Прејди на содржината

Manchester Apollo. England 16.10.2007

Од Википедија — слободната енциклопедија
без наслов

Manchester Apollo. England 16.10.2007 е албум на групата Underworld од 2007 година. Тој е снимка од живата изведба на Underworld на Manchester Apollo на 16 октомври 2007. Албумот почнал да се продава на самото место 15 минути по завршувањето на концертот.

Песни[уреди | уреди извор]

Сите песни се од Underworld, освен ако не е поинаку означено.

2xCD: underworldlive.com, UWRLIVECD-004[уреди | уреди извор]

Диск еден
 1. Push Upstairs“ – 7:58
 2. „Shake That Higher“/„Crocodile“/„Borialis“ – 12:27
 3. Rez/Cowgirl“ – 12:11
 4. „Glam Bucket“/„Lockin Mono“/„Everybody Jack“ – 11:44
 5. King of Snake“ – 9:33
 6. „Beautiful Burnout“ – 11:20
Диск два
 1. Two Months Off“ – 9:12
 2. „Autotrader“/„Born Slippy .NUXX“ – 11:25
 3. „Bamboo“ – 11:42
 4. Pearl's Girl“ – 7:55
 5. „Nicodemus“/„Moaner“ – 11:54
 6. Jumbo“ – 8:33