Прва македонска кошаркарска лига 2018/19 - Прва лига

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Првата македонска кошаркарска лига 2018/19 - Прва лига започнала на 6 октомври 2018 година, а завршила на 31 март 2019 година. Вкупно единаесет екипи се натпреварувале во првиот дел за да ги одлучат шесте места кои воделе во Супер лигата на Првата македонска кошаркарска лига 2018/19.

Табела[уреди | уреди извор]

     Екипи кои продолжиле во Супер лигата
     Екипи кои продолжиле во Плеј-аутот
# Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош
Разлика
Бодови Забелешка
1. Работнички 18 2 1811 1405 + 406 38
2. МЗТ Аеродром 17 3 1817 1520 + 297 37
3. Блокотехна НБ 15 5 1681 1451 + 230 35
4. Гостивар 14 6 1756 1498 + 58 34
5. Кожув 12 8 1605 1521 + 84 32
6. Куманово 2009 11 9 1616 1504 + 112 31
7. Фени Индустри 10 10 1675 1615 + 60 30
8. АВ Охрид 5 15 1468 1698 - 230 25
9. Пелистер 4 16 1425 1680 - 255 24 1-1; + 16
10. Вардар 4 16 1516 1719 - 203 24 1-1; - 16
11. Шкупи 0 20 1337 2096 - 759 191

1 Шкупи службено го загубил натпреварот против Пелистер поради неподмирени долгови кон МКФ. Бодот при пораз не му бил доделен.[1]

Извор: Македонска Кошаркарска Федерација преку web.archive.org

Резултати[уреди | уреди извор]

1. коло[уреди | уреди извор]

6 октомври
2018
17:00
Извештај АВ Охрид 44, Работнички 94    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 14-28, 8-15, 11-25, 11-26
Пое: К. Хил 10
Ско: К. Хил 10
Дод: С. Младеновиќ 4
Пое: К. Николовски 16
Ско: Б. Крстевски 10
Дод: Ч. Костов 5
6 октомври
2018
17:00
Извештај Вардар 77, Куманово 2009 85    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 14-27, 20-21, 21-26, -
Пое: Џ. Провел 32
Ско: И. Волканоски, Џ. Провел 6
Дод: Џ. Провел 5
Пое: М. Ковач 20
Ско: И. Пенов 11
Дод: Ф. Думиќ 9
6 октомври
2018
18:00
Извештај Гостивар 70, Кожув 69    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 11-15, 23-22, 16-13, 20-19
Пое: Џ. Фурстингер 32
Ско: Џ. Фурстингер 14
Дод: А. Костоски, Ј. Сегариќ 7
Пое: Н. Караколев 19
Ско: А. Радуловиќ 10
Дод: М. Пековиќ 8
6 октомври
2018
18:00
Извештај Фени Индустри 86, Пелистер 68    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 500
Четвртини: 28-18, 15-21, 17-16, 26-13
Пое: П. Пајиќ 22
Ско: Л. Мејер 10
Дод: К. Фандербурк 10
Пое: Т. Харис 21
Ско: М. Голубовиќ 8
Дод: М. Арсоски 4
7 октомври
2018
17:45
Извештај Блокотехна НБ 81, МЗТ Аеродром 78    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 350
МРТ 1
Четвртини: 21-27, 28-23, 16-14, 16-14
Пое: П. Гаидис 20
Ско: П. Гаидис 10
Дод: М. Младеновиќ 8
Пое: Д. СтојановскиЉ. Младеновски 15
Ско: Љ. Младеновски 5
Дод: Л. Медфорд 5

2. коло[уреди | уреди извор]

13 октомври
2018
17:00
Извештај МЗТ Аеродром 103, Шкупи 63    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 27-11, 28-14, 24-12, 24-26
Пое: А. Маслинко 30
Ско: А. Маслинко 11
Дод: А. Магдевски 6
Пое: З. Богдановски 12
Ско: повеќемина-3 6
Дод: М. Димитриевски 3
13 октомври
2018
17:00
Извештај Кожув 92, АВ Охрид 81    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 628
Четвртини: 24-21, 20-24, 30-19, 18-17
Пое: Д. Нацевски, М. Пековиќ 17
Ско: А. Штерјов 7
Дод: А. Апостолов 8
Пое: К. Рос 19
Ско: П. Бојоски 6
Дод: К. Рос 3
13 октомври
2018
18:00
Извештај Работнички 95, Пелистер 56    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 500
Четвртини: 34-11, 18-23, 20-14, 23-8
Пое: М. Јанески 22
Ско: К. Николовски 8
Дод: В. Ефремовски, Ч. Костов 4
Пое: Г. Билер 19
Ско: Б. Давков, Г. Билер 4
Дод: Т. Херис 5
13 октомври
2018
19:30
Извештај Фени Индустри 66, Блокотехна НБ 76    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 500
Четвртини: 20-19, 10-23, 20-18, 16-16
Пое: К. Фандербурк 13
Ско: П. Пајиќ 8
Дод: Ј. Петровски 5
Пое: М. Младеновиќ 19
Ско: П. Гаидис 13
Дод: М. Младеновиќ 8
14 октомври
2018
17:45
Извештај Куманово 2009 75, Гостивар 63    Училишна сала Перо Наков[2], Куманово
Гледачи: 300
МРТ 1
Четвртини: 17-16, 18-11, 21-21, 19-15
Пое: А. Мекиќ 26
Ско: А. Мекиќ, Б. Ѓекиќ 8
Дод: Ф. Думиќ 7
Пое: Џ. Фурстингер 19
Ско: Д. Тасовски, Ј. Зекири 7
Дод: И. Димчевски 4

3. коло[уреди | уреди извор]

20 октомври
2018
17:00
Извештај Вардар 72, МЗТ Аеродром 102    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 25-24, 12-24, 14-34, 21-20
Пое: Џ. Провел 25
Ско: Д. Радош 7
Дод: П. Прентовиќ 3
Пое: А. Маслинко 20
Ско: Љ. Младеновски 11
Дод: А. Магдевски 5
20 октомври
2018
18:00
Извештај Работнички 102, Кожув 75    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 25-18, 25-28, 27-17, 25-12
Пое: Ч. Костов 29
Ско: К. Николовски 6
Дод: Д. Караџовски 7
Пое: А. Радуловиќ 15
Ско: А. Штерјов 7
Дод: А. Апостолов 7
20 октомври
2018
18:30
Извештај Блокотехна НБ 97, Пелистер 69    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 350
Четвртини: 29-15, 24-16, 24-16, 20-22
Пое: П. Гаидис 17
Ско: П. Николиќ 5
Дод: Г. Главчев 7
Пое: Г. Билер 21
Ско: повеќемина-3 5
Дод: Т. Херис 5
21 октомври
2018
13:00
Извештај Шкупи 68, Фени Индустри 95    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 13-32, 16-19, 17-25, 22-19
Пое: С. Цариќ 18
Ско: С. Цариќ 12
Дод: С. Цариќ 4
Пое: П. Коцев 20
Ско: Ф. Бакоч 9
Дод: Н. Кицев 5
21 октомври
2018
17:30
Извештај АВ Охрид 67, Куманово 2009 94    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид МРТ 1
Четвртини: 8-32, 24-16, 24-22, 11-24
Пое: С. Младеновиќ 14
Ско: Д. Миладиновиќ 7
Дод: А. Донески, С. Младеновиќ 6
Пое: Ф. Думиќ 21
Ско: А. Мекиќ 9
Дод: Ф. Думиќ, И. Пенов 4

4. коло[уреди | уреди извор]

27 октомври
2018
17:30
Извештај Блокотехна НБ 128, Шкупи 47    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 200
Четвртини: 43-18, 25-18, 31-6, 29-10
Пое: М. Младеновиќ 18
Ско: С. Глигоријевиќ 14
Дод: М. Младеновиќ 9
Пое: С. Цариќ, А. Рангелов 7
Ско: С. Трајковски 4
Дод: З. Богдановски, С. Ѓорѓески 1
27 октомври
2018
18:00
Извештај Пелистер 79, Кожув 82    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 300
Четвртини: 17-12, 25-24, 14-22, 17-15
Пое: Т. Херис 27
Ско: Г. Билер 9
Дод: повеќемина-5 1
Пое: А. Штерјов, М. Пековиќ 19
Ско: А. Штерјов 8
Дод: Н. Караколев, А. Радуловиќ 2
27 октомври
2018
18:00
Извештај Фени Индустри 99, Вардар 78    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 150
Четвртини: 26-22, 25-17, 29-19, 19-20
Пое: К. Фандербурк 23
Ско: Л. Мејер 8
Дод: К. Фандербурк 7
Пое: Џ. Провел 26
Ско: Д. Радош 9
Дод: Б. Серафимов, Џ. Провел 3
28 октомври
2018
17:30
Извештај Куманово 2009 70, Работнички 82    Училишна сала Перо Наков,[3] Куманово
Гледачи: 300
Четвртини: 19-18, 23-21, 15-19, 13-24
Пое: Л. Петровски 16
Ско: И. Пенов, Б. Ѓекиќ 7
Дод: Ф. Думиќ 8
Пое: К. Николовски 18
Ско: повеќемина-3 7
Дод: Д. Мираковски, Д. Караџовски 4
28 октомври
2018
17:30
Извештај МЗТ Аеродром 97, Гостивар 81    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 500
МРТ 1
Четвртини: 17-25, 30-23, 23-20, 27-13
Пое: Л. Медфорд 18
Ско: Љ. Младеновски 6
Дод: А. Магдевски 7
Пое: Џ. Фурстингер 21
Ско: И. Димчевски 10
Дод: Ј. Сегариќ 9

5. коло[уреди | уреди извор]

3 ноември
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 80, МЗТ Аеродром 83    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 22-17, 11-26, 16-19, 31-21
Пое: К. Хил 19
Ско: К. Хил, П. Бојоски 9
Дод: С. Младеновиќ 3
Пое: М. Симоновски 27
Ско: Љ. Младеновски 9
Дод: Д. Соколов 4
3 ноември
2018
18:00
Извештај Гостивар 90, Фени Индустри 74    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,000
Четвртини: 27-22, 13-18, 33-17, 21-13
Пое: А. Костоски 23
Ско: Џ. Фурстингер 9
Дод: Ј. Сегариќ 15
Пое: К. Фандербурк 16
Ско: К. Фандербурк 7
Дод: Ј. Петровски 6
4 октомври
2018
17:00
Извештај Вардар 67, Блокотехна НБ 88    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 18-21, 18-36, 15-13, 16-18
Пое: Џ. Провел 20
Ско: В. Какруки 13
Дод: Б. Серафимов 7
Пое: Г. Главчев, Д. Мијатовиќ 20
Ско: повеќемина-3 5
Дод: М. Младеновиќ 9
4 ноември
2018
17:30
Извештај Кожув 56, Куманово 2009 50    Спортска сала 26 Април, Гевгелија МРТ 1
Четвртини: 14-14, 14-13, 16-13, 12-10
Пое: Н. Караколев, М. Пековиќ 11
Ско: А. Радуловиќ 10
Дод: Н. Караколев, А. Апостолов 3
Пое: Б. Ѓекиќ
Ско: А. Мекиќ 7
Дод: повеќемина-3 2
Шкупи 0, Пелистер 20   
 • Шкупи службено го загубил натпреварот поради неподмирени долгови кон МКФ.[1]

6. коло[уреди | уреди извор]

10 ноември
2018
13:00
Извештај Пелистер 67, Куманово 2009 87    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 500
Четвртини: 14-27, 18-15, 21-22, 14-23
Пое: Т. Херис 28
Ско: Г. Билер 6
Дод: Т. Херис 5
Пое: Б. Ѓекиќ 18
Ско: И. Пенов 11
Дод: Д. Миса, Б. Ѓекиќ 4
10 ноември
2018
14:00
Извештај Шкупи 67, Вардар 77    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 15-19, 18-16, 21-18, 13-24
Пое: А. Рангелов 17
Ско: С. Цариќ 6
Дод: Е. Цого 5
Пое: Џ. Провел 20
Ско: Д. Радош 8
Дод: Б. Серафимов 7
10 ноември
2018
18:00
Извештај Фени Индустри 86, АВ Охрид 81    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 200
Четвртини: 20-15, 27-15, 23-26, 16-25
Пое: Ј. Петровски, Ф. Бакоч 20
Ско: Л. Мејер 11
Дод: Ј. Петровски 10
Пое: К. Рос 16
Ско: Д. Миладиновиќ 13
Дод: С. Младеновиќ 10
11 ноември
2018
17:30
Извештај Блокотехна НБ 68, Гостивар 84    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 452
Четвртини: 13-16, 17- 21, 16-15, 22-32
Пое: П. Гаидис 23
Ско: М. Младеновиќ, Г. Главчев 6
Дод: М. Младеновиќ 7
Пое: Џ. Фурстингер 25
Ско: Џ. Фурстингер 9
Дод: Ј. Сегариќ 7
12 ноември
2018
20:15
Извештај МЗТ Аеродром 88, Работнички 90    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 2,500
МРТ собраниски канал
Четвртини: 21-23, 23-25, 23-20, 21-22
Пое: А. Бојиќ 21
Ско: Љ. Младеновски 8
Дод: Џ. Вудард, Л. Медфорд 5
Пое: М. Јанески 30
Ско: Ч. Костов 9
Дод: Д. Караџовски 6

7. коло[уреди | уреди извор]

17 ноември
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 71, Блокотехна НБ 82    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 13-27, 16-14, 17-18, 25-23
Пое: Д. Миладиновиќ 15
Ско: К. Рос, К. Хил 4
Дод: К. Рос 7
Пое: Д. Мијатовиќ 31
Ско: П. Гаидис 14
Дод: М. Младеновиќ 8
17 ноември
2018
18:00
Извештај Гостивар 115, Шкупи 62    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 44-18, 20-20, 29-20, 22-4
Пое: Џ. Фурстингер 22
Ско: Ј. Зекири 9
Дод: Ј. Сегариќ 9
Пое: Е. Цого 15
Ско: А. Рангелов 10
Дод: Е. Цого 3
17 ноември
2018
18:00
Извештај Работнички 92, Фени Индустри 87    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 22-33, 27-23, 26-6, 17-25
Пое: К. Николовски, Ч. Костов 18
Ско: К. Николовски 9
Дод: Д. Караџовски 6
Пое: К. Фандербурк 19
Ско: Ф. Бакоч 9
Дод: К. Фандербурк 10
17 ноември
2018
18:00
Извештај Кожув 79, МЗТ Аеродром 89    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 785
Четвртини: 24-26, 22-21, 14-19, 19-23
Пое: Р. Луис 20
Ско: А. Радуловиќ 10
Дод: А. Апостолов 6
Пое: И. Иванов 19
Ско: А. Маслинко 7
Дод: Л. Медфорд 6
18 октомври
2018
17:30
Извештај Вардар 65, Пелистер 63    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 150
МРТ 1
Четвртини: 14-22, 19-17, 13-13, 19-11
Пое: Џ. Провел 23
Ско: Џ. Провел 10
Дод: Џ. Провел 5
Пое: Г. Билер 24
Ско: Г. Билер 17
Дод: Т. Херис 5

8. коло[уреди | уреди извор]

24 ноември
2018
14:00
Извештај Шкупи 90, АВ Охрид 101    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 23-19, 22-22, 15-36, 30-24
Пое: Е. Цого 23
Ско: Е. Цого, Б. Билбија 9
Дод: Е. Цого, А. Мустафа 4
Пое: Л. Милојевиќ 17
Ско: К. Хил 9
Дод: С. Младеновиќ 7
24 ноември
2018
17:00
Извештај Вардар 80, Гостивар 82    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 80
Четвртини: 19-23, 21-14, 16-20, 24-25
Пое: Џ. Провел 41
Ско: Џ. Провел 12
Дод: Б. Серафимов 6
Пое: Д. Тасовски 19
Ско: Џ. Фурстингер 10
Дод: Ј. Сегариќ 6
24 ноември
2018
17:30
Извештај Блокотехна НБ 75, Работнички 61    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 442
МРТ 1
Четвртини: 22-20, 17-13, 19-15, 17-13
Пое: Г. Главчев 16
Ско: П. Гаидис 10
Дод: М. Младеновиќ 10
Пое: Ч. Костов 16
Ско: Б. Крстевски 7
Дод: М. Јанески 4
24 ноември
2018
18:00
Извештај Фени Индустри 82, Кожув 63    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 150
Четвртини: 28-17, 16-11, 14-21, 24-14
Пое: К. Фандербурк 34
Ско: Л. Мејер 10
Дод: К. Фандербурк 9
Пое: М. Пековиќ 18
Ско: Б. Митков 9
Дод: А. Апостолов 6
25 ноември
2018
17:00
Извештај МЗТ Аеродром 76, Куманово 2009 70    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 20-22, 19-18, 16-20, 21-10
Пое: Л. Медфорд 13
Ско: повеќемина-3 6
Дод: Л. Медфорд 6
Пое: Ф. Думиќ 21
Ско: И. Пенов, Б. Ѓекиќ 7
Дод: Ф. Думиќ 3

9. коло[уреди | уреди извор]

8 декември
2018
13:00
Извештај Работнички 96, Шкупи 58    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 29-15, 19-11, 25-17, 23-15
Пое: В. Ефремовски 21
Ско: С. Темелковски 9
Дод: Д. Мираковски 9
Пое: Б. Билбија 16
Ско: Б. Билбија 16
Дод: Ф. Мифтари 4
8 декември
2018
17:30
Извештај Куманово 2009 74, Фени Индустри 86    Училишна сала Перо Наков,[4] Куманово
Гледачи: 200
Четвртини: 17-18, 21-28, 16-16, 20-24
Пое: Б. Ѓекиќ 27
Ско: И. Пенов 9
Дод: Ф. Думиќ 9
Пое: К. Фандербурк 28
Ско: Л. Мејер 12
Дод: Ј. Петровски 8
8 декември
2018
17:30
Извештај Кожув 64, Блокотехна НБ 76    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 1,500
МРТ 1
Четвртини: 18-23, 15-30, 17-10, 14-13
Пое: Р. Луис 21
Ско: повеќемина-3 4
Дод: А. Штерјов, Р. Луис 3
Пое: М. Младеновиќ 17
Ско: М. Младеновиќ, П. Гаидис 9
Дод: М. Младеновиќ 9
8 декември
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 83, Вардар 80    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 19-25, 24-15, 19-18, 21-22
Пое: К. Хил 24
Ско: К. Хил 11
Дод: С. Младеновиќ 7
Пое: Џ. Провел 21
Ско: Џ. Провел 6
Дод: Б. Серафимов 6
8 декември
2018
18:00
Извештај Гостивар 118, Пелистер 60    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 26-21, 25-15, 39-15, 28-9
Пое: Џ. Фурстингер 27
Ско: Ј. Зекири 9
Дод: А. Костоски, Ј. Сегариќ 9
Пое: Г. Билер 22
Ско: Г. Билер 5
Дод: Т. Херис 7

10. коло[уреди | уреди извор]

15 декември
2018
14:00
Извештај Шкупи 87, Кожув 121    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 23-32, 19-27, 21-36, 24-26
Пое: З. Богдановски 26
Ско: Е. Цого 10
Дод: Е. Цого 5
Пое: Н. Караколев 29
Ско: Б. Митков 15
Дод: Б. Митков 8
15 декември
2018
18:00
Извештај Гостивар 89, АВ Охрид 94    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 26-28, 24-15, 27-27, 12-24
Пое: И. Димчевски 20
Ско: Џ. Фурстингер 8
Дод: Ј. Сегариќ 5
Пое: К. Хил 19
Ско: Д. Миладиновиќ 13
Дод: А. Донески 4
15 декември
2018
18:00
Извештај Пелистер 71, МЗТ Аеродром 83    Спортски центар Јане Сандански,[5] Скопје
Гледачи: 200
Четвртини: 20-20, 13-29, 13-18, 25-16
Пое: Г. Билер 22
Ско: М. Голубовиќ 7
Дод: Т. Херис 9
Пое: А. Бојиќ 23
Ско: А. Маслинко 12
Дод: А. Магдевски 6
15 декември
2018
18:30
Извештај Блокотехна НБ 81, Куманово 2009 69    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 352
Четвртини: 25-21, 17-16, 10-11, 29-21
Пое: Д. Мијатовиќ 18
Ско: Д. Мијатовиќ 8
Дод: М. Младеновиќ 8
Пое: М. Ковач, Б. Ѓекиќ 17
Ско: Б. Ѓекиќ 9
Дод: Ф. Думиќ 4
16 декември
2018
17:30
Извештај Вардар 89, Работнички 107    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 100
МРТ 1
Четвртини: 19-32, 28-27, 15-30, 27-18
Пое: Џ. Провел 36
Ско: Џ. Провел 7
Дод: Б. Серафимов 7
Пое: Б. Крстевски 22
Ско: М. Јанески 7
Дод: Б. Стајиќ 5

11. коло[уреди | уреди извор]

21 декември
2018
17:30
Извештај Куманово 2009 120, Шкупи 90    Училишна сала Перо Наков,[6] Куманово
Гледачи: 50
Четвртини: 36-22, 35-25, 33-29, 16-14
Пое: Ф. Думиќ 20
Ско: М. Бешлиоски 10
Дод: Ф. Думиќ 13
Пое: З. Богдановски, А. Рангелов 15
Ско: А. Мустафа 6
Дод: Е. Цого, З. Богдановски 3
22 декември
2018
17:00
Извештај Работнички 89, Гостивар 78    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 29-19, 12-18, 19-25, 29-16
Пое: К. Николовски 30
Ско: Б. Крстевски 9
Дод: Д. Мираковски 6
Пое: И. Димчевски, Џ. Фурстингер 17
Ско: И. Димчевски, А. Костоски 6
Дод: А. Костоски 8
22 декември
2018
17:00
Извештај Кожув 91, Вардар 82    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 356
Четвртини: 21-18, 18-18, 35-21, 17-25
Пое: Д. Нацевски 19
Ско: Н. Караколев 10
Дод: Н. Караколев, Р. Луис 10
Пое: Д. Радош 20
Ско: М. Анастасов 6
Дод: Б. Серафимов 7
22 декември
2018
18:00
Извештај АВ Охрид 69, Пелистер 77    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 13-19, 22-18, 17-21, 17-19
Пое: Д. Миладиновиќ 16
Ско: К. Хил, Д. Миладиновиќ 9
Дод: С. Младеновиќ 5
Пое: Г. Билер 32
Ско: М. Арсоски 12
Дод: Т. Херис 7
22 декември
2018
18:30
Извештај МЗТ Аеродром 97, Фени Индустри 90    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 500
Четвртини: 16-27, 27-19, 33-17, 21-27
Пое: Д. Стојановски 26
Ско: Д. Стојановски 7
Дод: А. Магдевски 7
Пое: К. Фандербурк 20
Ско: Ф. Бакоч 9
Дод: Ј. Петровски 9

12. коло[уреди | уреди извор]

19 јануари
2019
14:00
Извештај Пелистер 86, Фени Индустри 90    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 19-30, 18-17, 23-29, 26-14
Пое: Г. Билер 34
Ско: Г. Билер 11
Дод: Т. Херис 6
Пое: Ј. Петровски 23
Ско: Л. Мејер 7
Дод: Ј. Петровски 8
19 јануари
2019
18:00
Извештај Куманово 2009 73, Вардар 65    Училишна сала Перо Наков,[7] Куманово
Гледачи: 100
Четвртини: 22-14, 13-12, 18-14, 20-25
Пое: Б. Ѓекиќ 23
Ско: Б. Ѓекиќ 8
Дод: Д. Миса 3
Пое: Н. Тарнер, С. Темелковски 15
Ско: С. Темелковски 15
Дод: Б. Серафимов 4
19 јануари
2019
18:00
Извештај Кожув 73, Гостивар 78    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 563
Четвртини: 18-19, 12-26, 25-16, 18-17
Пое: Д. Вилијамс 20
Ско: Н. Караколев 9
Дод: А. Апостолов 6
Пое: А. Костоски 23
Ско: Ј. Зекири, Џ. Фурстингер 8
Дод: А. Костоски 6
20 јануари
2019
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 97, Блокотехна НБ 90    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 1,000
МРТ собраниски канал
Четвртини: 18-24, 28-24, 28-17, 23-25
Пое: А. Магдевски 18
Ско: Д. Соколов 5
Дод: А. Магдевски 9
Пое: П. Николиќ, Д. Мијатовиќ 18
Ско: Д. Мијатовиќ 12
Дод: Г. Главчев 7
23 јануари
2019
18:00
Извештај Работнички 96, АВ Охрид 54    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 25-17, 22-15, 22-15, 27-7
Пое: М. Јанески 24
Ско: Б. Крстевски 10
Дод: Д. Мираковски, Б. Стајиќ 7
Пое: С. Младеновиќ 14
Ско: Д. Миладиновиќ 9
Дод: С. Младеновиќ 5

13. коло[уреди | уреди извор]

26 јануари
2019
17:30
Извештај Гостивар 81, Куманово 2009 78    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
МРТ 1
Четвртини: 19-23, 22-12, 16-25, 24-18
Пое: А. Костоски 22
Ско: Џ. Фурстингер 8
Дод: А. Костоски, Ј. Сегариќ 6
Пое: Ф. Думиќ 18
Ско: Ф. Думиќ 7
Дод: Ф. Думиќ 7
26 јануари
2019
18:00
Извештај Пелистер 63, Работнички 110    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 100
Четвртини: 19-31, 15-25, 12-27, 17-27
Пое: Г. Билер 20
Ско: Н. Талевски
Дод: Т. Херис 4
Пое: Ч. Костов 40
Ско: Ч. Костов 6
Дод: Б. Стајиќ 7
26 јануари
2019
19:00
Извештај Шкупи 65, МЗТ Аеродром 109    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 13-32, 14-27, 17-23, 21-27
Пое: М. Димитриевски 23
Ско: Б. Велески 11
Дод: С. Ѓорѓески 4
Пое: Р. Мамузиќ 31
Ско: А. Маслинко 18
Дод: Л. Стојановски 13
27 јануари
2019
18:30
Извештај Блокотехна НБ 77, Фени Индустри 70    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 325
Четвртини: 17-16, 13-14, 21-16, 26-24
Пое: Б. Пен 18
Ско: С. Глигоријевиќ 8
Дод: П. Николиќ 7
Пое: К. Фандербурк 30
Ско: Л. Мејер 10
Дод: К. Фандербурк 4
29 јануари
2019
17:30
Извештај АВ Охрид 60, Кожув 74    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 13-17, 21-17, 18-22, 8-18
Пое: М. Дрекаловиќ, С. Младеновиќ 13
Ско: С. Младеновиќ 9
Дод: С. Младеновиќ 5
Пое: Д. Вилијамс 20
Ско: Д. Вилијамс 10
Дод: А. Апостолов 7

14. коло[уреди | уреди извор]

2 февруари
2019
17:30
Извештај МЗТ Аеродром 102, Вардар 67    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 300
Четвртини: 21-23, 33-20, 23-12, 25-12
Пое: Љ. Младеновски, П. Самарџиски 23
Ско: П. Самарџиски 12
Дод: А. Магдевски 8
Пое: Д. Радош 13
Ско: С. Темелковски 8
Дод: А. Цветковски 5
2 февруари
2019
18:00
Извештај Кожув 73, Работнички 84    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 653
Четвртини: 22-26, 19-31, 16-14, 16-13
Пое: И. Кесар 20
Ско: Д. Вилијамс 6
Дод: А. Апостолов 7
Пое: Ч. Костов 24
Ско: Ч. Костов 9
Дод: Д. Мираковски 5
2 февруари
2019
18:00
Извештај Фени Индустри 101, Шкупи 78    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 50
Четвртини: 28-16, 28-19, 19-20, 26-23
Пое: Ф. Бакоч 32
Ско: Ф. Бакоч 9
Дод: Г. Марковски 6
Пое: С. Цариќ 19
Ско: О. Тасков, С. Цариќ 8
Дод: С. Цариќ 2
3 февруари
2019
17:30
Извештај Куманово 2009 77, АВ Охрид 69    Училишна сала Перо Наков,[8] Куманово
Гледачи: 150
МРТ 1
Четвртини: 15-12, 28-15, 17-19, 17-23
Пое: Ф. Думиќ 16
Ско: Б. Ѓекиќ 14
Дод: Ф. Думиќ 4
Пое: С. Младеновиќ 19
Ско: Д. Миладиновиќ 8
Дод: А. Донески 5
3 февруари
2019
18:00
Извештај Пелистер 66, Блокотехна НБ 81    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 150
Четвртини: 19-21, 16-19, 16-24, 15-17
Пое: М. Голубовиќ 19
Ско: М. Голубовиќ 10
Дод: Т. Херис, Г. Билер 2
Пое: Д. Мијатовиќ 22
Ско: П. Гаидис 8
Дод: Г. Главчев 5

15. коло[уреди | уреди извор]

8 февруари
2019
13:30
Извештај Шкупи 53, Блокотехна НБ 102    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 18-21, 15-29, 15-25, 5-27
Пое: Б. Велески 11
Ско: О. Тасков 9
Дод: А. Мустафа 3
Пое: И. Колев 20
Ско: С. Глигоријевиќ 13
Дод: Д. Лазаревски 8
9 февруари
2019
17:00
Извештај Вардар 70, Фени Индустри 80    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 18-25, 14-21, 19-22, 19-12
Пое: Д. Радош 17
Ско: С. Темелковски 7
Дод: Н. Тарнер 6
Пое: П. Пајиќ 19
Ско: Л. Мејер 8
Дод: Ј. Петровски 13
9 февруари
2019
18:00
Извештај Кожув 73, Пелистер 68    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 658
Четвртини: 27-16, 18-16, 17-15, 11-21
Пое: Н. Караколев 19
Ско: В. Ивеља 10
Дод: А. Апостолов, Д. Вилијамс 4
Пое: М. Голубовиќ 21
Ско: М. Арсоски 13
Дод: Т. Херис 6
9 февруари
2019
18:00
Извештај Работнички 88, Куманово 2009 79    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 31-18, 16-20, 20-20, 21-21
Пое: Д. Мираковски, Ч. Костов 19
Ско: Б. Стајиќ, Б. Крстевски 5
Дод: Б. Стајиќ 11
Пое: Ф. Думиќ 22
Ско: И. Пенов 8
Дод: Ф. Думиќ 11
10 февруари
2019
17:30
Извештај Гостивар 61, МЗТ Аеродром 74    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,000
МРТ 1
Четвртини: 14-20, 14-22, 16-16, 17-16
Пое: А. Костоски 19
Ско: Џ. Фурстингер 12
Дод: А. Костоски 5
Пое: М. Симоновски, И. Иванов 17
Ско: Љ. Младеновски 9
Дод: Л. Медфорд 5

16. коло[уреди | уреди извор]

1 март
2019
20:00
Извештај Пелистер 122, Шкупи 82    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 100
Четвртини: 39-17, 20-30, 27-17, 36-18
Пое: Т. Херис 26
Ско: М. Арсоски 8
Дод: М. Трсунов 6
Пое: О. Тасков, Е. Хот 21
Ско: Е. Хот 12
Дод: А. Мустафа 6
2 март
2019
17:30
Извештај Куманово 2009 73, Кожув 79    Училишна сала Перо Наков,[9] Куманово
Гледачи: 100
Четвртини: 19-26, 15-14, 22-22, 17-17
Пое: повеќемина-3 13
Ско: Б. Ѓекиќ 9
Дод: Ф. Думиќ 12
Пое: И. Кесар 23
Ско: Д. Вилијамс 7
Дод: Н. Караколев, А. Апостолов 3
2 март
2019
18:30
Извештај Блокотехна НБ 98, Вардар 76    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 120
Четвртини: 27-16, 26-20, 23-19, 22-21
Пое: Г. Главчев 19
Ско: Б. Ѓумиќ 8
Дод: М. Младеновиќ 8
Пое: П. Михајлоски 18
Ско: С. Темелковски 9
Дод: повеќемина-3 2
3 март
2019
17:30
Извештај Фени Индустри 80, Гостивар 90 Пдж  Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 300
МРТ 1
Четвртини: 18-14, 18-25, 21-18, 20-20, Пдж: 3-13
Пое: К. Фандербурк 32
Ско: К. Фандербурк 9
Дод: Ф. Бакоч 4
Пое: Б. Трајковски 22
Ско: Б. Трајковски 15
Дод: А. Костоски 6
3 март
2019
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 88, АВ Охрид 61    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 17-10, 29-11, 20-21, 22-19
Пое: А. Бојиќ 15
Ско: Љ. Младеновски 8
Дод: А. Магдевски 6
Пое: М. Дрекаловиќ 31
Ско: С. Младеновиќ 9
Дод: С. Младеновиќ 6

17. коло[уреди | уреди извор]

9 март
2019
14:00
Извештај АВ Охрид 86, Фени Индустри 101    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 16-20, 19-29, 22-29, 29-23
Пое: Г. Зафиров 17
Ско: Л. Милојевиќ 9
Дод: С. Младеновиќ 5
Пое: К. Фандербурк 23
Ско: Ф. Бакоч 8
Дод: Ј. Петровски 8
9 март
2019
16:00
Извештај Вардар 118, Шкупи 59    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 300
Четвртини: 40-8, 25-15, 39-13, 14-23
Пое: И. Ивановиќ, Д. Радош 18
Ско: С. Темелковски 10
Дод: Б. Серафимов 11
Пое: Д. Стојменов, М. Форд 15
Ско: М. Форд 12
Дод: С. Цариќ 4
9 март
2019
17:30
Извештај Куманово 2009 87, Пелистер 75    Училишна сала Перо Наков,[10] Куманово
Гледачи: 100
Четвртини: 29-19, 21-9, 14-27, 23-20
Пое: М. Ковач 29
Ско: И. Пенов 10
Дод: А. Мекиќ, М. Ковач 5
Пое: Г. Билер 23
Ско: Г. Билер, З. Богдановски 7
Дод: Т. Херис 4
9 март
2019
17:30
Извештај Работнички 70, МЗТ Аеродром 74    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 1,000
МРТ 1
Четвртини: 16-18, 19-21, 19-21, 16-14
Пое: Б. Крстевски 19
Ско: Ч. Костов 11
Дод: Д. Мираковски 10
Пое: И. Иванов 22
Ско: П. Самарџиски 16
Дод: Л. Медфорд 6
10 март
2019
18:00
Извештај Гостивар 98, Блокотехна НБ 86    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,500
Четвртини: 22-27, 22-19, 32-19, 22-21
Пое: Џ. Фурстингер 23
Ско: А. Костоски, Џ. Фурстингер 7
Дод: Ј. Сегариќ 11
Пое: Д. Мијатовиќ 27
Ско: Д. Мијатовиќ, Б. Пен 7
Дод: П. Николиќ 7

18. коло[уреди | уреди извор]

15 март
2019
14:00
Извештај Шкупи 68, Гостивар 125    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 16-29, 14-29, 13-33, 25-34
Пое: Е. Колев 14
Ско: М. Форд 9
Дод: Ф. Мифтари 5
Пое: Б. Трајковски 22
Ско: Џ. Фурстингер 8
Дод: повеќемина-3 7
15 март
2019
20:00
Извештај Пелистер 98, Вардар 80    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 350
Четвртини: 31-17, 28-18, 25-22, 22-23
Пое: Г. Билер 34
Ско: М. Голубовиќ 11
Дод: Т. Херис 6
Пое: М. Анастасов 18
Ско: С. Темелковски, П. Михајловски 7
Дод: С. Темелковски 4
16 март
2019
17:30
Извештај МЗТ Аеродром 80, Кожув 91    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 250
МРТ 1
Четвртини: 22-32, 24-9, 19-29, 15-21
Пое: Џ. Вудард 18
Ско: Д. Стојановски 10
Дод: Л. Медфорд 6
Пое: И. Кесар 26
Ско: Д. Вилијамс 11
Дод: повеќемина-3 4
16 март
2019
18:00
Извештај Фени Индустри 66, Работнички 72    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 500
Четвртини: 21-16, 11-25, 12-12, 22-19
Пое: Л. Мејер 17
Ско: Л. Мејер 13
Дод: К. Фандербурк 10
Пое: Д. Караџовски 20
Ско: Ч. Костов 9
Дод: Д. Караџовски 5
16 март
2019
18:30
Извештај Блокотехна НБ 77, АВ Охрид 68    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 56
Четвртини: 17-10, 21-13, 17-20, 22-25
Пое: Д. Мијатовиќ 14
Ско: Б. Ѓумиќ 5
Дод: М. Младеновиќ 7
Пое: А. Андријевиќ 15
Ско: С. Младеновиќ 8
Дод: С. Младеновиќ 4

19. коло[уреди | уреди извор]

19 март
2019
19:00
Извештај Гостивар 99, Вардар 66    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 1,000
Четвртини: 25-21, 24-16, 30-11, 20-18
Пое: Т. Ефианаји 21
Ско: Џ. Фурстингер 7
Дод: И. Димчевски 6
Пое: П. Михајловски 18
Ско: С. Темелковски, Д. Радош 6
Дод: Н. Тарнер 3
20 март
2019
18:00
Извештај АВ Охрид 96, Шкупи 73    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 25-21, 29-14, 14-18, 28-20
Пое: А. Донески 19
Ско: А. Андријевиќ 14
Дод: А. Донески, Л. Милојевиќ 4
Пое: М. Форд 17
Ско: Е. Хот, М. Форд 11
Дод: повеќемина-4 2
22 март
2019
17:30
Извештај Работнички 94, Блокотехна НБ 77    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 150
МРТ 1
Четвртини: 20-18, 22-15, 30-21, 22-23
Пое: Ч. Костов 27
Ско: Ч. Костов 8
Дод: Б. Стајиќ 5
Пое: Д. Мијатовиќ 20
Ско: Д. Мијатовиќ 11
Дод: М. Младеновиќ 7
22 март
2019
18:00
Извештај Кожув 74, Фени Индустри 63    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 438
Четвртини: 15-20, 23-15, 19-13, 17-15
Пое: Д. Вилијамс 34
Ско: Д. Вилијамс 11
Дод: А. Апостолов 9
Пое: К. Фандербурк 26
Ско: К. Фандербурк, Л. Мејер 6
Дод: Ј. Петровски 5
22 март
2019
18:00
Извештај Куманово 2009 72, МЗТ Аеродром 76    Училишна сала Перо Наков,[11] Куманово
Гледачи: 200
Четвртини: 18-21, 19-28, 24-7, 11-20
Пое: И. Пенов 16
Ско: И. Пенов 8
Дод: Ф. Думиќ 9
Пое: А. Бојиќ 19
Ско: Д. Стојановски 12
Дод: повеќемина-4 3

20. коло[уреди | уреди извор]

22 март
2019
15:00
Извештај Пелистер 69, Гостивар 97    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 100
Четвртини: 17-27, 17-19, 17-20, 18-31
Пое: Г. Билер 30
Ско: Г. Билер 9
Дод: повеќемина-4 2
Пое: И. Димчевски 20
Ско: И. Димчевски, Џ. Фурстингер 7
Дод: А. Костоски 5
23 март
2019
14:00
Извештај Шкупи 77, Работнички 120    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 50
Четвртини: 19-33, 26-25, 15-37, 17-25
Пое: Е. Хот 22
Ско: Е. Хот, М. Форд 10
Дод: С. Цариќ 5
Пое: В. Ефремовски 23
Ско: М. Јанески, Б. Крстевски 7
Дод: Б. Стајиќ, Б. Крстевски 7
23 март
2019
18:00
Извештај Вардар 76, АВ Охрид 68    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 150
Четвртини: 18-16, 18-10, 25-20, 15-22
Пое: А. Цветковски 12
Ско: С. Темелковски 6
Дод: повеќемина-3 5
Пое: А. Атанасов 21
Ско: А. Андријевиќ 6
Дод: А. Донески 4
25 март
2019
17:30
Извештај Блокотехна НБ 76, Кожув 67    Спортска сала Негорски Бањи, Гевгелија
Гледачи: 287
МРТ 1
Четвртини: 20-19, 19-13, 26-23, 11-12
Пое: Б. Пен 20
Ско: Д. Мијатовиќ 9
Дод: П. Николиќ 5
Пое: Д. Вилијамс 20
Ско: Д. Вилијамс 9
Дод: А. Апостолов 6
26 март
2019
18:00
Извештај Фени Индустри 82, Куманово 2009 88    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 200
Четвртини: 14-27, 27-20, 16-22, 25-19
Пое: К. Фандербурк 22
Ско: Ф. Бакоч 13
Дод: К. Фандербурк 9
Пое: А. Мекиќ 20
Ско: Б. Ѓекиќ 10
Дод: Ф. Думиќ 7

21. коло[уреди | уреди извор]

27 март
2019
16:00
Извештај МЗТ Аеродром 118, Пелистер    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 200
Четвртини: 33-15, 32-20, 31-23, 22-13
Пое: А. Бојиќ 28
Ско: Љ. Младеновски 9
Дод: А. Магдевски 6
Пое: М. Голубовиќ 15
Ско: М. Голубовиќ 5
Дод: В. Обедниковски 4
27 март
2019
18:00
Извештај Работнички 84, Вардар 61    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 250
Четвртини: 26-16, 22-16, 25-13, 11-16
Пое: Ч. Костов 16
Ско: повеќемина-3 4
Дод: Д. Мираковски 7
Пое: Д. Радош 10
Ско: С. Темелковски 6
Дод: С. Темелковски, Б. Серафимов 3
27 март
2019
18:00
Извештај АВ Охрид 55, Гостивар 92    Спортска сала Билјанини Извори, Охрид
Четвртини: 16-22, 19-24, 12-16, 8-30
Пое: А. Адријевиќ 15
Ско: А. Адријевиќ 9
Дод: повеќемина-3 3
Пое: Џ. Фурстингер 23
Ско: Џ. Фурстингер 7
Дод: А. Костоски 9
27 март
2019
19:00
Извештај Кожув 118, Шкупи 71    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 366
Четвртини: 36-17, 21-23, 24-18, 37-13
Пое: В. Ивеља 22
Ско: Ј. Зекири 9
Дод: А. Апостолов 12
Пое: Е. Хот 30
Ско: Е. Хот 8
Дод: Д. Стојменов 4
29 март
2019
17:30
Извештај Куманово 2009 86, Блокотехна НБ 65    Училишна сала Перо Наков,[12] Куманово
Гледачи: 100
Четвртини: 22-17, 25-12, 12-15, 27-21
Пое: Б. Ѓекиќ 19
Ско: А. Мекиќ 9
Дод: Л. Петровски, А. Мекиќ 6
Пое: Б. Ѓумиќ 22
Ско: Б. Ѓумиќ 11
Дод: П. Николиќ 7

22. коло[уреди | уреди извор]

29 март
2019
18:00
Извештај Фени Индустри 95, МЗТ Аеродром 103 Пдж  Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 250
Четвртини: 25-16, 18-17, 14-21, 18-21Пдж: 14-14, 6-14
Пое: Ј. Петровски 26
Ско: Ф. Бакоч 12
Дод: Ј. Петровски 16
Пое: М. Симоновски 25
Ско: А. Бојиќ 14
Дод: А. Магдевски 3
29 март
2019
20:00
Извештај Пелистер 77, АВ Охрид 80    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 200
Четвртини: 19-16, 17-20, 27-15, 14-29
Пое: Г. Билер 30
Ско: Г. Билер 8
Дод: Т. Херис 6
Пое: А. Андријевиќ 18
Ско: А. Донески, Л. Милојевиќ 7
Дод: А. Донески 4
30 март
2019
17:30
Извештај Гостивар 61, Работнички 85    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 2,000
МРТ 1
Четвртини: 13-29, 18-19, 20-22, 10-15
Пое: Т. Ефианаји 14
Ско: Д. Тасовски 10
Дод: повеќемина 3
Пое: Б. Крстевски, Б. Стајиќ 16
Ско: Д. Караџовски, Ч.Костов 7
Дод: Б. Стајиќ 8
30 март
2019
19:00
Извештај Вардар 70, Кожув 91    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 300
Четвртини: 13-32, 23-15, 21-20, 13-24
Пое: П. Михајлоски 22
Ско: С. Темелковски 11
Дод: Б. Серафимов 10
Пое: Д. Вилијамс 28
Ско: Ј. Зекири 11
Дод: Д. Вилијамс 6
31 март
2019
12:00
Извештај Шкупи 79, Куманово 2009 109    Училишна сала Шабан Трстена, Скопје
Гледачи: 100
Четвртини: 15-31, 22-19, 17-31, 25-28
Пое: Е. Колев, Е. Хот 17
Ско: Е. Колев 9
Дод: М. Форд 4
Пое: Л. Тодоровски 24
Ско: Б. Ѓекиќ 10
Дод: Л. Петровски, А. Мекиќ 5

Наводи[уреди | уреди извор]

 1. 1,0 1,1 „Билтен (број 5) на сениорските лиги на Македонија“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 9 ноември 2018. Посетено на 4 мај 2019.
 2. „Термини и делегирање - Коло 2“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 11 октомври 2018. Посетено на 4 мај 2019.
 3. „Термини и делегирање - Коло 4“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 24 октомври 2018. Посетено на 4 мај 2019.
 4. „Термини и делегирање - Коло 9“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 5 декември 2018. Посетено на 4 мај 2019.
 5. „Термини и делегирање - Коло 10“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 15 декември 2018. Посетено на 4 мај 2019.
 6. „Термини и делегирање - Коло 11“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 21 декември 2018. Посетено на 4 мај 2019.
 7. „Термини и делегирање - Коло 12“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 17 јануари 2019. Посетено на 4 мај 2019.
 8. „Термини и делегирање - Коло 14“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 30 јануари 2019. Посетено на 4 мај 2019.
 9. „Термини и делегирање - Коло 16“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 27 февруари 2019. Посетено на 4 мај 2019.
 10. „Термини и делегирање - Коло 17“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 5 март 2019. Посетено на 4 мај 2019.
 11. „Термини и делегирање - Коло 19“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 18 март 2019. Посетено на 4 мај 2019.
 12. „Термини и делегирање - Коло 21“ (PDF). Македонска кошаркарска федерација преку web.archive.org. 26 март 2019. Посетено на 4 мај 2019.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]