Погрешно време (телевизиска серија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Погрешно време
Жанрдрама
Напишана одВладо Димовски
Режирана одДраган Велјановски
УлогиЉупчо Ангеловски
Илко Стефановски
Силвија Стојановска
Томе Витанов
Јордан Витанов
Ванчо Петрушевски
Магдалена Ризова Черних
Димче Мешковски
Благоја Спиркоски - Џумерко
Милица Стојанова
Стојна Костовска
Душица Стојановска
Љупка Џундева
Катерина Крстева
Ацо Јовановски
Кирил Гравчев
Гоце Влахов
Мајда Тушар
Дубравка Киселички
Снежана Конеска Руси
Кирил Андоновски
Ѓорѓи Тодоровски
Бранко Ѓорчев
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди37
Производство
Времетраење40 мин
Прикажување
Првична мрежаМТВ
Првично прикажување2000 – 2001

Погрешно време — македонска телевизиска серија.

Улоги[уреди | уреди извор]

Глумец Улога
Љупчо Ангеловски Александар
Силвија Стојановска Милка
Томе Витанов Драги
Илко Стефановски Бошко
Магдалена Ризова Черних Благица
Јордан Витанов Блаже
Душица Стојановска Маца
Ванчо Петрушевски Ристе
Бранко Ѓорчев Страчковски
Софија Куновска Ана
Славица Јовановска Марта
Катерина Крстева Веса
Димче Мешковски Мешко/Полицаец
Вера Вучкова Стамена
Сашка Димитровска Лиле
Љупка Џундева Ката
Милица Стојанова Милица
Кирил Псалтиров Келнерот Стево
Рубенс Муратовски Влатко
Димитар Костов Димитар
Снежана Конеска Руси Лимба
Игор Ангелов Владо
Кирил Гравчев Ставре
Кирил Андоновски Соколе
Љупчо Петрушевски Љубе
Ѓорѓи Тодоровски Ацо
Благоја Спиркоски-Џумерко Наум
Мајда Тушар Маја
Жарко Димитриоски Александар
Слободанка Чичевска Кети
Стојна Костовска Кате
Дубравка Киселички Клаудија
Ацо Јовановски Спасе
Трајче Ѓоргиев Здравко
Весна Петрушевска Сиси
Викторија Анѓушева Мира
Александар Шехтански Павле
Предраг Павловски Младен
Гоце Влахов Никола
Симона Стефановска Иконче
Душко Ѓорѓиоски /
Билјана Беличанец Верче
Катерина Коцевска /
Кица Ивковска-Вељановска Пеца
Лазе Манасковски Сотир
Горан Трифуновски Васко
Катина Иванова Јајцарката
Љубица Гојковиќ Румена
Гоце Тодоровски Петко
Диме Илиев Никој и ништо
Флора Кадриу Бети
Таше Кочовски Петре
Сашо Тасевски /
Кире Печијаревски Доктор
Изабела Новотни /
Ацо Видиков Коле
Љупчо Бојковски Директор
Снежана Киселичка Жена
Светлана Кировска-Герасимова Беба
Катерина Илиевска Беки
Самоил Стојановски Џони од Влае
Видосава Грубач /
Благица Попова Медицинска сестра
Мите Грозданов Пјер
Лазар Бараков Митре
Вукосава Донева - Варколи Лена
Соња Каранџуловска Госпоѓа со куче

Надворешни врски[уреди | уреди извор]