Список на астероиди (1–1000)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е делумен список на астероиди подредени според број, почнувајќи од 1 до 1000. Главниот список ќе го најдете на Список на астероиди.

Содржина: 001... 101... 201... 301... 401... 501... 601... 701... 801... 901...


Име Привр.
ознака
Датум на
откривање
Место на
откривање
Откривач(и)
1–100 уреди
1 Церера 1 јануари 1801 Палермо Џузепе Пјаци
2 Палада 28 март 1802 Бремен Хајнрих Вилхелм Матаус Оберс
3 Јунона 1 септември 1804 Лилиентал Карл Лудвиг Хардинг
4 Веста 29 март 1807 Бремен Хајнрих Вилхелм Матаус Оберс
5 Астреја 8 декември 1845 Дрезден Карл Лудвиг Хенке
6 Хеба 1 јули 1847 Дрезден Карл Лудвиг Хенке
7 Ирида 13 август 1847 Лондон Џон Расел Хајнд
8 Флора 18 октомври 1847 Лондон Џон АРсел Хајнд
9 Метида 25 април 1848 Маркри Ендрју Греам
10 Хигија 12 април 1849 Неапол Анибале де Гаспарис
11 Партенопа 11 мај 1850 Неапол Анибале де Гаспарис
12 Викторија 13 септември 1850 Лондон Џон Расел Хајнд
13 Егерија 2 ноември 1850 Неапол Анибале де Гаспарис
14 Ирена 19 мај 1851 Лондон Џон Расел Хајнд
15 Евномија 29 јули 1851 Неапол Анибале де Гаспарис
16 Психа 17 март 1852 Неапол Анибале де Гаспарис
17 Тетида 17 април 1852 Диселдорф Роберт Лутер
18 Мелпомена 24 јуни 1852 Лондон Џон Расел Хајнд
19 Фортуна 22 август 1852 Лондон Џон Расел Хајнд
20 Масалија 19 септември 1852 Неапол Анибале де Гаспшарис
21 Лутеција 15 ноември 1852 Париз Херман Голдшмит
22 Калиопа 16 ноември 1852 Лондон Џон Расел Хајнд
23 Талија 15 декември 1852 Лондон Џон Расел Хајнд
24 Темис 5 април 1853 Неапол Анибале де Гаспарис
25 Фокеја 6 април 1853 Марсеј Жан Шакорнак
26 Прозерпина 5 мај 1853 Диселдорф Роберт Лутер
27 Евтерпа 8 ноември 1853 Лондон Џон Расел Хајнд
28 Белона 1 март 1854 Диселдорф Роберт Лутер
29 Амфитрите 1 март 1854 Лондон Алберт Март
30 Уранија 22 јули 1854 Лондон Џон Расел Хајнд
31 Авфросина 1 септември 1854 Вашингтон Џејмс Фергусон
32 Помона 26 октомври 1854 Париз Херман Голдшмит
33 Полихимнија 28 октомври 1854 Париз Жан Шакорнак
34 Кирка 6 април 1855 Париз Жан Шакорнак
35 Левкотеја 19 април 1855 Диселдорф Роберт Лутер
36 Аталанта 5 октомври 1855 Париз Херман Голдшмит
37 Фидес 5 октомври 1855 Диселдорф Роберт Лутер
38 Леда 12 јануари 1856 Париз Жан Шакорнак
39 Летиција 8 февруари 1856 Париз Жан Шакорнак
40 Хармонија 31 март 1856 Париз Херман Голдшмит
41 Дафине 22 мај 1856 Париз Херман Голдшмит
42 Изис 23 мај 1856 Оксфорд Норман Роберт Погсон
43 Аријадна 15 април 1857 Оксфорд НорманРоберт Погсон
44 Низа 27 мај 1857 Париз Херман Маер Салоон Голдшмит
45 Евгенија 27 јуни 1857 Париз Херман Голдшмит
46 Хестеја 16 август 1857 Оксфорд Норман Роберт Погсон
47 Аглаја 15 септември 1857 Диселдорф Роберт Лутер
48 Дорида 19 септември 1857 Париз Херман Голдшмит
49 Палес 19 септември 1857 Париз Херман Голдшмит
50 Виргинија 4 октомври 1857 Вашингтон Џејмс Фергусон
51 Немауза 22 јануари 1858 Ним А. Лорен
52 Европа 4 февруари 1858 Париз Херман Голдшмит
53 Калипсо 4 април 1858 Диселдорф Роберт Лутер
54 Александра 10 септември 1858 Париз Херман Голдшмит
55 Пандора 10 септември 1858 Албани Жорж Мари Серл
56 Милет 9 септември 1857 Париз Херман Голдшмит
57 Мнемозина 22 септември 1859 Диселдорф Роберт Лутер
58 Конкордија 24 март 1860 Диселдорф Роберт Лутер
59 Елпис 12 септември 1860 Париз Жан Шакорнак
60 Еџо 14 септември 1860 Вашингтон Џејмс Фергусон
61 Дане 9 септември 1860 Париз Херман Голдшмит
62 Ерато 14 септември 1860 Берлин Оскар Лесер, Вилхелм Јулиус Форстер
63 Авзонија 10 февруари 1861 Неапол Анибале де Гаспарис
64 Ангелина 4 март 1861 Марсеј Ернст Вилхелм Темпел
65 Сибел 8 март 1861 Марсеј Ернст Вилхелм Темпел
66 Маја 9 април 1861 Кембриџ Хорас Парнел Татл
67 Азија 17 април 1861 Мадрас Норман Роберт Погсон
68 Лето 29 април 1861 Диселдорф Роберт Лутер
69 Хесперија 26 април 1861 Милано Џовани Скијапарели
70 Панопеја 5 мај 1861 Париз Херман Голдшмит
71 Ниобе 13 август 1861 Диселдорф Роберт Лутер
72 Феронија 29 мај 1861 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
73 Клитија 7 април 1862 Кембриџ Хорас Парнел Татл
74 Галатеја 29 август 1862 Марсеј Ернст Вилхелм Темпел
75 Евридика 22 септември 1862 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
76 Фреја 21 октомври 1862 Копенхаген Хајнрих Луис Д'Арест
77 Фрига 12 ноември 1862 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
78 Дијана 15 март 1863 Диселдорф Роберт Лутер
79 Еврином 14 септември 1863 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
80 Сапфо 2 мај 1864 Мадрас Норман Роберт Погсон
81 Терпсихор 30 септември 1864 Марсеј Ернст Вилхелм Погсон
82 Алкмена 27 ноември 1864 Диселдорф Роберт Лутер
83 Беатрис 26 април 1865 Неапол Анибале де Гаспарис
84 Клио 25 август 1865 Диселдорф Роберт Лутер
85 Ија 19 септември 1865 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих питерс
86 Семел 4 јануари 1866 Берлин Фридрих Тиетјен
87 Силвија 16 мај 1866 Мадрас Норман Роберт Погсон
88 Тизба 15 јуни 1866 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
89 Јулија 6 август 1866 Марсеј Едвард Жан-Мари Стефан
90 Антиопа 1 октомври 1866 Диселдорф Роберт Лутер
91 Егина 4 ноември 1866 Марсеј Едвард Жан-Мари Стефан
92 Ундина 7 јули 1867 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
93 Минерва 24 август 1867 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
94 Аврора 6 септември 1867 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
95 Аретуза 23 ноември 1867 Диселдорф Роберт Лутер
96 Егла 17 февруари 1868 Марсеј Жером Еуген Коџиа
97 Клото 17 февруари 1868 Марсеј Ернст Вилхелм Темпел
98 Јанте 18 април 1868 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
99 Дика 28 мај 1868 Марсеј Алфонс Луј Никола Борели
100 Хеката 11 јули 1868 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
101–200 уреди
101 Хелена 15 август 1868 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
102 Миријам 22 август 1868 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
103 Хера 7 септември 1868 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
104 Климена 13 септември 1868 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
105 Артемида 16 септември 1868 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
106 Диона 10 октомври 1868 Ен АРбор Џејмс Крег Вотсон
107 Камила 17 ноември 1868 Мадрас Норман Роберт Погсон
108 Хекуба 2 април 1869 Диселдорф Роберт Лутер
109 Фелиситас 9 октомври 1869 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
110 Лидија 19 април 1870 Марсеј Алфонс Луј Никола Борели
111 Ате 14 август 1870 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
112 Ифигенија 19 септември 1870 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
113 Амалтеа 12 март 1871 Диселдорф Роберт Лутер
114 Касандра 23 јули 1871 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
115 Тира 6 август 1871 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
116 Сирона 8 септември 1871 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
117 Ломија 12 септември 1871 Марсеј Алфонс Луј Никола Борели
118 Пеито 15 март 1872 Диселдорф Роберт Лутер
119 Алтеа 3 април 1872 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
120 Лакеза 10 април 1872 Марсеј Алфонс Луј Никола Борели
121 Хермиона 12 мај 1872 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
122 Герда 31 јули 1872 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
123 Брунхилд 31 јули 1872 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
124 Алкеста 23 август 1872 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питер
125 Либератрис 11 септември 1872 Париз Проспер-Матју Анри
126 Велелда 5 ноември 1872 Париз Пол--Пјер Анри
127 Јована 5 ноември 1872 Париз Проспер-Матју Анри
128 Немезис 25 ноември 1872 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
129 Антигона 5 февруари 1873 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
130 Електра 17 февруари 1873 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
131 Вала 24 мај 1873 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
132 Етра 13 јуни 1873 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
133 Сирена 16 август 1873 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
134 Софросина 27 септември 1873 Диселдорф Роберт Лутер
135 Херта 18 февруари 1874 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих питерс
136 Австрија 18 март 1874 Пула Јохан Пализа
137 Мелибоа 21 април 1874 Пула Јохан Пализа
138 Толоса 19 мај 1874 Тулуза Анри Жозеф Анастасе Перотин
139 Јуева 10 октомври 1874 Пекинг Џејмс Крег Вотсон
140 Сива 13 октомври 1874 Пула Јохан Пализа
141 Лумен 13 јануари 1875 Париз Пол-Пјер Анри
142 Полана 28 јануари 1875 Пула Јохан Пализа
143 Адрија 23 февруари 1875 Пула Јохан Пализа
144 Вибилија 3 јуни 1875 Клитон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
145 Адеона 3 јуни 1875 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
146 Луцина 8 јуни 1875 Марсеј Алфонс Луј Никола Борели
147 Протогенеја 10 јули 1875 Виена Леполд Шулхоф
148 Галија 7 август 1875 Париз Проспер-Матју Анри
149 Медуза 21 септември 1875 Тулуза Анри Жозеф Анастасе Перотин
150 Нува 18 октомври 1875 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
151 Абундантија 1 ноември 1875 Пула Јохан Пализа
152 Атала 2 ноември 1875 Париз Пол-Пјер Анри
153 Хилда 2 ноември 1875 Пула Јохан Пализа
154 Берта 4 ноември 1875 Париз Проспер-Матју Анри
155 Сцила 8 ноември 1875 Пула Јохан Пализа
156 Хантипа 22 ноември 1875 Пула Јохан Пализа
157 Дејанира 1 декември 1875 Марсеј Алфонс Луј Никола Борели
158 Коронис 4 јануари 1876 Берлин Виктор Кноре
159 Емилија 26 јануари 1876 Paris Пол-Пјер Анри
160 Уна 20 февруари 1876 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих питерс
161 Атор 19 април 1876 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
162 Лаврентија 21 април 1876 Париз Проспер-Матју Анри
163 Еригон 26 април 1876 Тулуза Анри Жозеф Анастасе Перотин
164 Ева 12 јули 1876 Париз Пол-Пјер Анри
165 Лорелеј 9 август 1876 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
166 Родоп 15 август 1876 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
167 Урда 28 август 1876 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
168 Сибила 28 септември 1876 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
169 Zelia 28 септември 1876 Париз Проспер-Матју Анри
170 Марија 10 јануари 1877 Тулуза Анри Жозеф Анастасе Перотин
171 Офелија 13 јануари 1877 Марсеј Алфонс Луј Никла Борели
172 Бавцис 5 февруари 1877 Марсеј Алфонс Борели
173 Ино 1 август 1877 Марсеј Алфонс Борели
174 Федра 2 септември 1877 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
175 Андромаха 1 октомври 1877 Е Арбор Џејмс Крегх Вотсон
176 Идуна 14 октомври 1877 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
177 Ирма 5 ноември 1877 Париз Пол-Пјер Анри
178 Белизана 6 ноември 1877 Пула Јохан Пализа
179 Клитемнестра 11 ноември 1877 Ен Арбор Џејмс Крег Вотсон
180 Гарумна 29 јануари 1878 Тулуза Анри Жозеф Анастасе Перотин
181 Евхарис 2 февруари 1878 Марсе Пабло Котено
182 Елза 7 февруари 1878 Пула Јохан Пализа
183 Истрија 8 февруари 1878 Пула Јохан Пализа
184 Дејопеја 28 февруари 1878 Пула Јохан Пализа
185 Евнике 1 март 1878 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
186 Целута 6 април 1878 Париз Проспер-Матју Анри
187 Ламберта 11 април 1878 Марсеј Жероме Еуген Коџиа
188 Менип 18 јуни 1878 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
189 Фтија 9 септември 1878 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
190 Исмена 22 септември 1878 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
191 Колга 30 септември 1878 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
192 Наусика 17 февруари 1879 Пула Јохан Пализа
193 Амброзија 28 февруари 1879 Марсеј Жероме Еуген Коџиа
194 Прокне 21 март 1879 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
195 Евриклеја 19 април 1879 Пула Јохан Пализа
196 Филомела 14 мај 1879 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
197 Арета 21 мај 1879 Пула Јохан Пализа
198 Ампела 13 јуни 1879 Марсеј Алфонс Луј Никола Борели
199 Библис 9 јули 1879 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
200 Динамена 27 јули 1879 Клинтон Кристијан Хајнрих Фридрих Питерс
201–300 уреди
201 Пенелопа 7 август,1879 Пула J. Palisa
202 Чисеис 11 септември 1879 Клинтон C. H. F. Peters
203 Помпеја 25 септември 1879 Клинтон C. H. F. Peters
204 Калиста 8 октомври 1879 Пула J. Palisa
205 Марта 13 октомври 1879 Пула J. Palisa
206 Херсилија 13 октомври 1879 Клинтон C. H. F. Peters
207 Хеда 17 октомври 1879 Пула J. Palisa
208 Лакримоза 21 октомври 1879 Пула J. Palisa
209 Дидона 22 октомври 1879 Клинтон C. H. F. Peters
210 Изабела 12 ноември 1879 Пула J. Palisa
211 Изолда 10 декември 1879 Пула J. Palisa
212 Медеја 6 февруари 1880 Пула J. Palisa
213 Лилае 16 февруари 1880 Клинтон C. H. F. Peters
214 Ашера 29 февруари 1880 Пула J. Palisa
215 Оеноне 7 април 1880 Берлин V. Knorre
216 Клеопатра 10 април 1880 Пула J. Palisa
217 ЕвЗакосен текстдора 30 август 1880 Марсеј J. Coggia
218 Бјанка 4 септември 1880 Пула J. Palisa
219 Туснелда 30 септември 1880 Пула J. Palisa
220 Стефанија 19 мај 1881 Виена J. Palisa
221 Еос 18 јануари 1882 Виена J. Palisa
222 Лусија 9 февруари 1882 Виена J. Palisa
223 Роза 9 март 1882 Виена J. Palisa
224 Океана 30 март 1882 Виена J. Palisa
225 Хенриета 19 април 1882 Виена J. Palisa
226 Верингија 19 јули 1882 Виена J. Palisa
227 Филозофија 12 август 1882 Paris P. P. Henry
228 Агате 19 август 1882 Виена J. Palisa
229 Аделинда 22 август 1882 Виена J. Palisa
230 Атамантис 3 септември 1882 Bothkamp K. de Ball
231 Виндобона 10 септември 1882 Виена J. Palisa
232 Русија 31 јануари 1883 Виена J. Palisa
233 Астероп 11 мај 1883 Марсеј A. Borrelly
234 Барбара 12 август 1883 Клинтон C. H. F. Peters
235 Каролина 28 ноември 1883 Виена J. Palisa
236 Хонорија 26 април 1884 Виена J. Palisa
237 Коелестина 27 јуни 1884 Виена J. Palisa
238 Хипатија 1 јули 1884 Берлин V. Knorre
239 Адрастеја 18 август 1884 Виена J. Palisa
240 Ванадис 27 август 1884 Марсеј A. Borrelly
241 Германија 12 септември 1884 Диселдоеф R. Luther
242 Кримхилд 22 септември 1884 Виена J. Palisa
243 Ида 29 септември 1884 Виена J. Palisa
244 Сита 14 октомври 1884 Виена J. Palisa
245 Вера 6 февруари 1885 Мадрас N. R. Pogson
246 Аспорина 6 март 1885 Марсеј A. Borrelly
247 Еукрете 14 март 1885 Диселдоеф R. Luther
248 Ламеиа 5 јуни 1885 Виена J. Palisa
249 Ilse 16 август 1885 Клинтон C. H. F. Peters
250 Бетина 3 септември 1885 Виена J. Palisa
251 Софија 4 октомври 1885 Виена J. Palisa
252 Клементина 11 октомври 1885 Ница J. Perrotin
253 Матилда 12 ноември 1885 Виена J. Palisa
254 августa 31 март 1886 Виена J. Palisa
255 Опавија 31 март 1886 Виена J. Palisa
256 Валпурга 3 април 1886 Виена J. Palisa
257 Силезија 5 април 1886 Виена J. Palisa
258 Тиче 4 мај 1886 Диселдоеф R. Luther
259 Алетеија 28 јуни 1886 Клинтон C. H. F. Peters
260 Хуберта 3 октомври 1886 Виена J. Palisa
261 Прумно 31 октомври 1886 Клинтон C. H. F. Peters
262 Валда 3 ноември 1886 Виена J. Palisa
263 Дрезда 3 ноември 1886 Виена J. Palisa
264 Либуса 22 декември 1886 Клинтон C. H. F. Peters
265 Ана 25 февруари 1887 Виена J. Palisa
266 Алине 17 мај 1887 Виена J. Palisa
267 Тирца 27 мај 1887 Ница A. Charlois
268 Адореја 8 јуни 1887 Марсеј A. Borrelly
269 Јустиција 21 септември 1887 Виена J. Palisa
270 Анахита 8 октомври 1887 Клинтон C. H. F. Peters
271 Пентесилеја 13 октомври 1887 Берлин V. Knorre
272 Антонија 4 февруари 1888 Ница A. Charlois
273 Атропос 8 март 1888 Виена J. Palisa
274 Филагорија 3 април 1888 Виена J. Palisa
275 Сапиентија 15 април 1888 Виена J. Palisa
276 Аделхеид 17 април 1888 Виена J. Palisa
277 Елвира 3 мај 1888 Ница A. Charlois
278 Паулина 16 мај 1888 Виена J. Palisa
279 Туле 25 октомври 1888 Виена J. Palisa
280 Филија 29 октомври 1888 Виена J. Palisa
281 Лукреција 31 октомври 1888 Виена J. Palisa
282 Клоринде 28 јануари 1889 Ница A. Charlois
283 Ема 8 февруари 1889 Ница A. Charlois
284 Амалија 29 мај 1889 Ница A. Charlois
285 Регина 3 август 1889 Ница A. Charlois
286 Иклеја 3 август 1889 Виена J. Palisa
287 Нефтис 25 август 1889 Клинтон C. H. F. Peters
288 Глауке 20 февруари 1890 Диселдоеф R. Luther
289 Ненета 10 март 1890 Ница A. Charlois
290 Бруна 20 март 1890 Виена J. Palisa
291 Алис 25 април 1890 Виена J. Palisa
292 Лудовица 25 април 1890 Виена J. Palisa
293 Бразилија 20 мај 1890 Ница A. Charlois
294 Фелиција 15 јули 1890 Ница A. Charlois
295 Терезија 17 август 1890 Виена J. Palisa
296 Фаетуса 19 август 1890 Ница A. Charlois
297 Саесилија 9 септември 1890 Ница A. Charlois
298 Баптистина 9 септември 1890 Ница A. Charlois
299 Тора 6 октомври 1890 Виена J. Palisa
300 Џералдина 3 октомври 1890 Ница A. Charlois
301–400 уреди
301 Баварија 16 ноември 1890 Виена J. Palisa
302 Клариса 14 ноември 1890 Ница О. Шарлоа
303 Жозефина 12 февруари 1891 Рим E. Millosevich
304 Олга 14 февруари 1891 Виена J. Palisa
305 Гордонија 16 февруари 1891 Ница О. Шарлоа
306 Јунитас 1 март 1891 Рим E. Millosevich
307 Ника 5 март 1891 Ница О. Шарлоа
308 Поликсо 31 март 1891 Марсеј A. Borrelly
309 Фратернитас 6 април 1891 Виена J. Palisa
310 Маргарита 16 мај 1891 Ница О. Шарлоа
311 Клаудија 11 јуни 1891 Ница О. Шарлоа
312 Пирета 28 август 1891 Ница О. Шарлоа
313 Халдеја 30 август 1891 Виена J. Palisa
314 Розалија 1 септември 1891 Ница О. Шарлоа
315 Констанција 4 септември 1891 Виена J. Palisa
316 Гоберта 8 септември 1891 Ница О. Шарлоа
317 Роксана 11 септември 1891 Ница О. Шарлоа
318 Магдалена 24 септември 1891 Ница О. Шарлоа
319 Леона 8 октомври 1891 Ница О. Шарлоа
320 Катарина 11 октомври 1891 Виена J. Palisa
321 Флорентина 15 октомври 1891 Виена J. Palisa
322 Фео 27 ноември 1891 Марсеј A. Borrelly
323 Брусија 22 декември 1891 Хајделберг М. Волф
324 Бамберга 25 февруари 1892 Виена J. Palisa
325 Хајделберга 4 март 1892 Хајделберг М. Волф
326 Тамара 19 март, [1892 Виена J. Palisa
327 Колумбија 22 март 1892 Ница О. Шарлоа
328 Гудрун 18 март 1892 Хајделберг М. Волф
329 Свеја 21 март 1892 Хајделберг М. Волф
330 Адалберта A910 CB 2 февруари 1910 Хајделберг М. Волф
331 Ефериџија 1 април 1892 Ница О. Шарлоа
332 Сири 19 март 1892 Хајделберг М. Волф
333 Баденија 1892 A 22 август 1892 Хајделберг М. Волф
334 Чикаго 1892 L 23 август 1892 Хајделберг М. Волф
335 Роберта 1892 C 1 септември 1892 Хајделберг A. Staus
336 Лакадира 1892 D 19 септември 1892 Ница О. Шарлоа
337 Девоса 1892 E 22 септември 1892 Ница О. Шарлоа
338 Будроса 1892 F 25 септември 1892 Ница О. Шарлоа
339 Доротеја 1892 G 25 септември 1892 Хајделберг М. Волф
340 Едуарда 1892 H 25 септември 1892 Хајделберг М. Волф
341 Калифорнија 1892 J 25 септември 1892 Хајделберг М. Волф
342 Ендимион 1892 K 17 октомври 1892 Хајделберг М. Волф
343 Остара 1892 N 15 ноември 1892 Хајделберг М. Волф
344 Дезидерата 1892 M 15 ноември 1892 Ница О. Шарлоа
345 Терцидина 1892 O 23 ноември 1892 Ница О. Шарлоа
346 Херментарија 1892 P 25 ноември 1892 Ница О. Шарлоа
347 Паријана 1892 Q 28 ноември 1892 Ница О. Шарлоа
348 Мај 1892 R 28 ноември 1892 Ница О. Шарлоа
349 Дембовска 1892 T 9 декември 1892 Ница О. Шарлоа
350 Орнамента 1892 U 14 декември 1892 Ница О. Шарлоа
351 Ирса 1892 V 16 декември 1892 Хајделберг М. Волф
352 Жизела 1893 B 12 јануари 1893 Хајделберг М. Волф
353 Руперто-Карола 1893 F 16 јануари, [1893 Хајделберг М. Волф
354 Елеонора 1893 A 17 јануари 1893 Ница О. Шарлоа
355 Габриела 1893 E 20 јануари 1893 Ница О. Шарлоа
356 Лигурија 1893 G 21 јануари 1893 Ница О. Шарлоа
357 Нинина 1893 J 11 февруари 1893 Ница О. Шарлоа
358 Аполонија 1893 K 8 март 1893 Ница О. Шарлоа
359 Георгија 1893 M 10 март 1893] Ница О. Шарлоа
360 Карлова 1893 N 11 март 1893 Ница О. Шарлоа
361 Бононија 1893 P 11 март 1893 Ница О. Шарлоа
362 Хафнија 1893 R 12 март 1893 Ница О. Шарлоа
363 Падуја 1893 S 17 март 1893 Ница О. Шарлоа
364 Изара 1893 T 19 март 1893 Ница О. Шарлоа
365 Кордуба 1893 V 21 март 1893 Ница О. Шарлоа
366 Винчентина 1893 W 21 март 1893 Ница О. Шарлоа
367 Амицитија 1893 AA 19 мај 1893 Ница О. Шарлоа
368 Хајдеја 1893 AB 19 мај 1893 Ница О. Шарлоа
369 Аерија 1893 AE 4 јули 1893 Марсеј A. Borrelly
370 Модестија 1893 AC 14 јули 1893 Ница О. Шарлоа
371 Бохемија 1893 AD 16 јули 1893 Ница О. Шарлоа
372 Палма 1893 AH 19 август 1893 Ница О. Шарлоа
373 Мелузина 1893 AJ 15 септември 1893 Ница О. Шарлоа
374 Бургундија 1893 AK 18 септември 1893 Ница О. Шарлоа
375 Урсула 1893 AL 18 септември 1893 Ница О. Шарлоа
376 Геометрија 1893 AM 18 септември 1893 Ница О. Шарлоа
377 Кампанија 1893 AN 20 септември 1893 Ница О. Шарлоа
378 Холмија 1893 AP 6 декември 1893 Ница О. Шарлоа
379 Хуена 1894 AQ 8 јануари 1894] Ница О. Шарлоа
380 Фидуција 1894 AR 8 јануари 1894 Ница О. Шарлоа
381 Мира 1894 AS 10 јануари 1894 Ница О. Шарлоа
382 Додона 1894 AT 29 јануари 1894 Ница О. Шарлоа
383 Јанина 1894 AU 29 јануари 1894 Ница О. Шарлоа
384 Бурдигала 1894 AV 11 февруари 1894 Бордо F. Courty
385 Илматар 1894 AX 1 март 1894 Хајделберг М. Волф
386 Зиегена 1894 AY 1 март 1894 Хајделберг М. Волф
387 Аквитанија 1894 AZ 5 март 1894 Бордо F. Courty
388 Харибда 1894 BA 7 март 1894 Ница О. Шарлоа
389 Индустрија 1894 BB 8 март 1894 Ница О. Шарлоа
390 Алма 1894 BC 24 март 1894 Paris G. Bigourdan
391 Ингеборг 1894 BE 1 ноември 1894 Хајделберг М. Волф
392 Вилхелмина 1894 BF 4 ноември 1894 Хајделберг М. Волф
393 Лампеција 1894 BG 4 ноември 1894 Хајделберг М. Волф
394 Ардуина 1894 BH 19 ноември 1894 Марсеј A. Borrelly
395 Делија 1894 BK 30 ноември 1894 Ница О. Шарлоа
396 Еолија 1894 BL 1 декември 1894 Ница О. Шарлоа
397 Виена 1894 BM 19 декември 1894 Ница О. Шарлоа
398 Адмета 1894 BN 28 декември 1894 Ница О. Шарлоа
399 Персефона 1895 BP 23 февруари 1895 Хајделберг М. Волф
400 Дакроса 1895 BU 15 март 1895 Ница О. Шарлоа
401–500 уреди
401 Ottilia 1895 BT 16 март 1895 Хајделберг B. W. Valle
402 Chloë 1895 BW 21 март 1895 Ница A. Charlois
403 Cyane 1895 BX 18 мај 1895 Ница A. Charlois
404 Arsinoë 1895 BY 20 јуни 1895 Ница A. Charlois
405 Thia 1895 BZ 23 јули 1895 Ница A. Charlois
406 Erna 1895 CB 22 август 1895 Ница A. Charlois
407 Arachne 1895 CC 13 октомври 1895 Хајделберг M. F. Wolf
408 Fama 1895 CD 13 октомври 1895 Хајделберг M. F. Wolf
409 Aspasia 1895 CE 9 декември 1895 Ница A. Charlois
410 Chloris 1896 CH 7 јануари 1896 Ница A. Charlois
411 Xanthe 1896 CJ 7 јануари 1896 Ница A. Charlois
412 Elisabetha 1896 CK 7 јануари 1896 Хајделберг M. F. Wolf
413 Edburga 1896 CL 7 јануари 1896 Хајделберг M. F. Wolf
414 Liriope 1896 CN 16 јануари 1896 Ница A. Charlois
415 Palatia 1896 CO 7 февруари 1896 Хајделберг M. F. Wolf
416 Vaticana 1896 CS 4 мај 1896 Ница A. Charlois
417 Suevia 1896 CT 6 мај 1896 Хајделберг M. F. Wolf
418 Alemannia 1896 CV 7 септември 1896 Хајделберг M. F. Wolf
419 Aurelia 1896 CW 7 септември 1896 Хајделберг M. F. Wolf
420 Bertholda 1896 CY 7 септември 1896 Хајделберг M. F. Wolf
421 Zähringia 1896 CZ 7 септември 1896 Хајделберг M. F. Wolf
422 Berolina 1896 DA 8 октомври 1896 Urania G. Witt
423 Diotima 1896 DB 7 декември 1896 Ница A. Charlois
424 Gratia 1896 DF 31 декември 1896 Ница A. Charlois
425 Cornelia 1896 DC 28 декември 1896 Ница A. Charlois
426 Hippo 1897 DH 25 август 1897 Ница A. Charlois
427 Galene 1897 DJ 27 август 1897 Ница A. Charlois
428 Monachia 1897 DK 18 ноември 1897 Munich W. Villiger
429 Lotis 1897 DL 23 ноември 1897 Ница A. Charlois
430 Hybris 1897 DM 18 декември 1897 Ница A. Charlois
431 Nephele 1897 DN 18 декември 1897 Ница A. Charlois
432 Pythia 1897 DO 18 декември 1897 Ница A. Charlois
433 Eros 1898 DQ 13 август 1898 Urania G. Witt
434 Hungaria 1898 DR 11 септември 1898 Хајделберг M. F. Wolf
435 Ella 1898 DS 11 септември 1898 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
436 Patricia 1898 DT 13 септември 1898 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
437 Rhodia 1898 DP 16 јули 1898 Ница A. Charlois
438 Zeuxo 1898 DU 8 ноември 1898 Ница A. Charlois
439 Ohio 1898 EB 13 октомври 1898 Mount Hamilton E. F. Coddington
440 Theodora 1898 EC 13 октомври 1898 Mount Hamilton E. F. Coddington
441 Bathilde 1898 ED 8 декември 1898 Ница A. Charlois
442 Eichsfeldia 1899 EE 15 февруари 1899 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
443 Photographica 1899 EF 17 февруари 1899 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
444 Gyptis 1899 EL 31 март 1899 Марсеј J. Coggia
445 Edna 1899 EX 2 октомври 1899 Mount Hamilton E. F. Coddington
446 Aeternitas 1899 ER 27 октомври 1899 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
447 Valentine 1899 ES 27 октомври 1899 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
448 Natalie 1899 ET 27 октомври 1899 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
449 Hamburga 1899 EU 31 октомври 1899 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
450 Brigitta 1899 EV 10 октомври 1899 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
451 Patientia 1899 EY 4 декември 1899 Ница A. Charlois
452 Hamiltonia 1899 FD 6 декември 1899 Mount Hamilton J. E. Keeler
453 Tea 1900 FA 22 февруари 1900 Ница A. Charlois
454 Mathesis 1900 FC 28 март 1900 Хајделберг A. Schwassmann
455 Bruchsalia 1900 FG 22 мај 1900 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
456 Abnoba 1900 FH 4 јуни 1900 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
457 Alleghenia 1900 FJ 15 септември 1900 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
458 Hercynia 1900 FK 21 септември 1900 Хајделберг M. F. Wolf, A. Schwassmann
459 Signe 1900 FM 22 октомври 1900 Хајделберг M. F. Wolf
460 Scania 1900 FN 22 октомври 1900 Хајделберг M. F. Wolf
461 Saskia 1900 FP 22 октомври 1900 Хајделберг M. F. Wolf
462 Eriphyla 1900 FQ 22 октомври 1900 Хајделберг M. F. Wolf
463 Lola 1900 FS 31 октомври 1900 Хајделберг M. F. Wolf
464 Megaira 1901 FV 9 јануари 1901 Хајделберг M. F. Wolf
465 Alekto 1901 FW 13 јануари 1901 Хајделберг M. F. Wolf
466 Tisiphone 1901 FX 17 јануари 1901 Хајделберг M. F. Wolf, L. Carnera
467 Laura 1901 FY 9 јануари 1901 Хајделберг M. F. Wolf
468 Lina 1901 FZ 18 јануари 1901 Хајделберг M. F. Wolf
469 Argentina 1901 GE 20 февруари 1901 Хајделберг L. Carnera
470 Kilia 1901 GJ 21 април 1901 Хајделберг L. Carnera
471 Papagena 1901 GN 7 јуни 1901 Хајделберг M. F. Wolf
472 Roma 1901 GP 11 јули 1901 Хајделберг L. Carnera
473 Nolli 1901 GC 13 февруари 1901 Хајделберг M. F. Wolf
474 Prudentia 1901 GD 13 февруари 1901 Хајделберг M. F. Wolf
475 Ocllo 1901 HN 14 август 1901 Arequipa D. Stewart
476 Hedwig 1901 GQ 17 август 1901 Хајделберг L. Carnera
477 Italia 1901 GR 23 август 1901 Хајделберг L. Carnera
478 Tergeste 1901 GU 21 септември 1901 Хајделберг L. Carnera
479 Caprera 1901 HJ 12 ноември 1901 Хајделберг L. Carnera
480 Hansa 1901 GL 21 мај 1901 Хајделберг M. F. Wolf, L. Carnera
481 Emita 1902 HP 12 февруари 1902 Хајделберг L. Carnera
482 Petrina 1902 HT 3 март 1902 Хајделберг M. F. Wolf
483 Seppina 1902 HU 4 март 1902 Хајделберг M. F. Wolf
484 Pittsburghia 1902 HX 29 април 1902 Хајделберг M. F. Wolf
485 Genua 1902 HZ 7 мај 1902 Хајделберг L. Carnera
486 Cremona 1902 JB 11 мај 1902 Хајделберг L. Carnera
487 Venetia 1902 JL 9 јули 1902 Хајделберг L. Carnera
488 Kreusa 1902 JG 26 јуни 1902 Хајделберг M. F. Wolf, L. Carnera
489 Comacina 1902 JM 2 септември 1902 Хајделберг L. Carnera
490 Veritas 1902 JP 3 септември 1902 Хајделберг M. F. Wolf
491 Carina 1902 JQ 3 септември 1902 Хајделберг M. F. Wolf
492 Gismonda 1902 JR 3 септември 1902 Хајделберг M. F. Wolf
493 Griseldis 1902 JS 7 септември 1902 Хајделберг M. F. Wolf
494 Virtus 1902 JV 7 октомври 1902 Хајделберг M. F. Wolf
495 Eulalia 1902 KG 25 октомври 1902 Хајделберг M. F. Wolf
496 Gryphia 1902 KH 25 октомври 1902 Хајделберг M. F. Wolf
497 Iva 1902 KJ 4 ноември 1902 Хајделберг R. S. Dugan
498 Tokio 1902 KU 2 декември 1902 Ница A. Charlois
499 Venusia 1902 KX 24 декември 1902 Хајделберг M. F. Wolf
500 Selinur 1903 LA 16 јануари 1903 Хајделберг M. F. Wolf
501–600 уреди
501 Urhixidur 1903 LB 18 јануари 1903 Хајделберг M. F. Wolf
502 Sigune 1903 LC 19 јануари 1903 Хајделберг M. F. Wolf
503 Evelyn 1903 LF 19 јануари 1903 Хајделберг R. S. Dugan
504 Cora 1902 LK 30 јуни 1902 Arequipa S. I. Bailey
505 Cava 1902 LL 21 август 1902 Arequipa R. H. Frost
506 Marion 1903 LN 17 февруари 1903 Хајделберг R. S. Dugan
507 Laodica 1903 LO 19 февруари 1903 Хајделберг R. S. Dugan
508 Princetonia 1903 LQ 20 април 1903 Хајделберг R. S. Dugan
509 Iolanda 1903 LR 28 април 1903 Хајделберг M. F. Wolf
510 Mabella 1903 LT 20 мај 1903 Хајделберг R. S. Dugan
511 Davida 1903 LU 30 мај 1903 Хајделберг R. S. Dugan
512 Taurinensis 1903 LV 23 јуни 1903 Хајделберг M. F. Wolf
513 Centesima 1903 LY 24 август 1903 Хајделберг M. F. Wolf
514 Armida 1903 MB 24 август 1903 Хајделберг M. F. Wolf
515 Athalia 1903 ME 20 септември 1903 Хајделберг M. F. Wolf
516 Amherstia 1903 MG 20 септември 1903 Хајделберг R. S. Dugan
517 Edith 1903 MH 22 септември 1903 Хајделберг R. S. Dugan
518 Halawe 1903 MO 20 октомври 1903 Хајделберг R. S. Dugan
519 Sylvania 1903 MP 20 октомври 1903 Хајделберг R. S. Dugan
520 Franziska 1903 MV 27 октомври 1903 Хајделберг M. F. Wolf, P. Götz
521 Brixia 1904 NB 10 јануари 1904 Хајделберг R. S. Dugan
522 Helga 1904 NC 10 јануари 1904 Хајделберг M. F. Wolf
523 Ada 1904 ND 27 јануари 1904 Хајделберг R. S. Dugan
524 Fidelio 1904 NN 14 март 1904 Хајделберг M. F. Wolf
525 Adelaide 1908 EKa 21 октомври 1908 Taunton J. H. Metcalf
526 Jena 1904 NQ 14 март 1904 Хајделберг M. F. Wolf
527 Euryanthe 1904 NR 20 март 1904 Хајделберг M. F. Wolf
528 Rezia 1904 NS 20 март 1904 Хајделберг M. F. Wolf
529 Preziosa 1904 NT 20 март 1904 Хајделберг M. F. Wolf
530 Turandot 1904 NV 11 април 1904 Хајделберг M. F. Wolf
531 Zerlina 1904 NW 12 април 1904 Хајделберг M. F. Wolf
532 Herculina 1904 NY 20 април 1904 Хајделберг M. F. Wolf
533 Sara 1904 NZ 19 април 1904 Хајделберг R. S. Dugan
534 Nassovia 1904 OA 19 април 1904 Хајделберг R. S. Dugan
535 Montague 1904 OC 7 мај 1904 Хајделберг R. S. Dugan
536 Merapi 1904 OF 11 мај 1904 Washington G. H. Peters
537 Pauly 1904 OG 7 јули 1904 Ница A. Charlois
538 Friederike 1904 OK 18 јули 1904 Хајделберг P. Götz
539 Pamina 1904 OL 2 август 1904 Хајделберг M. F. Wolf
540 Rosamunde 1904 ON 3 август 1904 Хајделберг M. F. Wolf
541 Deborah 1904 OO 4 август 1904 Хајделберг M. F. Wolf
542 Susanna 1904 OQ 15 август 1904 Хајделберг P. Götz, A. Kopff
543 Charlotte 1904 OT 11 септември 1904 Хајделберг P. Götz
544 Jetta 1904 OU 11 септември 1904 Хајделберг P. Götz
545 Messalina 1904 OY 3 октомври 1904 Хајделберг P. Götz
546 Herodias 1904 PA 10 октомври 1904 Хајделберг P. Götz
547 Praxedis 1904 PB 14 октомври 1904 Хајделберг P. Götz
548 Kressida 1904 PC 14 октомври 1904 Хајделберг P. Götz
549 Jessonda 1904 PK 15 ноември 1904 Хајделберг M. F. Wolf
550 Senta 1904 PL 16 ноември 1904 Хајделберг M. F. Wolf
551 Ortrud 1904 PM 16 ноември 1904 Хајделберг M. F. Wolf
552 Sigelinde 1904 PO 14 декември 1904 Хајделберг M. F. Wolf
553 Kundry 1904 PP 27 декември 1904 Хајделберг M. F. Wolf
554 Peraga 1905 PS 8 јануари 1905 Хајделберг P. Götz
555 Norma 1905 PT 14 јануари 1905 Хајделберг M. F. Wolf
556 Phyllis 1905 PW 8 јануари 1905 Хајделберг P. Götz
557 Violetta 1905 PY 26 јануари 1905 Хајделберг M. F. Wolf
558 Carmen 1905 QB 9 февруари 1905 Хајделберг M. F. Wolf
559 Nanon 1905 QD 8 март 1905 Хајделберг M. F. Wolf
560 Delila 1905 QF 13 март 1905 Хајделберг M. F. Wolf
561 Ingwelde 1905 QG 26 март 1905 Хајделберг M. F. Wolf
562 Salome 1905 QH 3 април 1905 Хајделберг M. F. Wolf
563 Suleika 1905 QK 6 април 1905 Хајделберг P. Götz
564 Dudu 1905 QM 9 мај 1905 Хајделберг P. Götz
565 Marbachia 1905 QN 9 мај 1905 Хајделберг M. F. Wolf
566 Stereoskopia 1905 QO 28 мај 1905 Хајделберг P. Götz
567 Eleutheria 1905 QP 28 мај 1905 Хајделберг P. Götz
568 Cheruskia 1905 QS 26 јули 1905 Хајделберг P. Götz
569 Misa 1905 QT 27 јули 1905 Виена J. Palisa
570 Kythera 1905 QX 30 јули 1905 Хајделберг M. F. Wolf
571 Dulcinea 1905 QZ 4 септември 1905 Хајделберг P. Götz
572 Rebekka 1905 RB 19 септември 1905 Хајделберг P. Götz
573 Recha 1905 RC 19 септември 1905 Хајделберг M. F. Wolf
574 Reginhild 1905 RD 19 септември 1905 Хајделберг M. F. Wolf
575 Renate 1905 RE 19 септември 1905 Хајделберг M. F. Wolf
576 Emanuela 1905 RF 22 септември 1905 Хајделберг P. Götz
577 Rhea 1905 RH 20 октомври 1905 Хајделберг M. F. Wolf
578 Happelia 1905 RZ 1 ноември 1905 Хајделберг M. F. Wolf
579 Sidonia 1905 SD 3 ноември 1905 Хајделберг A. Kopff
580 Selene 1905 SE 17 декември 1905 Хајделберг M. F. Wolf
581 Tauntonia 1905 SH 24 декември 1905 Taunton J. H. Metcalf
582 Olympia 1906 SO 23 јануари 1906 Хајделберг A. Kopff
583 Klotilde 1905 SP 31 декември 1905 Виена J. Palisa
584 Semiramis 1906 SY 15 јануари 1906 Хајделберг A. Kopff
585 Bilkis 1906 TA 16 февруари 1906 Хајделберг A. Kopff
586 Thekla 1906 TC 21 февруари 1906 Хајделберг M. F. Wolf
587 Hypsipyle 1906 TF 22 февруари 1906 Хајделберг M. F. Wolf
588 Achilles 1906 TG 22 февруари 1906 Хајделберг M. F. Wolf
589 Croatia 1906 TM 3 март 1906 Хајделберг A. Kopff
590 Tomyris 1906 TO 4 март 1906 Хајделберг M. F. Wolf
591 Irmgard 1906 TP 14 март 1906 Хајделберг A. Kopff
592 Bathseba 1906 TS 18 март 1906 Хајделберг M. F. Wolf
593 Titania 1906 TT 20 март 1906 Хајделберг A. Kopff
594 Mireille 1906 TW 27 март 1906 Хајделберг M. F. Wolf
595 Polyxena 1906 TZ 27 март 1906 Хајделберг A. Kopff
596 Scheila 1906 UA 21 февруари 1906 Хајделберг A. Kopff
597 Bandusia 1906 UB 16 април 1906 Хајделберг M. F. Wolf
598 Octavia 1906 UC 13 април 1906 Хајделберг M. F. Wolf
599 Luisa 1906 UJ 25 април 1906 Taunton J. H. Metcalf
600 Musa 1906 UM 14 јуни 1906 Taunton J. H. Metcalf
601–700 уреди
601 Nerthus 1906 UN 21 јуни 1906 Хајделберг M. F. Wolf
602 Marianna 1906 TE 16 февруари 1906 Taunton J. H. Metcalf
603 Timandra 1906 TJ 16 февруари 1906 Taunton J. H. Metcalf
604 Tekmessa 1906 TK 16 февруари 1906 Taunton J. H. Metcalf
605 Juvisia 1906 UU 27 август 1906 Хајделберг M. F. Wolf
606 Brangäne 1906 VB 18 септември 1906 Хајделберг A. Kopff
607 Jenny 1906 VC 18 септември 1906 Хајделберг A. Kopff
608 Adolfine 1906 VD 18 септември 1906 Хајделберг A. Kopff
609 Fulvia 1906 VF 24 септември 1906 Хајделберг M. F. Wolf
610 Valeska 1906 VK 26 септември 1906 Хајделберг M. F. Wolf
611 Valeria 1906 VL 24 септември 1906 Taunton J. H. Metcalf
612 Veronika 1906 VN 8 октомври 1906 Хајделберг A. Kopff
613 Ginevra 1906 VP 11 октомври 1906 Хајделберг A. Kopff
614 Pia 1906 VQ 11 октомври 1906 Хајделберг A. Kopff
615 Roswitha 1906 VR 11 октомври 1906 Хајделберг A. Kopff
616 Elly 1906 VT 17 октомври 1906 Хајделберг A. Kopff
617 Patroclus 1906 VY 17 октомври 1906 Хајделберг A. Kopff
618 Elfriede 1906 VZ 17 октомври 1906 Хајделберг K. Lohnert
619 Triberga 1906 WC 22 октомври 1906 Хајделберг A. Kopff
620 Drakonia 1906 WE 26 октомври 1906 Taunton J. H. Metcalf
621 Werdandi 1906 WJ 11 ноември 1906 Хајделберг A. Kopff
622 Esther 1906 WP 13 ноември 1906 Taunton J. H. Metcalf
623 Chimaera 1907 XJ 22 јануари 1907 Хајделберг K. Lohnert
624 Hektor 1907 XM 10 февруари 1907 Хајделберг A. Kopff
625 Xenia 1907 XN 11 февруари 1907 Хајделберг A. Kopff
626 Notburga 1907 XO 11 февруари 1907 Хајделберг A. Kopff
627 Charis 1907 XS 4 март 1907 Хајделберг A. Kopff
628 Christine 1907 XT 7 март 1907 Хајделберг A. Kopff
629 Bernardina 1907 XU 7 март 1907 Хајделберг A. Kopff
630 Euphemia 1907 XW 7 март 1907 Хајделберг A. Kopff
631 Philippina 1907 YJ 21 март 1907 Хајделберг A. Kopff
632 Pyrrha 1907 YX 5 април 1907 Хајделберг A. Kopff
633 Zelima 1907 ZM 12 мај 1907 Хајделберг A. Kopff
634 Ute 1907 ZN 12 мај 1907 Хајделберг A. Kopff
635 Vundtia 1907 ZS 9 јуни 1907 Хајделберг K. Lohnert
636 Erika 1907 XP 8 февруари 1907 Taunton J. H. Metcalf
637 Chrysothemis 1907 YE 11 март 1907 Taunton J. H. Metcalf
638 Moira 1907 ZQ 5 мај 1907 Taunton J. H. Metcalf
639 Latona 1907 ZT 19 јули 1907 Хајделберг K. Lohnert
640 Brambilla 1907 ZW 29 август 1907 Хајделберг A. Kopff
641 Agnes 1907 ZX 8 септември 1907 Хајделберг M. F. Wolf
642 Clara 1907 ZY 8 септември 1907 Хајделберг M. F. Wolf
643 Scheherezade 1907 ZZ 8 септември 1907 Хајделберг A. Kopff
644 Cosima 1907 AA 7 септември 1907 Хајделберг A. Kopff
645 Agrippina 1907 AG 13 септември 1907 Taunton J. H. Metcalf
646 Kastalia 1907 AC 11 септември 1907 Хајделберг A. Kopff
647 Adelgunde 1907 AD 11 септември 1907 Хајделберг A. Kopff
648 Pippa 1907 AE 11 септември 1907 Хајделберг A. Kopff
649 Josefa 1907 AF 11 септември 1907 Хајделберг A. Kopff
650 Amalasuntha 1907 AM 4 октомври 1907 Хајделберг A. Kopff
651 Antikleia 1907 AN 4 октомври 1907 Хајделберг A. Kopff
652 Jubilatrix 1907 AU 4 ноември 1907 Виена J. Palisa
653 Berenike 1907 BK 27 ноември 1907 Taunton J. H. Metcalf
654 Zelinda 1908 BM 4 јануари 1908 Хајделберг A. Kopff
655 Briseïs 1907 BF 4 ноември 1907 Taunton J. H. Metcalf
656 Beagle 1908 BU 22 јануари 1908 Хајделберг A. Kopff
657 Gunlöd 1908 BV 23 јануари 1908 Хајделберг A. Kopff
658 Asteria 1908 BW 23 јануари 1908 Хајделберг A. Kopff
659 Nestor 1908 CS 23 март 1908 Хајделберг M. F. Wolf
660 Crescentia 1908 CC 8 јануари 1908 Taunton J. H. Metcalf
661 Cloelia 1908 CL 22 февруари 1908 Taunton J. H. Metcalf
662 Newtonia 1908 CW 30 март 1908 Taunton J. H. Metcalf
663 Gerlinde 1908 DG 24 јуни 1908 Хајделберг A. Kopff
664 Judith 1908 DH 24 јуни 1908 Хајделберг A. Kopff
665 Sabine 1908 DK 22 јули 1908 Хајделберг W. Lorenz
666 Desdemona 1908 DM 23 јули 1908 Хајделберг A. Kopff
667 Denise 1908 DN 23 јули 1908 Хајделберг A. Kopff
668 Dora 1908 DO 27 јули 1908 Хајделберг A. Kopff
669 Kypria 1908 DQ 20 август 1908 Хајделберг A. Kopff
670 Ottegebe 1908 DR 20 август 1908 Хајделберг A. Kopff
671 Carnegia 1908 DV 21 септември 1908 Виена J. Palisa
672 Astarte 1908 DY 21 септември 1908 Хајделберг A. Kopff
673 Edda 1908 EA 20 септември 1908 Taunton J. H. Metcalf
674 Rachele 1908 EP 28 октомври 1908 Хајделберг W. Lorenz
675 Ludmilla 1908 DU 30 август 1908 Taunton J. H. Metcalf
676 Melitta 1909 FN 16 јануари 1909 Greenwich P. Melotte
677 Aaltje 1909 FR 18 јануари 1909 Хајделберг A. Kopff
678 Fredegundis 1909 FS 22 јануари 1909 Хајделберг W. Lorenz
679 Pax 1909 FY 28 јануари 1909 Хајделберг A. Kopff
680 Genoveva 1909 GW 22 април 1909 Хајделберг A. Kopff
681 Gorgo 1909 GZ 13 мај 1909 Хајделберг A. Kopff
682 Hagar 1909 HA 17 јуни 1909 Хајделберг A. Kopff
683 Lanzia 1909 HC 23 јули 1909 Хајделберг M. F. Wolf
684 Hildburg 1909 HD 8 август 1909 Хајделберг A. Kopff
685 Hermia 1909 HE 12 август 1909 Хајделберг W. Lorenz
686 Gersuind 1909 HF 15 август 1909 Хајделберг A. Kopff
687 Tinette 1909 HG 16 август 1909 Виена J. Palisa
688 Melanie 1909 HH 25 август 1909 Виена J. Palisa
689 Zita 1909 HJ 12 септември 1909 Виена J. Palisa
690 Wratislavia 1909 HZ 16 октомври 1909 Taunton J. H. Metcalf
691 Lehigh 1909 JG 11 декември 1909 Taunton J. H. Metcalf
692 Hippodamia 1901 HD 5 ноември 1901 Хајделберг M. F. Wolf, A. Kopff
693 Zerbinetta 1909 HN 21 септември 1909 Хајделберг A. Kopff
694 Ekard 1909 JA 7 ноември 1909 Taunton J. H. Metcalf
695 Bella 1909 JB 7 ноември 1909 Taunton J. H. Metcalf
696 Leonora 1910 JJ 10 јануари 1910 Taunton J. H. Metcalf
697 Galilea 1910 JO 14 февруари 1910 Хајделберг J. Helffrich
698 Ernestina 1910 JX 5 март 1910 Хајделберг J. Helffrich
699 Hela 1910 KD 5 јуни 1910 Хајделберг J. Helffrich
700 Auravictrix 1910 KE 5 јуни 1910 Хајделберг J. Helffrich
701–800 уреди
701 Oriola 1910 KN 12 јули 1910 Хајделберг J. Helffrich
702 Alauda 1910 KQ 16 јули 1910 Хајделберг J. Helffrich
703 Noëmi 1910 KT 3 октомври 1910 Виена J. Palisa
704 Interamnia 1910 KU 2 октомври 1910 Teramo V. Cerulli
705 Erminia 1910 KV 6 октомври 1910 Хајделберг E. Ernst
706 Hirundo 1910 KX 9 октомври 1910 Хајделберг J. Helffrich
707 Steïna 1910 LD 22 декември 1910 Хајделберг M. F. Wolf
708 Raphaela 1911 LJ 3 февруари 1911 Хајделберг J. Helffrich
709 Fringilla 1911 LK 3 февруари 1911 Хајделберг J. Helffrich
710 Gertrud 1911 LM 28 февруари 1911 Виена J. Palisa
711 Marmulla 1911 LN 1 март 1911 Виена J. Palisa
712 Boliviana 1911 LO 19 март 1911 Хајделберг M. F. Wolf
713 Luscinia 1911 LS 18 април 1911 Хајделберг J. Helffrich
714 Ulula 1911 LW 18 мај 1911 Хајделберг J. Helffrich
715 Transvaalia 1911 LX 22 април 1911 Јоханесбург H. E. Wood
716 Berkeley 1911 MD 30 јули 1911 Виена J. Palisa
717 Wisibada 1911 MJ 26 август 1911 Хајделберг F. Kaiser
718 Erida 1911 MS 29 септември 1911 Виена J. Palisa
719 Albert 1911 MT 3 октомври 1911 Виена J. Palisa
720 Bohlinia 1911 MW 18 октомври 1911 Хајделберг F. Kaiser
721 Tabora 1911 MZ 18 октомври 1911 Хајделберг F. Kaiser
722 Frieda 1911 NA 18 октомври 1911 Виена J. Palisa
723 Hammonia 1911 NB 21 октомври 1911 Виена J. Palisa
724 Hapag 1911 NC 21 октомври 1911 Виена J. Palisa
725 Amanda 1911 ND 21 октомври 1911 Виена J. Palisa
726 Joëlla 1911 NM 22 ноември 1911 Winchester J. H. Metcalf
727 Nipponia 1912 NT 11 февруари 1912 Хајделберг A. Massinger
728 Leonisis 1912 NU 16 февруари 1912 Виена J. Palisa
729 Watsonia 1912 OD 9 февруари 1912 Winchester J. H. Metcalf
730 Athanasia 1912 OK 10 април 1912 Виена J. Palisa
731 Sorga 1912 OQ 15 април 1912 Хајделберг A. Massinger
732 Tjilaki 1912 OR 15 април 1912 Хајделберг A. Massinger
733 Mocia 1912 PF 16 септември 1912 Хајделберг M. F. Wolf
734 Benda 1912 PH 11 октомври 1912 Виена J. Palisa
735 Marghanna 1912 PY 9 декември 1912 Хајделберг H. Vogt
736 Harvard 1912 PZ 16 ноември 1912 Winchester J. H. Metcalf
737 Arequipa 1912 QB 7 декември 1912 Winchester J. H. Metcalf
738 Alagasta 1913 QO 7 јануари 1913 Хајделберг F. Kaiser
739 Mandeville 1913 QR 7 февруари 1913 Winchester J. H. Metcalf
740 Cantabia 1913 QS 10 февруари 1913 Winchester J. H. Metcalf
741 Botolphia 1913 QT 10 февруари 1913 Winchester J. H. Metcalf
742 Edisona 1913 QU 23 февруари 1913 Хајделберг F. Kaiser
743 Eugenisis 1913 QV 25 февруари 1913 Хајделберг F. Kaiser
744 Aguntina 1913 QW 26 февруари 1913 Виена J. Rheden
745 Mauritia 1913 QX 1 март 1913 Хајделберг F. Kaiser
746 Marlu 1913 QY 1 март 1913 Хајделберг F. Kaiser
747 Winchester 1913 QZ 7 март 1913 Winchester J. H. Metcalf
748 Simeïsa 1913 RD 14 март 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
749 Malzovia 1913 RF 5 април 1913 Крим-Симеиз S. Beljavskij
750 Oskar 1913 RG 28 април 1913 Виена J. Palisa
751 Faïna 1913 RK 28 април 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
752 Sulamitis 1913 RL 30 април 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
753 Tiflis 1913 RM 30 април 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
754 Malabar 1906 UT 22 август 1906 Хајделберг A. Kopff
755 Quintilla 1908 CZ 6 април 1908 Taunton J. H. Metcalf
756 Lilliana 1908 DC 26 април 1908 Taunton J. H. Metcalf
757 Portlandia 1908 EJ 30 септември 1908 Taunton J. H. Metcalf
758 Mancunia 1912 PE 18 мај 1912 Јоханесбург H. E. Wood
759 Vinifera 1913 SJ 26 август 1913 Хајделберг F. Kaiser
760 Massinga 1913 SL 28 август 1913 Хајделберг F. Kaiser
761 Brendelia 1913 SO 8 септември 1913 Хајделберг F. Kaiser
762 Pulcova 1913 SQ 3 септември 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
763 Cupido 1913 ST 25 септември 1913 Хајделберг F. Kaiser
764 Gedania 1913 SU 26 септември 1913 Хајделберг F. Kaiser
765 Mattiaca 1913 SV 26 септември 1913 Хајделберг F. Kaiser
766 Moguntia 1913 SW 29 септември 1913 Хајделберг F. Kaiser
767 Bondia 1913 SX 23 септември 1913 Winchester J. H. Metcalf
768 Struveana 1913 SZ 4 октомври 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
769 Tatjana 1913 TA 6 октомври 1913 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
770 Bali 1913 TE 31 октомври 1913 Хајделберг A. Massinger
771 Libera 1913 TO 21 ноември 1913 Виена J. Rheden
772 Tanete 1913 TR 19 декември 1913 Хајделберг A. Massinger
773 Irmintraud 1913 TV 22 декември 1913 Хајделберг F. Kaiser
774 Armor 1913 TW 19 декември 1913 Paris C. le Morvan
775 Lumière 1914 TX 6 јануари 1914 Ница J. Lagrula
776 Berbericia 1914 TY 24 јануари 1914 Хајделберг A. Massinger
777 Gutemberga 1914 TZ 24 јануари 1914 Хајделберг F. Kaiser
778 Theobalda 1914 UA 25 јануари 1914 Хајделберг F. Kaiser
779 Nina 1914 UB 25 јануари 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
780 Armenia 1914 UC 25 јануари 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
781 Kartvelia 1914 UF 25 јануари 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
782 Montefiore 1914 UK 18 март 1914 Виена J. Palisa
783 Nora 1914 UL 18 март 1914 Виена J. Palisa
784 Pickeringia 1914 UM 20 март 1914 Winchester J. H. Metcalf
785 Zwetana 1914 UN 30 март 1914 Хајделберг A. Massinger
786 Bredichina 1914 UO 20 април 1914 Хајделберг F. Kaiser
787 Moskva 1914 UQ 20 април 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
788 Hohensteina 1914 UR 28 април 1914 Хајделберг F. Kaiser
789 Lena 1914 UU 24 јуни 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
790 Pretoria 1912 NW 16 јануари 1912 Јоханесбург H. E. Wood
791 Ani 1914 UV 29 јуни 1914 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
792 Metcalfia 1907 ZC 20 март 1907 Taunton J. H. Metcalf
793 Arizona 1907 ZD 9 април 1907 Flagstaff P. Lowell
794 Irenaea 1914 VB 27 август 1914 Виена J. Palisa
795 Fini 1914 VE 26 септември 1914 Виена J. Palisa
796 Sarita 1914 VH 15 октомври 1914 Хајделберг K. Reinmuth
797 Montana 1914 VR 17 ноември 1914 Hamburg-Bergedorf H. Thiele
798 Ruth 1914 VT 21 ноември 1914 Хајделберг M. F. Wolf
799 Gudula 1915 WO 9 март 1915 Хајделберг K. Reinmuth
800 Kressmannia 1915 WP 20 март 1915 Хајделберг M. F. Wolf
801–900 уреди
801 Helwerthia 1915 WQ 20 март 1915 Хајделберг M. F. Wolf
802 Epyaxa 1915 WR 20 март 1915 Хајделберг M. F. Wolf
803 Picka 1915 WS 21 март 1915 Виена J. Palisa
804 Hispania 1915 WT 20 март 1915 Барселона J. Comas Solá
805 Hormuthia 1915 WW 17 април 1915 Хајделберг M. F. Wolf
806 Gyldenia 1915 WX 18 април 1915 Хајделберг M. F. Wolf
807 Ceraskia 1915 WY 18 април 1915 Хајделберг M. F. Wolf
808 Merxia 1901 GY 11 октомври 1901 Хајделберг L. Carnera
809 Lundia 1915 XP 11 август 1915 Хајделберг M. F. Wolf
810 Atossa 1915 XQ 8 септември 1915 Хајделберг M. F. Wolf
811 Nauheima 1915 XR 8 септември 1915 Хајделберг M. F. Wolf
812 Adele 1915 XV 8 септември 1915 Крим-Симеиз S. Beljavskij
813 Baumeia 1915 YR 28 ноември 1915 Хајделберг M. F. Wolf
814 Tauris 1916 YT 2 јануари 1916 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
815 Coppelia 1916 YU 2 февруари 1916 Хајделберг M. F. Wolf
816 Juliana 1916 YV 8 февруари 1916 Хајделберг M. F. Wolf
817 Annika 1916 YW 6 февруари 1916 Хајделберг M. F. Wolf
818 Kapteynia 1916 YZ 21 февруари 1916 Хајделберг M. F. Wolf
819 Barnardiana 1916 ZA 3 март 1916 Хајделберг M. F. Wolf
820 Adriana 1916 ZB 30 март 1916 Хајделберг M. F. Wolf
821 Fanny 1916 ZC 31 март 1916 Хајделберг M. F. Wolf
822 Lalage 1916 ZD 31 март 1916 Хајделберг M. F. Wolf
823 Sisigambis 1916 ZG 31 март 1916 Хајделберг M. F. Wolf
824 Anastasia 1916 ZH 25 март 1916 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
825 Tanina 1916 ZL 27 март 1916 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
826 Henrika 1916 ZO 28 април 1916 Хајделберг M. F. Wolf
827 Wolfiana 1916 ZW 29 август 1916 Виена J. Palisa
828 Lindemannia 1916 ZX 29 август 1916 Виена J. Palisa
829 Academia 1916 ZY 25 август 1916 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
830 Petropolitana 1916 ZZ 25 август 1916 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
831 Stateira 1916 AA 20 септември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
832 Karin 1916 AB 20 септември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
833 Monica 1916 AC 20 септември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
834 Burnhamia 1916 AD 20 септември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
835 Olivia 1916 AE 23 септември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
836 Jole 1916 AF 23 септември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
837 Schwarzschilda 1916 AG 23 септември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
838 Seraphina 1916 AH 24 септември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
839 Valborg 1916 AJ 24 септември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
840 Zenobia 1916 AK 25 септември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
841 Arabella 1916 AL 1 октомври 1916 Хајделберг M. F. Wolf
842 Kerstin 1916 AM 1 октомври 1916 Хајделберг M. F. Wolf
843 Nicolaia 1916 AN 30 септември 1916 Hamburg-Bergedorf H. Thiele
844 Leontina 1916 AP 1 октомври 1916 Виена J. Rheden
845 Naëma 1916 AS 16 ноември 1916 Хајделберг M. F. Wolf
846 Lipperta 1916 AT 26 ноември 1916 Hamburg-Bergedorf K. Gyllenberg
847 Agnia 1915 XX 2 септември 1915 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
848 Inna 1915 XS 5 септември 1915 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
849 Ara 1912 NY 9 февруари 1912 Крим-Симеиз S. Beljavskij
850 Altona 1916 S24 27 март 1916 Крим-Симеиз S. Beljavskij
851 Zeissia 1916 S26 2 април 1916 Крим-Симеиз S. Beljavskij
852 Wladilena 1916 S27 2 април 1916 Крим-Симеиз S. Beljavskij
853 Nansenia 1916 S28 2 април 1916 Крим-Симеиз S. Beljavskij
854 Frostia 1916 S29 3 април 1916 Крим-Симеиз S. Beljavskij
855 Newcombia 1916 ZP 3 април 1916 Крим-Симеиз S. Beljavskij
856 Backlunda 1916 S30 3 април 1916 Крим-Симеиз S. Beljavskij
857 Glasenappia 1916 S33 6 април 1916 Крим-Симеиз S. Beljavskij
858 El Djezaïr 1916 a 26 мај 1916 Algiers F. Sy
859 Bouzaréah 1916 c 2 октомври 1916 Algiers F. Sy
860 Ursina 1917 BD 22 јануари 1917 Хајделберг M. F. Wolf
861 Aïda 1917 BE 22 јануари 1917 Хајделберг M. F. Wolf
862 Franzia 1917 BF 28 јануари 1917 Хајделберг M. F. Wolf
863 Benkoela 1917 BH 9 февруари 1917 Хајделберг M. F. Wolf
864 Aase A921 SB 30 септември 1921 Хајделберг K. Reinmuth
865 Zubaida 1917 BO 15 февруари 1917 Хајделберг M. F. Wolf
866 Fatme 1917 BQ 25 февруари 1917 Хајделберг M. F. Wolf
867 Kovacia 1917 BS 25 февруари 1917 Виена J. Palisa
868 Lova 1917 BU 26 април 1917 Хајделберг M. F. Wolf
869 Mellena 1917 BV 9 мај 1917 Hamburg-Bergedorf R. Schorr
870 Manto 1917 BX 12 мај 1917 Хајделберг M. F. Wolf
871 Amneris 1917 BY 14 мај 1917 Хајделберг M. F. Wolf
872 Holda 1917 BZ 21 мај 1917 Хајделберг M. F. Wolf
873 Mechthild 1917 CA 21 мај 1917 Хајделберг M. F. Wolf
874 Rotraut 1917 CC 25 мај 1917 Хајделберг M. F. Wolf
875 Nymphe 1917 CF 19 мај 1917 Хајделберг M. F. Wolf
876 Scott 1917 CH 20 јуни 1917 Виена J. Palisa
877 Walküre 1915 S7 13 септември 1915 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
878 Mildred 1916 f 6 септември 1916 Mount Wilson S. B. Nicholson
879 Ricarda 1917 CJ 22 јули 1917 Хајделберг M. F. Wolf
880 Herba 1917 CK 22 јули 1917 Хајделберг M. F. Wolf
881 Athene 1917 CL 22 јули 1917 Хајделберг M. F. Wolf
882 Swetlana 1917 CM 15 август 1917 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
883 Matterania 1917 CP 14 септември 1917 Хајделберг M. F. Wolf
884 Priamus 1917 CQ 22 септември 1917 Хајделберг M. F. Wolf
885 Ulrike 1917 CX 23 септември 1917 Крим-Симеиз S. Beljavskij
886 Washingtonia 1917 b 16 ноември 1917 Washington G. H. Peters
887 Alinda 1918 DB 3 јануари 1918 Хајделберг M. F. Wolf
888 Parysatis 1918 DC 2 февруари 1918 Хајделберг M. F. Wolf
889 Erynia 1918 DG 5 март 1918 Хајделберг M. F. Wolf
890 Waltraut 1918 DK 11 март 1918 Хајделберг M. F. Wolf
891 Gunhild 1918 DQ 17 мај 1918 Хајделберг M. F. Wolf
892 Seeligeria 1918 DR 31 мај 1918 Хајделберг M. F. Wolf
893 Leopoldina 1918 DS 31 мај 1918 Хајделберг M. F. Wolf
894 Erda 1918 DT 4 јуни 1918 Хајделберг M. F. Wolf
895 Helio 1918 DU 11 јули 1918 Хајделберг M. F. Wolf
896 Sphinx 1918 DV 1 август 1918 Хајделберг M. F. Wolf
897 Lysistrata 1918 DZ 3 август 1918 Хајделберг M. F. Wolf
898 Hildegard 1918 EA 3 август 1918 Хајделберг M. F. Wolf
899 Jokaste 1918 EB 3 август 1918 Хајделберг M. F. Wolf
900 Rosalinde 1918 EC 10 август 1918 Хајделберг M. F. Wolf
901–1000 уреди
901 Brunsia 19 EE 30 август 1918 Хајделберг M. F. Wolf
902 Probitas 1918 EJ 3 септември 1918 Виена J. Palisa
903 Nealley 1918 EM 13 септември 1918 Виена J. Palisa
904 Rockefellia 1918 EO 29 октомври 1918 Хајделберг M. F. Wolf
905 Universitas 1918 ES 30 октомври 1918 Hamburg-Bergedorf A. Schwassmann
906 Repsolda 1918 ET 30 октомври 1918 Hamburg-Bergedorf A. Schwassmann
907 Rhoda 1918 EU 12 ноември 1918 Хајделберг M. F. Wolf
908 Buda 1918 EX 30 ноември 1918 Хајделберг M. F. Wolf
909 Ulla 1919 FA 7 февруари 1919 Хајделберг K. Reinmuth
910 Anneliese 1919 FB 1 март 1919 Хајделберг K. Reinmuth
911 Agamemnon 1919 FD 19 март 1919 Хајделберг K. Reinmuth
912 Maritima 1919 FJ 27 април 1919 Hamburg-Bergedorf A. Schwassmann
913 Otila 1919 FL 19 мај 1919 Хајделберг K. Reinmuth
914 Palisana 1919 FN 4 јули 1919 Хајделберг M. F. Wolf
915 Cosette 1918 b 14 декември 1918 Algiers F. Gonnessiat
916 America 1915 S1 7 август 1915 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
917 Lyka 1915 S4 5 септември 1915 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
918 Itha 1919 FR 22 август 1919 Хајделберг K. Reinmuth
919 Ilsebill 1918 EQ 30 октомври 1918 Хајделберг M. F. Wolf
920 Rogeria 1919 FT 1 септември 1919 Хајделберг K. Reinmuth
921 Jovita 1919 FV 4 септември 1919 Хајделберг K. Reinmuth
922 Schlutia 1919 FW 18 септември 1919 Хајделберг K. Reinmuth
923 Herluga 1919 GB 30 септември 1919 Хајделберг K. Reinmuth
924 Toni 1919 GC 20 октомври 1919 Хајделберг K. Reinmuth
925 Alphonsina 1920 GM 13 јануари 1920 Барселона J. Comas Solá
926 Imhilde 1920 GN 15 февруари 1920 Хајделберг K. Reinmuth
927 Ratisbona 1920 GO 16 февруари 1920 Хајделберг M. F. Wolf
928 Hildrun 1920 GP 23 февруари 1920 Хајделберг K. Reinmuth
929 Algunde 1920 GR 10 март 1920 Хајделберг K. Reinmuth
930 Westphalia 1920 GS 10 март 1920 Hamburg-Bergedorf W. Baade
931 Whittemora 1920 GU 19 март 1920 Algiers F. Gonnessiat
932 Hooveria 1920 GV 23 март 1920 Виена J. Palisa
933 Susi 1927 CH 10 февруари 1927 Хајделберг K. Reinmuth
934 Thüringia 1920 HK 15 август 1920 Hamburg-Bergedorf W. Baade
935 Clivia 1920 HM 7 септември 1920 Хајделберг K. Reinmuth
936 Kunigunde 1920 HN 8 септември 1920 Хајделберг K. Reinmuth
937 Bethgea 1920 HO 12 септември 1920 Хајделберг K. Reinmuth
938 Chlosinde 1920 HQ 9 септември 1920 Хајделберг K. Reinmuth
939 Isberga 1920 HR 4 октомври 1920 Хајделберг K. Reinmuth
940 Kordula 1920 HT 10 октомври 1920 Хајделберг K. Reinmuth
941 Murray 1920 HV 10 октомври 1920 Виена J. Palisa
942 Romilda 1920 HW 11 октомври 1920 Хајделберг K. Reinmuth
943 Begonia 1920 HX 20 октомври 1920 Хајделберг K. Reinmuth
944 Hidalgo 1920 HZ 31 октомври 1920 Hamburg-Bergedorf W. Baade
945 Барселона 1921 JB 3 февруари 1921 Барселона J. Comas Solá
946 Poësia 1921 JC 11 февруари 1921 Хајделберг M. F. Wolf
947 Monterosa 1921 JD 8 февруари 1921 Hamburg-Bergedorf A. Schwassmann
948 Jucunda 1921 JE 3 март 1921 Хајделберг K. Reinmuth
949 Hel 1921 JK 11 март 1921 Хајделберг M. F. Wolf
950 Ahrensa 1921 JP 1 април 1921 Хајделберг K. Reinmuth
951 Gaspra 1916 S45 30 јули 1916 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
952 Caia 1916 S61 27 октомври 1916 Крим-Симеиз G. N. Neujmin
953 Painleva 1921 JT 29 април 1921 Algiers B. Jekhovsky
954 Li 1921 JU 4 август 1921 Хајделберг K. Reinmuth
955 Alstede 1921 JV 5 август 1921 Хајделберг K. Reinmuth
956 Elisa 1921 JW 8 август 1921 Хајделберг K. Reinmuth
957 Camelia 1921 JX 7 септември 1921 Хајделберг K. Reinmuth
958 Asplinda 1921 KC 28 септември 1921 Хајделберг K. Reinmuth
959 Arne 1921 KF 30 септември 1921 Хајделберг K. Reinmuth
960 Birgit 1921 KH 1 октомври 1921 Хајделберг K. Reinmuth
961 Gunnie 1921 KM 10 октомври 1921 Хајделберг K. Reinmuth
962 Aslög 1921 KP 25 октомври 1921 Хајделберг K. Reinmuth
963 Iduberga 1921 KR 26 октомври 1921 Хајделберг K. Reinmuth
964 Subamara 1921 KS 27 октомври 1921 Виена J. Palisa
965 Angelica 1921 KT 4 ноември 1921 La Plata Observatory J. Hartmann
966 Muschi 1921 KU 9 ноември 1921 Hamburg-Bergedorf W. Baade
967 Helionape 1921 KV 9 ноември 1921 Hamburg-Bergedorf W. Baade
968 Petunia 1921 KW 24 ноември 1921 Хајделберг K. Reinmuth
969 Leocadia 1921 KZ 5 ноември 1921 Крим-Симеиз S. Beljavskij
970 Primula 1921 LB 29 ноември 1921 Хајделберг K. Reinmuth
971 Alsatia 1921 LF 23 ноември 1921 Ница A. Schaumasse
972 Cohnia 1922 LK 18 јануари 1922 Хајделберг M. F. Wolf
973 Aralia 1922 LR 18 март 1922 Хајделберг K. Reinmuth
974 Lioba 1922 LS 18 март 1922 Хајделберг K. Reinmuth
975 Perseverantia 1922 LT 27 март 1922 Виена J. Palisa
976 Benjamina 1922 LU 27 март 1922 Algiers B. Jekhovsky
977 Philippa 1922 LV 6 април 1922 Algiers B. Jekhovsky
978 Aidamina 1922 LY 18 мај 1922 Крим-Симеиз S. Beljavskij
979 Ilsewa 1922 MC 29 јуни 1922 Хајделберг K. Reinmuth
980 Anacostia 1921 W19 21 ноември 1921 Washington G. H. Peters
981 Martina 1917 S92 23 септември 1917 Крим-Симеиз S. Beljavskij
982 Franklina 1922 MD 21 мај 1922 Јоханесбург H. E. Wood
983 Gunila 1922 ME 30 јули 1922 Хајделберг K. Reinmuth
984 Gretia 1922 MH 27 август 1922 Хајделберг K. Reinmuth
985 Rosina 1922 MO 14 октомври 1922 Хајделберг K. Reinmuth
986 Amelia 1922 MQ 19 октомври 1922 Барселона J. Comas Solá
987 Wallia 1922 MR 23 октомври 1922 Хајделберг K. Reinmuth
988 Appella 1922 MT 10 ноември 1922 Algiers B. Jekhovsky
989 Schwassmannia 1922 MW 18 ноември 1922 Hamburg-Bergedorf A. Schwassmann
990 Yerkes 1922 MZ 23 ноември 1922 Williams Bay G. Van Biesbroeck
991 McDonalda 1922 NB 24 октомври 1922 Williams Bay O. Struve
992 Swasey 1922 ND 14 ноември 1922 Williams Bay O. Struve
993 Moultona 1923 NJ 12 јануари 1923 Williams Bay G. Van Biesbroeck
994 Otthild 1923 NL 18 март 1923 Хајделберг K. Reinmuth
995 Sternberga 1923 NP 8 јуни 1923 Крим-Симеиз S. Beljavskij
996 Hilaritas 1923 NM 21 март 1923 Виена J. Palisa
997 Priska 1923 NR 12 јули 1923 Хајделберг K. Reinmuth
998 Bodea 1923 NU 6 август 1923 Хајделберг K. Reinmuth
999 Zachia 1923 NW 9 август 1923 Хајделберг K. Reinmuth
1000 Piazzia 1923 NZ 12 август 1923 Хајделберг K. Reinmuth
Претходник
Список на мали планети 1–1000
Значења на имиња на мали планети: 1-1000
Наследник
1001–2000