија со името „Push Downstairs“ на албумот Beaucoup Fish.

Појавувања[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]