Прејди на содржината

1992-2002

Од Википедија — слободната енциклопедија
без наслов

1992-2002 е албум на Underworld, како компилација на двојно ЦД, издаден во 2003 година. Албумот е излезен заедно со синглот „Born Slippy .NUXX 2003“.

Оваа компилација го направи првото албумско претставување на „Bigmouth“, „Dirty“, „Spikee“ и „8 Ball, коишто претходно биле достапни само како синглови.

Песни[уреди | уреди извор]

Сите песни се од Underworld, освен ако нема забелешка.

2xCD: Junior Boy's Own, JBO1024692 JBO1024698 (ltd ed) (UK); V2, 63881-27175-2 (US); V2, V2CP 170-171 (JP)[уреди | уреди извор]

Диск еден
 1. Bigmouth“ – 10:07
 2. Dirty“ – 10:18
 3. Mmm... Skyscraper I Love You“ – 13:15
 4. Rez“ – 9:57
 5. Spikee“ – 12:30
 6. Dirty Epic“ – 9:59
 7. Dark & Long (Dark Train)“ – 10:51
Диск два
 1. Cowgirl“ – 8:29
 2. Born Slippy .NUXX“ – 7:34
 3. Pearl's Girl“ – 9:39
 4. Jumbo“ – 6:58
 5. Push Upstairs“ – 6:10
 6. Moaner“ – 10:23
 7. „Shudder/King of Snake“ (Белот, Мородер, Самер) – 9:30
 8. 8 Ball“ – 8:55
 9. Two Months Off“ – 9:08

2xCD/DVD: V2, V2CP 172-174 (JP)[уреди | уреди извор]

Дискови еден и два

Како погоре

Диск три (ДВД)
 1. „Rez“ – 9:54
 2. „Dark Train“ – 9:55
 3. „Born Slippy Nuxx“ – 4:31
 4. „Jumbo“ – 4:10
 5. „Two Months Off“ – 3:59

2xCD: Sum, 0340028102 (AR); V2, LC 01801 (DE) promo; V2, (JP) promo[уреди | уреди извор]

Многу мал број на изданија содржеа продолжени верзии на „Dirty“ и „Jumbo“.

Диск еден
 1. „Bigmouth“ – 10:07
 2. „Dirty“ – 11:37
 3. „Mmm... Skyscraper I Love You“ – 13:15
 4. „Rez“ – 9:57
 5. „Spikee“ – 12:30
 6. „Dirty Epic“ – 9:59
 7. „Dark & Long (Dark Train)“ – 10:51
Диск два
 1. „Cowgirl“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 7:34
 3. „Pearl's Girl“ – 9:39
 4. „Jumbo“ – 9:12
 5. „Push Upstairs“ – 6:10
 6. „Moaner“ – 10:23
 7. „Shudder/King of Snake“ (Белот, Мородер, Самер) – 9:30
 8. „8 Ball“ – 8:55
 9. „Two Months Off“ – 9:08

4xLP: Junior Boys Own, JBO1024691 (UK)[уреди | уреди извор]

Диск еден
 1. „Bigmouth“ – 10:07
 2. „Dirty“ – 10:18
 3. „Mmm... Skyscraper I Love You“ – 13:15
 4. „Rez“ – 9:57
Диск два
 1. „Spikee“ – 12:30
 2. „Dirty Epic“ – 9:59
 3. „Dark & Long (Dark Train)“ – 10:51
 4. „Cowgirl“ – 8:29
Диск три
 1. „Born Slippy .NUXX“ – 7:34
 2. „Pearl's Girl“ – 9:39
 3. „Jumbo“ – 6:58
 4. „Push Upstairs“ – 6:10
Диск четири
 1. „Moaner“ – 10:23
 2. „Shudder/King of Snake“ (Белот, Мородер, Самер) – 9:30
 3. „8 Ball“ – 8:55
 4. „Two Months Off“ – 9:08